:

När krävs Skoterkort?

Innehållsförteckning:

  1. När krävs Skoterkort?
  2. Hur fort får man köra med skoter?
  3. Får man köra skoter på isen?
  4. Vilket körkort krävs för vattenskoter?
  5. Vem behöver förarbevis för vattenskoter?
  6. Får man köra 30 moped utan körkort?

När krävs Skoterkort?

Om du tagit ett körkort eller traktorkort innan 1 januari 2000 har du rätt att köra snöskoter med det. Har du tagit körkortet eller traktorkortet vid en senare tidpunkt måste du ha ett förarbevis för snöskoter för att få köra. Läs mer om förarbevis för snöskoter.

Hur fort får man köra med skoter?

Hur fort får du köra? Högsta tillåtna hastighet för snöskoter är 70 km/tim. På vissa platser finns lokala lägre hastighetsgränser.

Får man köra skoter på isen?

För att hålla för en snöskoter eller fyrhjuling ska isen vara minst 15 centimeter tjock. Hur säker isen är beror också på förarens vikt. ... Detta gäller också när man sitter på en snöskoter. Skotern är stor och tung, och har en stor yta som fördelar vikten.

Vilket körkort krävs för vattenskoter?

Krav på förarbevis för vattenskoter Förarbeviset för vattenskoter utfärdas av Transportstyrelsen efter en godkänd utbildning. Förarbeviset kommer att utfärdas i elektronisk form. Det kommer även finnas möjlighet att beställa det utfärdade förarbeviset i form av ett fysiskt kort mot en ytterligare kostnad.

Vem behöver förarbevis för vattenskoter?

Nu lägger regeringen fram förslaget om obligatoriskt förarbevis för vattenskoter i en proposition. För att få ta ett förarbevis krävs att man fyllt 15 år och har genomfört en utbildning med godkänt resultat. De senaste åren har antalet olyckor och tillbud med vattenskoter ökat.

Får man köra 30 moped utan körkort?

Vill du köra moped klass I (kallas ibland EU-moped) behöver du ett körkort som har minst behörighet AM. Har du redan tagit körkort med någon annan behörighet får du automatiskt AM på köpet och har då rätt att köra mopeden. Du får också köra om du har traktorkort som är utfärdat före den 1 oktober 2009.