:

Måste man ta med sitt gamla pass?

Innehållsförteckning:

  1. Måste man ta med sitt gamla pass?
  2. Är passet giltig legitimation?
  3. Vad händer om passet gått ut?
  4. Vad händer om man tappar passet?
  5. Hur legitimerar man sig utan BankID?
  6. Vad räknas som giltig legitimation?
  7. Kan man använda pass på Systembolaget?

Måste man ta med sitt gamla pass?

Du behöver ha med dig giltig id-handling och ditt gamla pass och/eller nationella id-kort, om det fortfarande är giltigt. Avgiften betalas. Ett foto och fingeravtryck tas av passhandläggaren.

Är passet giltig legitimation?

De flesta vuxna personer behöver i praktiken kunna legitimera sig i olika sammanhang, och använder då sitt körkort, identitetskort eller pass. Utländska pass och id-kort gäller i viss mån, i första hand sådana från EES-länderna.

Vad händer om passet gått ut?

Om ditt pass har gått ut så kan du lämna övrig information och relevanta dokument till passhandläggaren för utredning av din identitet. Passhandläggaren kan efterfråga olika dokument för att styrka identiteten. Ett giltigt Irakiskt eller annat utländskt pass gäller inte som ID handling för att styrka din identitet.

Vad händer om man tappar passet?

Anmäl stölden eller förlusten till den lokala polisstationen. När du förlorat pass eller id-kort är det viktigt att du även anmäler till svenska polisen så att dessa kan spärras. Detta görs, med uppgifter från polisens hemsida, på nummer + 14 00.

Hur legitimerar man sig utan BankID?

En e-legitimation kan jämföras med en vanlig id-handling som till exempel id-kort eller körkort. Den enda skillnaden är att du använder e-legitimationen för att legitimera dig på internet.

Vad räknas som giltig legitimation?

Följande id-handlingar räknas som godkända id-handlingar för att du ska kunna styrka din identitet: id-kort utfärdat av Skatteverket. svenskt körkort. svenskt SIS-märkt id-kort utfärdat av till exempel en bank, ett företag eller en myndighet.

Kan man använda pass på Systembolaget?

Systembolaget är följande id-handlingar godkända: SIS-märkta svenska ID-kort och motsvarande ID-kort från övriga nordiska länder (utfärdade av myndighet eller större företag). ... En giltig ID-handling ska vara försedd med välliknande foto och uppgift om personens ålder. Vi kontrollerar alltid även giltighetsdatumet.