:

Hur loggar man in på komvux?

Innehållsförteckning:

 1. Hur loggar man in på komvux?
 2. Vad krävs för att söka till komvux?
 3. När börjar komvux 2022?
 4. Vilka yrkesutbildningar finns på komvux?
 5. När kan man söka in till komvux?
 6. När måste man söka till komvux?
 7. När kan man börja studera på komvux?
 8. När ska man söka till komvux?
 9. När startar komvux?
 10. När kan man söka till komvux 2021?
 11. Är yrkesutbildning på gymnasienivå?
 12. Finns det lov på komvux?
 13. När kan man söka till komvux Göteborg?
 14. När börjar höstterminen på komvux?
 15. Hur lång tid tar det att läsa upp ett betyg?
 16. Hur är det att studera på komvux?
 17. Kan man gå om en kurs på komvux?
 18. När börjar komvux hösttermin?
 19. När är sista ansökningsdag till komvux 2021?
 20. Vad menas med yrkesvux?

Hur loggar man in på komvux?

Du loggar in med bank-id. Bank-id är en säker identifiering av dig på internet och ersätter din tidigare inloggning med användarkonto. Om du inte har något bank-id kan du kontakta din bank. Om du har skyddad identitet kan du inte ansöka via webbansökan.

Vad krävs för att söka till komvux?

Om du vill gå en grundläggande kurs, fristående gymnasiekurs eller en gymnasial yrkesutbildning hos Hermods vuxenutbildning (Komvux) ansöker du via din hemkommun och det är också de som beslutar om du blir antagen vilket innebär att du får läsa kursen eller utbildningen på komvux.

När börjar komvux 2022?

Kursutbudet för våren 2022 släpps 23 september. Sista ansökningsdag är alltid åtta veckor innan kursen eller kurspaketet startar. Du väljer själv om du vill plugga på heltid eller deltid, på distans eller i klassrum.

Vilka yrkesutbildningar finns på komvux?

Gymnasial yrkesutbildning, eller yrkesutbildningkomvux, är till för dig som vill omskola dig, få ett framtidsyrke eller höja din kompetens. Utbildningen är på gymnasial nivå och motsvarar svensk gymnasieskola. I princip innebär det att du läser yrkeskurserna på en yrkesutbildning för vuxna.

När kan man söka in till komvux?

En vuxen är behörig att delta i komvux på gymnasial nivå från och med den 1 juli det år hen fyller 20 år.

När måste man söka till komvux?

Vem kan söka? Du är behörig att studera hos oss från och med 1 juli det år du fyller 20 år. Har du gymnasieexamen eller studiebevis från gymnasiet får du börja på komvux även om du är under 20 år. Är du skriven i annan kommun ansöker du via din hemkommun.

När kan man börja studera på komvux?

Vem är behörig att delta i komvux på gymnasial nivå? En vuxen är behörig att delta i komvux på gymnasial nivå från och med den 1 juli det år hen fyller 20 år.

När ska man söka till komvux?

Vem kan söka? Du är behörig att studera hos oss från och med 1 juli det år du fyller 20 år. Har du gymnasieexamen eller studiebevis från gymnasiet får du börja på komvux även om du är under 20 år. Är du skriven i annan kommun ansöker du via din hemkommun.

När startar komvux?

Komvux har två stora ansökningsperioder varje år. Den första är i april och då kan du söka till kurser som startar i augusti. Den andra är i oktober då kan du söka till kurser som startar i januari. En del kurser kan även starta vid andra tider.

När kan man söka till komvux 2021?

Sök så tidigt som möjligt! Från och med 1 juli 2021 gäller nya urvalsregler till Komvux. Fortfarande prioriteras sökande med kort tidigare utbildning.

Är yrkesutbildning på gymnasienivå?

Du kan studera till ett yrke på gymnasienivå. Dessa utbildningar kallas även för yrkesvux. Utbildningarna är inom yrken där det finns behov av arbetskraft. På mindre än ett år kan du vara färdigutbildad och på väg ut på arbetsmarknaden.

Finns det lov på komvux?

Nej, det finns inga lov inom vuxenutbildningen.

När kan man söka till komvux Göteborg?

Komvux har två stora ansökningsperioder varje år. Den första är i april och då kan du söka till kurser som startar i augusti. Den andra är i oktober då kan du söka till kurser som startar i januari.

När börjar höstterminen på komvux?

komvux erbjuds allt mellan fristående kurser till hela utbildningar (kurspaket). Det är tidigast från 1 juli det kalenderåret som man fyller 20 år eller om man är yngre, men redan har klarat av en treårig gymnasial utbildning, som man kan börja studera på Komvux.

Hur lång tid tar det att läsa upp ett betyg?

Det behöver inte vara ett problem att du inte gått gymnasiet än! Det kan istället vara en fördel att läsa det nu när du vet vad du vill och är intresserad av. En gymnasieutbildning tar normalt 3 år men på Komvux har du möjlighet att styra takten själv och läsa snabbare om du vill det.

Hur är det att studera på komvux?

Att plugga på komvux handlar om att komplettera de kunskaper som saknas från grundskolan eller gymnasiet. ... Komvuxkurser och utbildningar följer samma läroplan som gymnasiet gör. Takten och hur många ämnen du vill läsa väljer du och en studie- och yrkesvägledare tillsammans. Hen hjälper dig att göra en studieplan.

Kan man gå om en kurs på komvux?

Att göra en prövning på komvux innebär att man får göra ett prov, som sammanfattar en hel kurs. Om man redan har ett betyg i en kurs så får man inte läsa kursen igen utan har bara rätt till att göra en prövning.

När börjar komvux hösttermin?

komvux erbjuds allt mellan fristående kurser till hela utbildningar (kurspaket). Det är tidigast från 1 juli det kalenderåret som man fyller 20 år eller om man är yngre, men redan har klarat av en treårig gymnasial utbildning, som man kan börja studera på Komvux.

När är sista ansökningsdag till komvux 2021?

Ansökningsperioder till hösten 2021 Ansökningsperioden för kurser/kurspaket med start i oktober 2021 stängde 15/9. Sista kompletteringsdag för att vara med i första antagningen är den 24/9. Antagningen görs i vecka 41. Ansökan till kurser/kurspaket med få sökande kan hållas öppna även efter den 15/9.

Vad menas med yrkesvux?

Yrkesvux är yrkesinriktad utbildning på gymnasial nivå som leder till jobb.