:

Hur kontaktar man kronofogden?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kontaktar man kronofogden?
  2. Kan man delbetala skuld hos kronofogden?
  3. Hur länge ligger en skuld hos kronofogden?
  4. Hur skickar man faktura till Kronofogden?
  5. Hur gör man för att driva in en skuld?

Hur kontaktar man kronofogden?

Kontakta oss
  1. Ring oss: 0771–73 73 00. Öppet: mån–fre 08.00–16.00.
  2. Mejla oss: Ställ din fråga.
  3. Fler kontaktuppgifter: Kundservice svarar.

Kan man delbetala skuld hos kronofogden?

Vi har ingen möjlighet att besluta om avbetalningsplan eller uppskov för enskilda skulder. Kan du eller ditt företag inte betala skulden till privatpersoner eller företag – kontakta den du eller företaget är skyldig pengar eller hens ombud. Fråga om du kan få en avbetalningsplan.

Hur länge ligger en skuld hos kronofogden?

Skulder mellan företag och privatpersoner (konsumentfordringar) För konsumentfordringar är preskriptionstiden tre år. Det finns vissa skulder som du kan tro är en konsumentfordran men som inte är det.

Hur skickar man faktura till Kronofogden?

Vi skickar ett brev, ett föreläggande, till den du vill få betalt av. I brevet finns ett delgivningskvitto som mottagaren ska skriva under och skicka tillbaka. Det är ett bevis på att brevet har kommit fram till den du anser är skyldig dig pengar.

Hur gör man för att driva in en skuld?

Om någon är skyldig dig pengar måste du först skicka ett skriftligt krav och spara en kopia på kravet. Om du inte får betalt kan du ansöka om betalningsföreläggande hos kronofogden. Blanketter finns att hämta hos kronofogden.se. Kronofogden söker upp den som är skyldig dig pengar och lämnar över en formell delgivning.