:

Är det värt att installera motorvärmare?

Innehållsförteckning:

  1. Är det värt att installera motorvärmare?
  2. Är det bra med motorvärmare?
  3. Hur länge ska man ha på dieselvärmare?
  4. Hur starta kupévärmare?
  5. Hur länge kan man ha på kupévärmare?
  6. Vad är motorvärmare med Kupeuttag?

Är det värt att installera motorvärmare?

Enligt mätningar som MTC AB gjorde i slutet på 90-talet kan man med hjälp av en elektriskt motorvärmare spara 1-1,5 deciliter bränsle per kallstart vid minus 15 grader – fast det gäller bara för äldre bilar. ... Att installera en elektrisk motorvärmare brukar kosta 4.000–6.000 kronor.

Är det bra med motorvärmare?

Att använda motorvärmare är ett enkelt sätt att göra en insats för miljön. Anledningen är att en varm motor drar mindre bränsle än en kall. Det betyder också att utsläppen av koldioxid och ett flertal andra miljö- och hälsoskadliga ämnen minskar. ... En varm motor är bra för din ekonomi, din bil och för samhället.

Hur länge ska man ha på dieselvärmare?

Bränslevärmaren nyttjar bilens batteri för att fungera. Det innebär att man bör köra bilen minst lika länge som man kört värmaren för att återställa kapaciteten i batteriet. Tiduret har en maximal gångtid på 50 minuter och går olika länge beroende på yttertemperaturen.

Hur starta kupévärmare?

Sätt värmaren någonstans i bilen, plugga in den och den kommer starta. Den enda nackdelen är att du behöver en separat förlängningskabel. För att ansluta kupévärmaren till förlängningskabeln måste du dra kabeln genom rutan eller dörren (om det finns utrymme för det).

Hur länge kan man ha på kupévärmare?

Med andra ord blir det ofta onödigt länge att ha den inkopplad då det för de flesta sällan är så kallt som -20 grader. Problemet som TS skriver om är är att du har värmaren inkopplad minst en timma, ofta 1,5 timma men med en krafig kupéfläkt så räcker det med ca 40-50 minuter för att få kupén varm.

Vad är motorvärmare med Kupeuttag?

– En kupévärmare monteras i kupén och värmer upp den genom att blåsa ut varm luft. Monteras med fördel så att luften cirkulerar i kupén. Om man lägger den på golvet tar det mycket längre tid att värma upp luften.