:

Är Hyresmäklaren bra?

Innehållsförteckning:

 1. Är Hyresmäklaren bra?
 2. Vad är Hyresmäklaren?
 3. Hur får man tag i en lägenhet?
 4. Hur går det till att hyra en lägenhet?
 5. Vad är Bostadslistan?
 6. Hur hittar man lägenhet i Umeå?
 7. Hur ska man få en lägenhet i Göteborg?
 8. Hur får man lägenhet hos Akelius?
 9. Kan man hyra en lägenhet?
 10. Vem hyr lägenheten?
 11. Hur är Bostadshub?
 12. Hur bra är Bostadslistan?
 13. Är det svårt att få lägenhet i Umeå?
 14. Är det svårt att få studentbostad i Umeå?
 15. Hur får man lägenhet på HomeQ?
 16. Hur får man lägenhet via Boplats?
 17. Är det värt att stå i bostadskö i Stockholm?
 18. Var hittar man regler för att hyra en bostad?
 19. Hur mycket kostar hyra av en lägenhet med tre rum?

Är Hyresmäklaren bra?

Att hitta en lägenhet i Stockholms innerstad var inte det enklaste men det löste sig efter min kontakt med hyresmäklaren. Jag fick den support jag behövde för att komma vidare och dessutom stor hjälp med hur jag ska göra för att många alternativ. Har bara gott att säga hyresmäklaren.

Vad är Hyresmäklaren?

Hyresmäklaren listar lediga lägenheter från över 6800 hyresvärdar runt om i Sverige, både privata som bostadsbolag.

Hur får man tag i en lägenhet?

får du en lägenhet snabbt!
 1. Gå igenom dina kontakter. ...
 2. Leta upp först-till-kvarn bostadsförmedlingar. ...
 3. Gå igenom privata hyresvärdar. ...
 4. Sök andrahandskontrakt. ...
 5. Hyresgarantier i din stad? ...
 6. Publicera en sökande annons.

Hur går det till att hyra en lägenhet?

Om du ska hyra lägenhet i första hand så betyder det att du hyr direkt av fastighetsägaren....Hyra lägenhet
 1. Ställ dig i bostadskö för att hitta lediga lägenheter. ...
 2. Kontakta privata hyresvärdar. ...
 3. Gå på visningar för lägenheter. ...
 4. Hyresvärden kontrollerar dig som hyresgäst. ...
 5. Skriv kontrakt.

Vad är Bostadslistan?

Vi är en sökmaskin för bostäder som skapar överblick för dig som är bostadssökande. Utöver alla privata hyresvärdar som lägger upp sin hyresbostad hos oss, så söker vi genom hela nätet för lediga bostäder, så att du enbart behöver söka bostad på ett enda ställe.

Hur hittar man lägenhet i Umeå?

Skanna igenom allt du hittar om bostäder i Umeå — Blocket eller andra säljsajter är en bra utgångspunkt....Universitetet har ingen egen bostadsförmedling, men vi vill gärna tipsa dig om hur du kan göra för att hitta boende i Umeå.
 1. Ställ dig i bostadskö ...
 2. Leta privata hyresvärdar. ...
 3. Använd Facebook. ...
 4. Sök överallt...

Hur ska man få en lägenhet i Göteborg?

Om du vill bo i Göteborg kan du registrera dig på Göteborgs Stads kommunala bostadsförmedling, boplats.se, och ställa dig i bostadskö. Du behöver inte bo i Göteborg för att registrera dig på boplats.se och ställa dig i bostadskö.

Hur får man lägenhet hos Akelius?

Har du ordnad ekonomi, fast anställning och goda referenser kan du sålunda ha större framgång i att hyreskontrakt hos Akelius än i den offentliga bostadskön. Tillbaka till lediga lägenheter Stockholm.

Kan man hyra en lägenhet?

Du kan hyra antingen en hyresrätt eller en bostadsrätt i andra hand. Den som hyr ut bostaden till dig måste i så fall ha tillstånd för uthyrning, antingen från sin egen hyresvärd eller från bostadsrättsföreningen.

Vem hyr lägenheten?

Hyran är alltid ditt ansvar, det vill säga förstahandshyresgästens. Det är du som är skyldig att se till att hyra betalas in. Om du får tillstånd från hyresnämnden, gäller det alltid för en viss tid och kan ibland vara förenat med vissa villkor.

Hur är Bostadshub?

Bostadshub är en av Sveriges nyaste och modernaste bostadsportaler. Vi samlar in information från från över 200 olika leverantörer. ... Vi på Bostadshub har alla slags hyresbostäder och vår databas har bostäder i hela Sverige.

Hur bra är Bostadslistan?

Smidig tjänst. Använde mig av bostadslistan när jag letade rum i Stockholm, vilket ju inte är det lättaste, men jag måste säga att jag var väldigt nöjd med tjänsten! Skönt att kunna söka på ett ställe istället för att vara medlem på massa olika sidor, blir stressigt att hålla koll på.

Är det svårt att få lägenhet i Umeå?

Enligt det kommunala bostadsbolaget Bostaden i Umeå råder det sådan bostadsbrist att större lägenheter får vänta. ... Tio nappade, berättar Madelene Hägg som är kundcenterchef vid Bostaden i Umeå. Hon beskriver kösituationen, som förstås är som längst om man vill bo centralt.

Är det svårt att få studentbostad i Umeå?

Det har visat sig att studenter som kommer in på sin utbildning via en reservplats har extra svårt att hitta en tillfällig bostad. Enligt SFS:s rapport har det gått så långt att studenter tackar nej till utbildningsplats eller hoppar av utbildningen i Umeå, pågrund av svårigheten att hitta en bostad.

Hur får man lägenhet på HomeQ?

Så här fungerar HomeQ:s gratis bostadskö För att kunna ställa dig i vår bostadskö i Stockholm krävs det att du skapar ett konto på vår hemsida. Du behöver vara över 18 år för att skapa ett konto och du måste ha ett Mobilt BankID för att verifiera att du är du när du skapar kontot.

Hur får man lägenhet via Boplats?

För att en lägenhet genom Boplats ska du och din eventuella medsökande flytta in tillsammans, folkbokföra er och bo stadigvarande i den sökta lägenheten. Hyreskontraktet är personligt och kan inte överlåtas. Efter kontraktsskrivningen ansvarar hyresvärden tillsammans med hyresgästen för det ingångna avtalet.

Är det värt att stå i bostadskö i Stockholm?

Det behövs längre kötid för att få en bostad i innerstaden eller i närförort, jämfört med bostäder längre ut från centrala Stockholm. För att få en bostad i innerstaden fick du i genomsnitt vänta i . ... Det kan också vara stora skillnader i kötid mellan bostäder i samma område.

Var hittar man regler för att hyra en bostad?

Kontakta hyresvärden och visa att du finns så kan du öka dina chanser att få bostaden. Hyresvärden kommer vilja ha information om dig innan de erbjuder dig ett kontrakt. Förhandla en skälig hyra. Det finns olika regler för hyran för olika typer av bostäder.

Hur mycket kostar hyra av en lägenhet med tre rum?

Den genomsnittliga månadshyran för en lägenhettre rum och kök är 5 960 kronor i dag. Bor du i en nybyggd lägenhet får du dock räkna med mycket högre priser. För en trerummare som byggdes 2011 var hyran 66 procent högre än den genomsnittliga hyran för övriga trerumslägenheter.