:

Vad är Flex i pjäxor?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är Flex i pjäxor?
 2. Vilka Alpinpjäxor?
 3. Vilka pjäxor är bäst?
 4. Hur mycket töjer sig pjäxor?
 5. Hur stora ska Alpinpjäxor vara?
 6. Vad betyder Mondopoint?
 7. Vilken storlek på Slalompjäxor?
 8. Hur länge håller skidpjäxor?
 9. Vad är Alpinpjäxor?
 10. Vad kostar formgjutna pjäxor?
 11. Hur spänna Slalompjäxor?
 12. Hur stora pjäxor till barn?
 13. Vilken storlek är 27 5?
 14. Vad är Mondopoint size?
 15. Vad är Mondo storlek?
 16. Hur mäter man storlek på pjäxor?
 17. Hur ofta ska man byta pjäxor?
 18. Hur länge håller ett par pjäxor?
 19. Hur stora Slalompjäxor ska man ha?
 20. Vad ska man ha för pjäxor?

Vad är Flex i pjäxor?

Vad menas med flex? Flex definierar pjäxans styvhet framåt. Generellt varierar talet från för damer, och från för herrar. Desto högre tal, desto styvare pjäxa.

Vilka Alpinpjäxor?

Alla alpinpjäxor har ett mått som kallas för flex. Flexen anger styvheten framåt, och mäts med tal från runt . Ju högre tal, desto hårdare eller styvare är pjäxorna. Vilken flex du ska välja beror framförallt på två faktorer: din vikt och din åkstil, och den kraft som genereras baserat på dessa två.

Vilka pjäxor är bäst?

Kika framförallt på pjäxorna Scarpa Gea Rs2 och Salomon X Pro 100.
 • Scarpa Gea Rs2. Vårt betyg (5/5)
 • Salomon X Pro 100. Vårt betyg (4,8/5)
 • Dynafit Ft1 Carbon. Vårt betyg (4,7/5)

Hur mycket töjer sig pjäxor?

I det här läget kan 1-2mm hälglapp vara ok men är det upp emot 1cm är det alldeles för mycket. * Känn efter så att pjäxan inte är för smal eller bred genom att försöka vicka framfoten i sidled. ... Tänk på att pjäxan kommer töja sig en hel del med åkning så utgå hellre ifrån lite för tajt än lite för stort.

Hur stora ska Alpinpjäxor vara?

– Oftast tror man att pjäxan ska vara lite större än foten och så provar man med fel strumpa. Det är vanligt att man inte heller lägger tillräckligt stor vikt på pjäxans bredd och vidd. En barnpjäxa bör vara 1-1,5 cm större än foten medan vuxna bör välja en pjäxa som endast är 0-0,5 cm större.

Vad betyder Mondopoint?

Mondopoint heter ett metriskt system som utarbetades för mer än 30 år sedan. ... Är en persons fotlängd uppmätt till 280 mm och fotbredd till 110 mm över det sk ballmåttet är storleken enligt Mondopoint 280/110. Detta medför att om en person vet sina mått så ska alla skor med samma mått passa.

Vilken storlek på Slalompjäxor?

Pjäxstorlekar — Alpinpjäxor är faktiskt väldigt enkelt att köpa på nätet, storlekarna är angivna i Mondo-storlekar vilket innebär centimetermått invändigt. Så mät din fot som vi beskrivit ovan och välj sedan närmsta storlek uppåt i skalan. Så om din fot mäter 27,2 cm väljer du storlek 27,5.

Hur länge håller skidpjäxor?

Ett par bra pjäxor håller uppåt 8–10 år, eller några år mindre om du åker riktigt mycket.

Vad är Alpinpjäxor?

Ofta är också dessa pjäxor något tajtare och smalare för att ge en närmare kontakt med underlaget och skidan. Denna åkare kan också titta på ett mer avancerat gå-läge för att även kunna utnyttja sin utrustning utanför pisten till exempel om man gör toppturer (randonné). Här hittar du Stadiums utbud av alpinpjäxor.

Vad kostar formgjutna pjäxor?

Om du köper pjäxor hos oss får du boot fitting helt utan extra kostnad! Om du redan har köpt alpinutrustning någon annanstans kostar boot fitting 199:-.

Hur spänna Slalompjäxor?

Slå försiktigt med hälen i golvet, så att foten åker bak i hälkuddarna. Stäng pjäxorna. Nästan alla pjäxor har fyra spännen. Börja med att spänna det andra uppifrån, så att foten åker bakåt i pjäxan.

Hur stora pjäxor till barn?

För växande fötter är grundregeln att pjäxan ska vara en centimeter längre än foten. Om barnets fot är 19,5 cm lång ska du alltså välja en pjäxa som är 20,5 cm. Ett vanligt misstag är att tänka att barnet kan växa i pjäxorna, men köper du en för stor pjäxa kommer barnet inte kunna kontrollera skidorna.

Vilken storlek är 27 5?

SALOMON - SKOR - HERR/DAM/JUNIOR
UKEURCM
84226,5
8,542 2/327
943 1/327,5
9,54428

Vad är Mondopoint size?

Systemet bygger på att fötternas längd och bredd mäts och skostorleken är den uppgift om fotlängd och fotbredd för vilken skon är avsedd att passa. Är en persons fotlängd uppmätt till 280 mm och fotbredd till 110 mm över det sk ballmåttet är storleken enligt Mondopoint 280/110.

Vad är Mondo storlek?

Den internationella standarden för fotländer kallas Mondo Points och är fotens storlek i millimeter (mm).

Hur mäter man storlek på pjäxor?

Ställ dig på ett papper med hälen mot en vägg, sätt en punkt där stortån slutar, mät mellan punkten och väggen! För barn kan det vara enklare att rita av barnets hela fot på pappret. Den pjäxa du ska ha är den storlek som kommer närmast din fots längd uppåt i skalan. Mäter foten 23,3 cm väljer du storlek 23,5.

Hur ofta ska man byta pjäxor?

Hur länge kan man egentligen ha sina skidor / pjäxor innan det är dags att ta farväl av dom? Svår fråga att svara på, men om man åker ca 3-4veckor per år så skulle jag säga att man ska försöka byta skidor och /eller pjäxor efter ca 4-5år.

Hur länge håller ett par pjäxor?

Ett par bra pjäxor håller uppåt 8–10 år, eller några år mindre om du åker riktigt mycket.

Hur stora Slalompjäxor ska man ha?

– Oftast tror man att pjäxan ska vara lite större än foten och så provar man med fel strumpa. Det är vanligt att man inte heller lägger tillräckligt stor vikt på pjäxans bredd och vidd. En barnpjäxa bör vara 1-1,5 cm större än foten medan vuxna bör välja en pjäxa som endast är 0-0,5 cm större.

Vad ska man ha för pjäxor?

Välj rätt storlek
 1. Storlekarna på pjäxor kallas för mondostorlekar och mäts i centimeter. ...
 2. Bredden på pjäxorna kallas för LÄST och mäts över främre trampdynan som också är fotens bredaste punkt. ...
 3. Välj pjäxor som har rätt lästbredd för dig, har god komfort och samtidigt ger dig god kontroll över dina skidor.