:

Hur skriver jag in mig på Folktandvården?

Innehållsförteckning:

 1. Hur skriver jag in mig på Folktandvården?
 2. Vad kostar det att dra ut en tand hos Folktandvården?
 3. Hur byter man tandläkare Folktandvården?
 4. Vad tillhör Folktandvården?
 5. Hur listar jag mig hos tandläkare?
 6. Hur mycket kostar det att dra ut en tand?
 7. Hur mycket kostar det att få nya tänder?
 8. Kan man byta tandläkare?
 9. Kan man gå till tandläkaren i en annan kommun?
 10. Hur ska man ha råd med tandläkare?
 11. Kan man få bidrag för tandvård?
 12. Kan man avboka Tandläkartid samma dag?
 13. Var hittar jag min bokade Vaccinationstid?
 14. Är Folktandvården Landstinget?
 15. Vem driver folktandvården?
 16. Var kan jag söka tandvård?
 17. Kan tandläkare neka vård?

Hur skriver jag in mig på Folktandvården?

Välkommen till Folktandvården Online! Fyll i bokningskod och personnummer för den besöket gäller. Koden finns på din kallelse, tidlapp eller bokningsbekräftelse. Här kan du boka tid på vissa av våra kliniker i allmäntandvården.

Vad kostar det att dra ut en tand hos Folktandvården?

Pris: 1 295 kronor, inklusive bedövning. Utdragning av en tand (enkel). Pris 1 100 kronor, inklusive bedövning.

Hur byter man tandläkare Folktandvården?

För att byta klinik behöver du skicka in en blankett som finns på Vårdgivarwebben. Skicka blanketten till den klinik du vill gå till. Kontakta en klinik? Här hittar du kontaktuppgifter.

Vad tillhör Folktandvården?

Inledningsvis omfattade Folktandvården bara barntandvård, men har under åren byggts ut till såväl vuxen- som specialisttandvård. Idag har samtliga regioner, 21 st, en övergripande folktandvårdsorganisation.

Hur listar jag mig hos tandläkare?

Att lista sig innebär i praktiken att en journal upprättas i personens namn samt att personen registreras som patient hos den valda tandläkaren. Nästa steg är att en kallelse skickas till patienten när det är dags för en undersökning.

Hur mycket kostar det att dra ut en tand?

Enkel borttagning ca 1 400 kr. En komplicerad då man delar tanden kostar ca 2 000 kr. Operation cirka 2 800 kr.

Hur mycket kostar det att få nya tänder?

I regel brukar en tand kosta någonstans mellan 20 0 kronor att ersätta, exklusive eventuella rabatter och bidrag från det statliga tandvårdsstödet. Om det rör sig om ett omfattande ingrepp där flera tänder måste ersättas blir priset vanligtvis billigare per tand.

Kan man byta tandläkare?

Du kan byta tandläkare eller tandhygienist när du vill. Men är det mitt i en behandlingsperiod kan den nya tandläkaren eller tandhygienisten behöva göra om en del undersökningar för att skapa sig en egen bild, och då får du betala för dessa undersökningar.

Kan man gå till tandläkaren i en annan kommun?

Du som befinner dig i en annan stad, oavsett om det är på tillfälligt besök, genomresa eller arbete, och får behov av akut tandvård kan alltid vända dig till en tandläkarmottagning där. ... eftersom du då betalar ett fast pris där viss tandvård ingår.

Hur ska man ha råd med tandläkare?

Du som har en sjukdom eller funktionsnedsättning som gör att du har ett ökat behov av tandvård kan särskilt tandvårdsbidrag från Försäkringskassan. Bidraget kan användas till förebyggande tandvårdsåtgärder som exempelvis undersökning och tandrengörning.

Kan man få bidrag för tandvård?

Du som är försäkrad i Sverige har kostnadsfri tandvård till och med det år du fyller 23 år. Det år du fyller 24 år och ska betala tandvården själv kan du statligt tandvårdsstöd. Om du har särskilda behov av tandvård, kan du även ha rätt till tandvårdsstöd från din region.

Kan man avboka Tandläkartid samma dag?

Du kan omboka eller avboka din tid senast klockan 12.00 dagen före besöksdagen. Om du blir sjuk samma dag måste kliniken få reda på det senast en timme efter öppningstiden aktuell dag. Får du förhinder och inte kommer på din bokade tid eller om du har lämnat återbud för sent, får du betala för det planerade besöket.

Var hittar jag min bokade Vaccinationstid?

Avboka vaccinationstid covid- Vårdguiden.

Är Folktandvården Landstinget?

Folktandvården (FTV) kallas den tandvård i Sverige som drivs i offentlig regi av landets regioner.

Vem driver folktandvården?

Folktandvården Stockholm är ett aktiebolag som ägs av Region Stockholm.

Var kan jag söka tandvård?

Du kan välja om du vill gå till folktandvården eller till en privat mottagning. Du kan också byta tandläkare eller tandhygienist under behandlingen, men tänk på att det kan bli dyrare om du byter tandläkare eller tandhygienist under en pågående behandlingsperiod.

Kan tandläkare neka vård?

Vad händer om patienten inte betalar och kommer för vård igen? – Akutpatienter kan vi enligt lag inte neka tandvård. Däremot får dessa patienter ingen ny tid för annan vård, förklarar Monica Palmö tandvårdschef på Gotland.