:

Kan man laga en spegel?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man laga en spegel?
  2. Hur skapas en spegel?
  3. Hur gör man rent en spegel?
  4. Vad händer om man tar sönder en spegel?
  5. Vem skapade spegel?
  6. Hur fungerar en spegel?

Kan man laga en spegel?

Reparationer av balkongdörrar, bågar med floatglas eller gammalt munblåst, sker oftast på plats. Det går också bra att lämna in fönsterbågar, speglar och tavelramar till vår verkstad för reparation eller renovering. Vi kan snabbt få fram härdat glas, isolerglas eller laminerat glas, som vi lagerför.

Hur skapas en spegel?

I dag tillverkas de flesta speglar genom att man lägger ett väldigt tunt lager av krom, nickel eller titan på en glasskiva. Ovanpå detta läggs ett lager silver eller aluminium, och alltihop skyddas av ytterligare ett lager, som kan bestå av silikon eller lack. Det skyddande lagret skall framför allt stänga ute fukt.

Hur gör man rent en spegel?

Vid rengöring av speglar och glas rekommenderar vi fönsterputsmedel på sprayflaska. En sprayflaska är smidig att ha med sig in på små utrymmen vilket underlättar arbetet. Luddfri trasa, fönsterputsduk eller mikrofiberduk. Använd en trasa eller duk som inte luddar för bästa resultat.

Vad händer om man tar sönder en spegel?

Att krossa en spegel betyder sju års olycka. Slänga salt över axeln skrämmer bort oturen. Att spilla salt ger otur.

Vem skapade spegel?

Enligt den romerske skribenten Plinius den äldre uppfanns sådana speglar i Sidon (i dagens Libanon) under första århundradet e.Kr., detta genom att hantverkarna i staden experimenterade med smält bly på glas.

Hur fungerar en spegel?

Allt det vi ser är egentligen ljus som studsar tillbaka från föremål. Speglar fungerar också på samma sätt, de har en reflekterande yta som återkastar ljuset tillbaka.