:

Hur mycket utrymme i fotbollsskor?

Innehållsförteckning:

 1. Hur mycket utrymme i fotbollsskor?
 2. Får ont i fötterna av fotbollsskor?
 3. Hur länge ska fotbollsskor hålla?
 4. Vilka fotbollsskor till konstgräs?
 5. Vilka fotbollsskor barn?
 6. Vad räknas som bred fot?
 7. Hur länge ska ett par skor hålla?
 8. Vilka dobbar konstgräs?
 9. Kan man ha FG dobbar på konstgräs?
 10. Vad ska man ha för fotbollsskor?

Hur mycket utrymme i fotbollsskor?

När man ska köpa nya fotbollsskor är det viktigt att tänka på hur de sitter på foten. De ska sitta skönt och tight samt att det ska finnas lite plats kvar längst fram i skon. Man brukar säga att man ska gå upp en halv storlek när man köper nya fotbollskor.

Får ont i fötterna av fotbollsskor?

Ett par fotbollsskor håller åtminstone ett par säsonger – och då vill man så klart att de sitter rätt på foten. Det är viktigt att foten inte glider fram och tillbaka på längden, men minst lika viktigt är att den sitter bra på bredden. En för smal sko kan nämligen trycka ihop foten, hämma bollkänslan och göra ont.

Hur länge ska fotbollsskor hålla?

Livslängd: Hur länge fotbollsskor håller beror förstås på hur ofta du spelar. Vanligtvis brukar det vara lagom att köpa nya en gång per år, men spelar du mycket kan du behöva byta 2–3 gånger per år. Gamla skor brukar ofta spricka i sulorna eller tappa i funktion när materialet mattas.

Vilka fotbollsskor till konstgräs?

Fotbollsskor för konstgräs Konstgräsplaner är styvare/hårdare och sliter därför skorna snabbare än om du spelar på naturgräs. Konstgrässkor har därför extra förstärkning för att hålla längre. De har också fler dobbar som är rundare och kortare för att ge bäst grepp på underlaget.

Vilka fotbollsskor barn?

Populäraste modellerna just nu
 1. Adidas Predator 18.1 FG Jr. Adidas Predator 18.1 Jr vinner även i år Bäst i test av oss. En extremt prisvärd fotbollssko som ditt barn kommer trivas väldigt bra i. ...
 2. Puma Future 18.1 Netfit. Pumas Future 18.1 Netfit är en fantastisk fotbollssko som de absolut bästa fotbollsspelarna använder.

Vad räknas som bred fot?

OBS!
Din fot (cm)Herr (Am)Bredd* (cm)
23.6 – 23.9610
24.0 – 24.36.510.2
24.4 – 24.7710.4
24.8 – 25.27.510.55

Hur länge ska ett par skor hålla?

Sexmånadersregeln. Företaget ansvarar enligt Konsumentköplagen för fel som fanns på varan när du köpte den. Ett fel som visar sig inom sex månader antas ha funnits där från början, om inte företaget kan bevisa att felet inte är ursprungligt. Efter sex månader är det du som ska bevisa att det är ett ursprungligt fel.

Vilka dobbar konstgräs?

AG-dobbar. AG står för Artificial Grass som betyder konstgräs. AG-dobbarna är alltså framtagna föra att spela med på konstgräs där underlaget är hårt och stumt. Dobbarna är korta och fördelade på större yta under skon vilket jämnar ut trycket som skapas från den kompakta planen.

Kan man ha FG dobbar på konstgräs?

FG betyder Firm Ground och ska användas vid spel på äkta gräs och ska inte användas till konstgräsplaner alls. För bästa grepp och säkerhet är FG dobbarna lite längre än AG-dobbarna och hårdare och fungerar därmed även bra när planen är blöt.

Vad ska man ha för fotbollsskor?

Välj rätt fotbollsskor!
 • FG – GRÄSSKOR. FG står för Firm Ground och är den typ av dobbsystem som oftast rekommenderas för spel på naturgräs. ...
 • FG/AG OCH MG – MULTISULA. ...
 • AG – KONSTGRÄSSKOR. ...
 • TF – GRUSSKOR. ...
 • IC – INOMHUSSKOR.