:

Kan man ha färgade linser?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man ha färgade linser?
  2. Finns det färgade linser med styrka?
  3. Hur använder man månadslinser?
  4. Kan man köpa linser i butik?
  5. Vad kostar månads linser?
  6. Hur funkar endagslinser?
  7. Är månadslinser bra?
  8. Vad är gula linser?
  9. Kan man köpa linser utan recept?

Kan man ha färgade linser?

Vi har samlat ihop några vanliga frågor när det gäller färgade linser. Linser med färg kan man få med eller utan styrka vilket gör att alla kan använda dem oavsett om du har ett synfel eller inte.

Finns det färgade linser med styrka?

Färgade linser med styrka - är det möjligt? Färgade linser finns i många olika styrkor. Korrigeringen av brytningsfel påverkas inte av ett färgbyte på linsen, det är i princip som att använda dina vanliga linser eller glasögon.

Hur använder man månadslinser?

Om månadslinser Månadslinser är prisvärt och enkla att använda. Du använder ett par i 30 dagar och byter sedan till ett nytt par. Du tar hand om dina linser genom att rengöra dem varje kväll efter användning, och förvarar dem i linsvätska under natten.

Kan man köpa linser i butik?

Du kan välja mellan att köpa linserna i butik eller online här på specsavers.se. Köper du online får du alltid våra bästa priser, och du kan även välja att teckna dig för Specsavers linsabonnemang, som gör att du automatiskt får dina linser hemskickade regelbundet.

Vad kostar månads linser?

Du kan räkna med någonstans mellan 1 kronor per månad för kontaktlinser. Behöver du någon form av speciallinser så kan det förstås bli dyrare. En sak som också påverkar priset är förstås var du handlar dina linser, oftast är det till exempel billigare att handla på nätet än hos optikern.

Hur funkar endagslinser?

Du tar ett nytt par linser ur förpackningen varje dag och när dagen är slut slänger du dina linser. Skillnaden mot månadslinser är att du inte behöver rengöra linserna varje dag eller förvara dem i linsetui. Du behöver heller inte komma ihåg när du ska byta linser – du tar ju ett nytt par varje dag.

Är månadslinser bra?

Om månadslinser Använder du kontaktlinser relativt frekvent, kan månadslinser vara en bra lösning för dig. Månadslinser är prisvärt och enkla att använda. ... Du tar hand om dina linser genom att rengöra dem varje kväll efter användning, och förvarar dem i linsvätska under natten.

Vad är gula linser?

Gula linser är besläktade med kikärter och något större än andra linser. De är rika på protein, järn och kostfibrer och därmed bra för magen. Passar i grytor, soppor, pajer, gratänger, vegetariska biffar, patéer, puréer, sallader och som tillbehör till mat. Skölj linserna och koka dem i 3-dubbla mängden vatten.

Kan man köpa linser utan recept?

Sedan i januari 2011 gäller nämligen en ny – omdiskuterad – patientsäkerhetslag som tillåter försäljning av kontaktlinser i Sverige utan att kunden visar upp ett aktuellt recept från en optiker. Med den nya lagen blev det också tillåtet att sälja kontaktlinser i vilken butik som helst, utan krav på utbildad personal.