:

Kan man gå till vilken tandläkare som helst?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man gå till vilken tandläkare som helst?
  2. Hur byter man tandläkare vid flytt?
  3. Kan man boka tandläkare i annan kommun?
  4. Får man billigare tandvård som pensionär?

Kan man gå till vilken tandläkare som helst?

Du kan välja om du vill till folktandvården eller till en privat mottagning. Du kan också byta tandläkare eller tandhygienist under behandlingen, men tänk på att det kan bli dyrare om du byter tandläkare eller tandhygienist under en pågående behandlingsperiod.

Hur byter man tandläkare vid flytt?

Om du vill byta tandläkare kontaktar du bara den nya tandläkaren du skulle vilja ha. Du kan finna en ny tandläkare här. Det är dock en bra idé att kontakta tandläkaren eller kliniken på förhand för att se om det kommer lösa ditt problem.

Kan man boka tandläkare i annan kommun?

Du som befinner dig i en annan stad, oavsett om det är på tillfälligt besök, genomresa eller arbete, och får behov av akut tandvård kan alltid vända dig till en tandläkarmottagning där. ... eftersom du då betalar ett fast pris där viss tandvård ingår.

Får man billigare tandvård som pensionär?

Nu blir det betydligt billigare att gå till tandläkaren. Regeringen har beslutat att dubblera det allmänna tandvårdsbidraget, ATB, för alla. För den upp till 29 och över 65 år innebär det att bidraget höjs till 600 kronor om året. ... För pensionärer och unga innebär höjningen att det nu uppgår till 600 kronor per år.