:

Hur bra är If som försäkringsbolag?

Innehållsförteckning:

 1. Hur bra är If som försäkringsbolag?
 2. Vad är IF se?
 3. Vad ska man ha för försäkringar?
 4. Hur länge gäller en skadeanmälan?
 5. Hur är Folksam som försäkringsbolag?
 6. Har ni personförsäkring?
 7. Vad behöver man för försäkring som pensionär?
 8. Vad händer efter att en kund skickat in en skadeanmälan?
 9. Vilka skriver en skadeanmälan?
 10. Hur lång tid tar en skadeanmälan?
 11. Vad tycker folk om Folksam?

Hur bra är If som försäkringsbolag?

Bra service! Jag har alla mina försäkringarIf och är jättenöjd än så länge med både priser och bemötande. Riktigt dåligt, enligt samtal skulle allt gå på 4000:- men sen kommer det fram att vi måste betala närmare 8000:-, det blir till att byta försäkringsbolag.

Vad är IF se?

If är det ledande sakförsäkringsbolaget i Norden med 3,7 miljoner kunder. Vi ägs av den finländska börsnoterade Sampokoncernen och har verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum.

Vad ska man ha för försäkringar?

Det kan vara bra att ha en olycksfallsförsäkring, en sjuk- och olycksfallsförsäkring, en inkomstförsäkring, en sjukvårdsförsäkring, en pensionsförsäkring (eller pensionssparande), en eller flera livförsäkringar och en djurförsäkring om du har ett djur.

Hur länge gäller en skadeanmälan?

Det lönar sig att fylla i skadeanmälan utan dröjsmål efter att skadan inträffat. Skadeanmälan ska ändå göras inom ett år från det att skadan har inträffat. Om den utsatta tiden gått ut kan man inte längre ansöka om ersättning.

Hur är Folksam som försäkringsbolag?

Givetvis har jag haft diverse skador i form av inbrott, vattenskada, kollisioner och liknande men det har alltid sköts utmärkt av Folksam. Jag har dessutom givetvis haft kontakt med kundtjänst och javisst det kan vara väntetid men var är det inte det. SVERIGES I SÄRKLASS BÄSTA FÖRSÄKRINGSBOLAG, MEN INTE BILLIGAST!

Har ni personförsäkring?

Vilken typ av privat personförsäkring du bör ha beror på var i livet du befinner dig. Behovet varierar och är som allra störst när du har hemmavarande barn eller har höga lånekostnader. En olycksfallsförsäkring eller en sjuk- och olycksfallsförsäkring rekommenderas till alla.

Vad behöver man för försäkring som pensionär?

Den enda försäkring det är lag på är trafikförsäkring om du har bil. Men oftast behöver du hel- eller halvförsäkring på bilen. Att ha en hemförsäkring (eller bostadsrättstillägg eller villaförsäkring) är nödvändigt. Likaså barnförsäkring om du har barn och reseförsäkring för längre resor.

Vad händer efter att en kund skickat in en skadeanmälan?

Vi kontrollerar att du har en försäkring som gäller för det du anmält. Vi kontaktar dig nästa arbetsdag och berättar vad du behöver göra härnäst och om vi behöver fler uppgifter från dig. Vi berättar också vilken verkstad som kan ta emot ditt fordon.

Vilka skriver en skadeanmälan?

Så fort någonting händer som täcks in av en försäkring bör du också kontakta försäkringsbolaget och berätta om det som inträffat. Det som kallas för skadeanmälan är när du anmäler att något har hänt som du vill få ersättning för via din försäkring.

Hur lång tid tar en skadeanmälan?

I försäkringsavtalslagen, FAL, står det inte hur lång tid skaderegleringen får ta, men försäkringsbolaget ska vara aktivt, vilket innebär att de har en skyldighet att utreda ärendet. Ersättning ska betalas senast en månad efter det du lagt fram den utredning som kan begäras av dig.

Vad tycker folk om Folksam?

Har varit som kund i många många år . Har aldrig haft problem med mina ärenden . Har oftast löst sig på första samtalet med Folksam och dem som jobbar på Folksam. Bästa bolaget i Sverige när det handlar om försäkringar. Ett stort tack till Folksam och tur att ni finns.