:

Var kan man sälja pallar?

Innehållsförteckning:

 1. Var kan man sälja pallar?
 2. Vem köper EU pallar?
 3. Vad får man för EU pall?
 4. Var lämnar man EU pallar?
 5. Vad kostar en pall?
 6. Vad kostar en Engångspall?
 7. Hur många pallar på en lastbil?
 8. Hur mycket får man lasta på en EU pall?
 9. Hur blir man av med pallar?
 10. Får man elda upp EU pallar?
 11. Vad kostar SJ pall?
 12. Hur stor belastning ska en EUR pall klara?
 13. Vad är det för mått på en EU pall?
 14. Hur mycket får plats på en pall?
 15. Hur många pallar får plats på flaket?
 16. Hur mycket får man lasta på en pall?
 17. Hur många kvadratmeter är en pall?

Var kan man sälja pallar?

Gör så här för att sälja pallar och pallkragar:
 • Ring 020 – 27 00 00, använd kontaktformuläret till höger eller maila oss på [email protected] och meddela hur många pallar och pallkragar du vill få hämtade.
 • Norrlandspall bokar transporten och skickar en fraktsedel till dig via mail eller fax.

Vem köper EU pallar?

Pallpoolen köper och säljer lastpallar inom hela Stockholmsområdet. De palltyper som vi köper och säljer är EUR-pallar, Engångspall, Halvpall samt Pallkragar.

Vad får man för EU pall?

Ersättningen är alltid 70 kr för Byggpall helpall och 50 kr för Byggpall halvpall oavsett kvalitet. Alltså även om den är trasig. Frakten ingår i priset vid hämtning av minst 85 pallar, annars en frakt på 200 kr.

Var lämnar man EU pallar?

Idag finns ett rikstäckande retursystem för lastpallar av trä. Retursystemet ger ersättning för ofärgade vanliga pallar och pallkragar i hel och halvformat (exkl. sjöpall). Kunden har rätt att hantera pallarna som träavfall, men vi på Ragn-Sells önskar i första hand styra mot det cirkulära alternativet.

Vad kostar en pall?

Från 1 november 2021 och tills vidare gäller:
1.Priset för byggpall helpall (12 mm) är 137 kr och för byggpall halvpall ( kr.
2.Vid leverans till kund debiteras 137 kr för helpallen och 110 kr för halvpallen.

Vad kostar en Engångspall?

Från 1 januari 2019 och tills vidare gäller:
1.Priset för byggpall helpall (12 mm) är 107 kr och för byggpall halvpall (8 mm) 80 kr.
3.Tomma pallar som returneras ersätts med 70 kr för byggpall helpall och 50 kr för byggpall halvpall, oavsett kvalitet.

Hur många pallar på en lastbil?

Man brukar benämna det som 19,2 flakmeter för ett bil och släp det betyder att man får plats med motsvarande 48 stycken EU-pallar, 18 stycken på bilen och 30 stycken på släpet. Vad det gäller vikt så varierar det lite men man brukar räkna att ett ekipage lastar 36 ton.

Hur mycket får man lasta på en EU pall?

mm. Max last: 1500 kg, svensk standard SS 84 20 07. Gaffelöppnin: 9 mm. Övrigt: Säljes nya och beg. Godkänd PöS pall i det europeiska bytessystemet, enligt DNV, Europeisk standard.

Hur blir man av med pallar?

Insamling sker inom ramen för det redan etablerade ”Retursystem Byggpall” som är ett samarbete mellan Sveriges Byggindustrier, Byggmaterialhandlarna och Byggmaterialindustrierna (www.byggpall.se). Så här fungerar det: Kunden ringer och bokar hämtning av sina träpallar och annat avfall på 0771-888888.

Får man elda upp EU pallar?

Det är faktiskt inte alls någon bra idé om du vill vara rädd om miljön. De är billiga, till och med ofta gratis, men du får inte elda med träpallar i kaminen. De ser visserligen ut att vara gjorda av obehandlat trä, men de innehåller i själva verket giftiga ämnen som är skadliga för miljön.

Vad kostar SJ pall?

Ni debiterar er kund 107 kr för en helpall och 80 kr för en halvpall. Återförsäljare debiterar pallen vidare med samma belopp. Vid beställning av mindre volymer debiteras en frakt på 200 kr.

Hur stor belastning ska en EUR pall klara?

EUR-pallen är 144 mm hög, väger cirka 25 kg och ska bära 1 500 kg jämnt fördelad last. När lastpallen staplas på en jämn yta får inte vikten på understa lastpallen överstiga 5 500 kg.

Vad är det för mått på en EU pall?

EU-pall har standardmått 120 x 80 cm.

Hur mycket får plats på en pall?

Så beräknar du flakmeter: En flakmeter är en meter av flakets längd och fulla bredd. Flakmeter beräknas oftast för gods som inte går att stapla på eller med annat gods. En pallplats baseras på måtten för en EUR pall: 120×80 cm.

Hur många pallar får plats på flaket?

Man brukar benämna det som 19,2 flakmeter för ett bil och släp det betyder att man får plats med motsvarande 48 stycken EU-pallar, 18 stycken på bilen och 30 stycken på släpet. Vad det gäller vikt så varierar det lite men man brukar räkna att ett ekipage lastar 36 ton.

Hur mycket får man lasta på en pall?

Max last: 1500 kg, svensk standard SS 84 20 07. Gaffelöppnin: 9 mm. Övrigt: Säljes nya och beg. Godkänd PöS pall i det europeiska bytessystemet, enligt DNV, Europeisk standard.

Hur många kvadratmeter är en pall?

På 1950-talet antogs SJ-pallen som europeisk standard av Internationella järnvägsunionen (UIC) och fick namnet Europapall. Den finns i storlekarna helpall, 8 mm, och halvpall, 8 mm. En helpall har arean 0,96 m².