:

Vad kostar det att tillverka en hoodie?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar det att tillverka en hoodie?
  2. Vart utvinns elastan?
  3. Vart finns elastan?
  4. Är det miljövänligt att sy egna kläder?
  5. Hur man syr sina egna kläder?

Vad kostar det att tillverka en hoodie?

Tryck på textil från eget miljödiplomerat tryckeri
Antal:1-färg6-färg
50-9925,00--*
100-24917,0048,00
250-49914,0042,00
500-99912,0031,00

Vart utvinns elastan?

Elastan. Utvinns av plast, och tillverkningen behöver mycket kemikalier och lösningsmedel. Elastan är en polyuretanfiber, som bland annat består av isocyanater. Dessa kväveföreningar är misstänkt cancerframkallande och har skadliga långtidseffekter för vattenlevande organismer.

Vart finns elastan?

Materialet återfinns i diverse kroppsnära kläder, exempelvis underkläder, strumpor, badkläder och sportkläder såsom cykelbyxor, liksom i resårer. Ofta ingår en (mindre) mängd elastan tillsammans med bomull i trikåstickade plagg typ underbyxor.

Är det miljövänligt att sy egna kläder?

Ett återkommande problem när det kommer till kläder är hur produktionen i många fall är påfrestande för vår miljö. Klädindustrin har även kantats av skandaler där det framkommit att vissa företag använt sig av barnarbete.

Hur man syr sina egna kläder?

Fråga dem om saker som hur mycket tyg som går åt och vilken färg på tråden du ska använda. Ha ordentliga sömsmånar som du kapar i efterhand, det är lättare att sy in än ut. Nåla eller tråckla och prova innan du syr på riktigt. Innan du är helt säker – låt bli att fästa tråden så blir det lättare att sprätta.