:

Var har Försäkringskassan kontor?

Innehållsförteckning:

  1. Var har Försäkringskassan kontor?
  2. Vilken adress skickar jag Moderskapsintyg?
  3. Hur många kontor har Försäkringskassan?
  4. Vart hittar jag mitt intyg om graviditet?
  5. När ska man lämna in Moderskapsintyg?
  6. Hur många får bostadsbidrag i Sverige?
  7. Hur många får sjukpenning?

Var har Försäkringskassan kontor?

Försäkringskassans kontor finns runtom i landet, från Kiruna i norr till Ystad i söder, Stockholm i östm Göteborg i väst.

Vilken adress skickar jag Moderskapsintyg?

Skicka in ditt intyg om graviditet (moderskapsintyg). Intyget fungerar som din anmälan om föräldrapenning. Skicka intyget till Försäkringskassans inläsningscentral, 839 88 Östersund.

Hur många kontor har Försäkringskassan?

Huvuddelen av systemutveckling och drift är stationerad till Försäkringskassan IT i Sundsvall. Försäkringskassan tillhandahåller även säker IT-drift till andra svenska myndigheter. Försäkringskassan har kontor på cirka 65 orter i Sverige.

Vart hittar jag mitt intyg om graviditet?

Digitala intyg Om du känner dig osäker på om intyget har kommit in till Försäkringskassan kan du se detta genom att logga in på Mina sidor. Du kan också själv skicka in läkarintyget digitalt till Försäkringskassan via Mina intyg på hälso- och sjukvårdens webbplats 1177 (Vårdguiden).

När ska man lämna in Moderskapsintyg?

Kan vara bra att veta att man kan be om moderskapsintyg redan efter första ultraljudet som många gör i vecka 10-12. Annars brukar man väl det först efter UL i V 18-20. Det kan ju snabba på hela processen att alla papper i ordning om man tex har bråttom och ansöker om gravpenning.

Hur många får bostadsbidrag i Sverige?

Nyheter Drygt 186 000 svenska hushåll fick bostadsbidrag i fjol. I de allra flesta fall gick det till barnfamiljer i hyresrätt med låga inkomster. Se kommunerna där det var vanligast. Antalet hushåll som får bostadsbidrag har minskat under 2000-talet.

Hur många får sjukpenning?

Du får knappt 80 procent av din lön, men högst 810 kronor per dag. Om du är sjukskriven längre än ett år kan du ansöka om sjukpenning på fortsättningsnivå. Din sjukpenning sänks då till 75 procent av din lön. Men har du en allvarlig sjukdom kan du ansöka om att få behålla samma nivå som tidigare.