:

Är det lätt att hitta jobb i Umeå?

Innehållsförteckning:

 1. Är det lätt att hitta jobb i Umeå?
 2. Vilken bransch tillhör Arbetsförmedlingen?
 3. Hur ser Arbetsförmedlingen ut idag?
 4. Vad gör af?
 5. Vad gör en arbetsförmedlare?
 6. Vad har Arbetsförmedlingen för organisationsnummer?
 7. Vilken hjälp kan du får av arbetsförmedlingen?
 8. Vad betyder VO Arbetsförmedlingen?
 9. Hur ser prognosen ut för våren 2021?
 10. Vilket yrke är mest efterfrågat?
 11. Hur mycket tjänar man om man jobbar på Arbetsförmedlingen?

Är det lätt att hitta jobb i Umeå?

Det första som kan vara bra att känna till är att Umeå har en snabbt växande arbetsmarknad. Ja, varje år skapas så många nya jobb i Umeå att det ger oss en topp-3 placering i Sverige.

Vilken bransch tillhör Arbetsförmedlingen?

Arbetsförmedlingen (ibland förkortat Af, kallas på engelska Swedish Public Employment Service) är en svensk statlig förvaltningsmyndighet, som sorterar under Arbetsmarknadsdepartementet och ansvarar för offentlig arbetsförmedling och arbetsmarknadspolitisk verksamhet.

Hur ser Arbetsförmedlingen ut idag?

Arbetsförmedlingens prognos för 20 visar på en fortsatt stark arbetsmarknad. Samtidigt blir avmattningen i ekonomin allt mer tydlig. Sammanlagt ökar antalet sysselsatta med 45 000 personer, vilket är en dämpning jämfört med tidigare år.

Vad gör af?

Vi förser samhället med analyser, information och prognoser om arbetsmarknadens utveckling, arbetssökande, yrken och arbetsmarknadspolitiska program. Det ger stöd till en fungerande arbetsmarknad.

Vad gör en arbetsförmedlare?

En arbetsförmedlare ska kunna motivera och lära arbetssökande att på egen hand få information om olika arbeten och utbildningsvägar, samt hjälpa arbetsgivare att hitta lämpliga sökande till lediga jobb. ... De kan till exempel arbeta inom fackliga organisationer eller med arbetsträning hos kommuner eller privata aktörer.

Vad har Arbetsförmedlingen för organisationsnummer?

Arbetsförmedlingen, organisationsnummer 202100-2114, Hälsingega 99 Stockholm, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vilken hjälp kan du får av arbetsförmedlingen?

Du kan till exempel få hjälp med att hitta och söka jobb, skapa ansökningshandlingar, kontakter med arbetsgivare, studie- och yrkesvägledning, studiebesök, språkundervisning med mera.

Vad betyder VO Arbetsförmedlingen?

VO Direkt har uppdraget att ge arbetsgivare och arbetssökande enhetlig, effektiv och kvalificerad arbetsförmedlingsservice. Detta sker genom e-tjänster och personliga service som vi erbjuder främst via telefon men även via chatt, e-post, videosamtal och i sociala medier.

Hur ser prognosen ut för våren 2021?

Arbetsförmedlingens bedömning för år 2020 och 2021 visar på en fortsatt dramatisk ökning av arbetslösheten. ... Till följd av pandemin och dess effekter på svensk ekonomi och arbetsmarknad väntas arbetslösheten stiga fram till början av 2021 och där toppa på 11,4 procent för att därefter långsamt vända nedåt.

Vilket yrke är mest efterfrågat?

Några av jobben som förväntas ha bäst jobbchanser på både ett års och fem års sikt är undersköterska, tandläkare, lärare, ingenjör, systemutvecklare och målare. Det visar Arbetsförmedlingens senaste yrkesprognoser.

Hur mycket tjänar man om man jobbar på Arbetsförmedlingen?

21 - En arbetsförmedlare inom staten tjänar i medianlön 31 700 kr i månaden, enligt Fackförbundet ST:s lönestatistik. Som arbetsförmedlare hjälper du arbetstagare att hitta jobb och matchar annonser med jobbsökande. Medianlönen för en förmedlare är 31 700 kr i månaden, enligt Fackförbundet ST:s lönestatistik.