:

Hur länge har man gratis tandvård i Jämtland?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge har man gratis tandvård i Jämtland?
  2. Hur byter man Folktandvården?
  3. Har jag frikort Jämtland?
  4. Hur tecknar man frisktandvård?
  5. Hur vet man om man har frikort?
  6. Vad ingår i högkostnadsskyddet?

Hur länge har man gratis tandvård i Jämtland?

I Jämtlands län får alla barn och ungdomar kostnadsfri tandvård från och med det år de fyller tre år till och med det år man fyller 23 år. Du som vårdnadshavare kan själv välja vilken tandvårdsmottagning ditt barn ska gå till.

Hur byter man Folktandvården?

För att byta klinik behöver du skicka in en blankett som finns på Vårdgivarwebben. Skicka blanketten till den klinik du vill gå till. Kontakta en klinik? Här hittar du kontaktuppgifter.

Har jag frikort Jämtland?

E-frikort. I Region Jämtland Härjedalen registrerar vi dina avgifter elektroniskt. Du behöver alltså inte själv hålla reda på hur mycket du har betalat. När du har nått upp till högkostnadstaket så får du ett elektroniskt frikort, e-frikort, som visas automatiskt när du anmäler dig på hälsocentralen eller mottagningen.

Hur tecknar man frisktandvård?

Frisktandvård får du bara hos Folktandvården. Det innebär att du betalar ett fast pris och regelbundet får den tandvård du behöver. För att kunna teckna avtal måste du ha gjort en undersökning hos oss där vi bedömer din munhälsa.

Hur vet man om man har frikort?

Om ditt landsting är anslutet till e-frikortstjänsten hittar dina frikortsuppgifter hos 1177. Där kan du även se om du uppnått gränsen för att få frikort. Gå till www.1177.se och logga in. Välj Alla övriga tjänster under rubriken Övriga tjänster.

Vad ingår i högkostnadsskyddet?

Högkostnadsskyddet begränsar dina kostnader för medicin på recept. Det innebär att du betalar högst 2 350 kronor under ett år för mediciner som ingår i den så kallade läkemedelsförmånen. Överstigande kostnader betalar landstinget för.