:

Vad är Träullsplattor?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Träullsplattor?
  2. Vad använder man träull till?
  3. Hur tillverkas träull?
  4. Var köpa träullit?
  5. Var finns träull?

Vad är Träullsplattor?

Träullsplattor tillverkas av träull och cementpasta. Vid tillverkningen packas den våta blandningen i formar varefter den pressas till önskad tjocklek och härdas. Plattorna används huvudsakligen som ljudabsorberande och värmeisolerande beklädnad i väggar och tak.

Vad använder man träull till?

smala, tunna trästrimlor som tillverkats genom hyvling av främst furu eller gran. Träull används mest som stötdämpande emballage. Förr var träull vanligt som stoppningsmaterial i enklare möbler.

Hur tillverkas träull?

Träull eller träullsplattor framställs av träspån från träslaget gran. Träspån hyvlas från rundved i speciella maskiner med en spånlängd upp till 500 mm. Allmänt gäller tunnare spån till de tunaste träullsplattorna. Träspån blandas med cement samt pressas i en form till plattor.

Var köpa träullit?

Handla hos Allakustik Om du önskar att köpa undertak från Träullit, kan du med fördel göra det hos oss på Allakustik. Du hittar många av deras produkter i våra butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Var finns träull?

Träull från Skea Gård På Skea Gård tillverkar vi och säljer träull av högsta kvalitet för olika ändamål. Vår träull pressas i en riktig träullspress för att inte slå sönder fibrerna. Träull är ett miljövänligt, hygieniskt och mycket vackert naturmaterial direkt från skogen.