:

Vad kostar färjan till Öckerö?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kostar färjan till Öckerö?
 2. När går färjan till Björkö?
 3. Hur ofta går färjan till Öckerö?
 4. Var går färjan till Öckerö?
 5. Vad kostar det att åka till Rörö?
 6. När går färjorna från Hönö?
 7. När går färjan till Hönö?
 8. Hur åka till Björkö?
 9. Hur många bilar tar färjan till Hönö?
 10. Vilka har förtur på färja?
 11. Var ligger Lilla Varholmen?
 12. Hur komma till Rörö?
 13. Får man köra bil på Rörö?
 14. Vad heter färjorna till Hönö?
 15. Hur tar man sig till Birka?
 16. Hur reser man till Birka?
 17. Hur många bilar får plats på färjan?
 18. Kan man ta bilen till Hönö?
 19. Vilka har förtur på Fåröfärjan?

Vad kostar färjan till Öckerö?

Hönöleden går mellan Lilla Varholmen och Hönö/Öckerö i Bohusläns yttre skärgård. Färjeledens längd är 2500 meter och överfartstiden är tolv minuter. Resan med vägfärjan är avgiftsfri.

När går färjan till Björkö?

Linjen BJÖRKÖ färja (Grönevik Färjeläge) har 2 stationer avgår från Lilla Varholmen och slutar Grönevik Färjeläge. BJÖRKÖ färja översikt över tidtabell för den kommande veckan: Trafiken börjar klockan 00:10 och slutar 23:10. Driftsdagar den här veckan: alla dagar.

Hur ofta går färjan till Öckerö?

Tidtabell fordonstransporter - onsdagar
Öckerö avgångKalvsundÖckerö ankomst
08:4509:0009:45
10:1510:3011:15
11:1511:3012:15
13:1513:3014:15

Var går färjan till Öckerö?

Från färjeläget Lilla Varholmen avgår det regelbundet en avgiftsfri bilfärja till Hönö/Öckerö och en till Björkö. Välj filen mot Hönö/Öckerö om du ska besöka Hönö, Öckerö, Fotö, Hälsö, Källö-Knippla, Hyppeln och Rörö (färja från Burö färjeläge på Hälsö till nordöarna).

Vad kostar det att åka till Rörö?

Burö – Rörö är 3500 meter och tar cirka 14 minuter. Resan med vägfärjan är avgiftsfri.

När går färjorna från Hönö?

Linjen HÖNÖ färja (Hönö Pinan Färjeläge) har 2 stationer avgår från Lilla Varholmen och slutar Hönö Pinan Färjeläge. HÖNÖ färja översikt över tidtabell för den kommande veckan: Trafiken börjar klockan 00:10 och slutar 23:10. Driftsdagar den här veckan: alla dagar.

När går färjan till Hönö?

HÖNÖ färja översikt över tidtabell för den kommande veckan: Trafiken börjar klockan 00:10 och slutar 23:10. Driftsdagar den här veckan: alla dagar. Välj någon av HÖNÖ färja stationer nedan för att hitta uppdaterade realtidscheman och se deras färdkarta.

Hur åka till Björkö?

Till Björkö kan man komma landvägen via bilfärja från Lilla Varholmen. Färjeturen tar 5 min och hela resan från Göteborg till Björkö ca 30 minuter. Kommer man sjövägen, finns gott om bra platser i hamnen för både stora och små båtar.

Hur många bilar tar färjan till Hönö?

År 1981 fick färjeleden sin nuvarande sträckning då färjeläget flyttades från Öckerö till Hönö. Idag trafikerar fyra stycken färjor leden, vardera med plats för 75 bilar och med kapacitet att klara avgångar var tionde minut.

Vilka har förtur på färja?

Förtur och tillfälliga hinder Trafikanter som är fast bosatta på Fårö, och trafikanter som är fast bosatta på Gotland och som p.g.a. arbete på Fårö utnyttjar färjeleden under större delen av året har förtur (gäller 1 juni till 15 augusti). Förtur har även utryckningsfordon, kollektivtrafik och taxi.

Var ligger Lilla Varholmen?

Lilla Varholmen är en ö i Göteborgs norra skärgård, invid Hjuvik på Hisingen. Ön är förbunden med Hisingen med en bro och det går vägfärja till öarna i Öckerö kommun härifrån (Björköleden och Hönöleden).

Hur komma till Rörö?

Man tar färjan från Lilla Varholmen på Hisingen till Hönö (som tar 10 min), sen kör man över till Öckerö och över till Hälsö (som förbinds med broar) och färjeläget Burö (tar ca 10 minuter att köra den sträckan), där man sen med fördel ställer bilen på pendelparkeringen innan man tar färjan över till Rörö.

Får man köra bil på Rörö?

Om man ska ta bil till Rörö, Hyppeln, Knippla så parkerar man bäst på Burö färjeläget och går över med färjan. Det är ont om parkering på de små nordöarna. Ställplatser för husbil finns i björkö hamn, Fotö hamn, Hönö hamn, Öckerö hamn, Nimbusgården, Fotö hamn.

Vad heter färjorna till Hönö?

Fyra av Trafikverket Färjerederiets största färjor trafikerar Hönöleden, M/S Ada, M/S Beda, M/S Göta och M/S Marie.

Hur tar man sig till Birka?

Du tar dig enkelt till Birka med Strömma Kanalbolagets, Rederi Mälarstadens eller Museiföreningen Ångfartyget Ejderns båtar, från flera olika avgångsplatser runt om i Mälaren.

Hur reser man till Birka?

Res till Birka med båt från Härjarö, nordväst om Stockholm. Båtturen tar en timme (per riktning) och i priset ingår resa tur/retur, entré till museet och guidad visning av fornlämningsområdet Birka.

Hur många bilar får plats på färjan?

Skeppet har en kapacitet på 515 lastmeter, och med de 2 hängdäcken finns det plats för 262 bilar. På färjan finns det totalt plats för 1 500 passagerare.

Kan man ta bilen till Hönö?

Från Lilla Varholmen går två alternativa bilfärjor, båda avgiftsfria. Färjan från Lilla Varholmen till Hönö (Hönö Pinan färjeläge) tar 12 minuter. Från Hönö tar du dig även till Fotö, Öckerö och Hälsö som är sammanlänkade med broar.

Vilka har förtur på Fåröfärjan?

Trafikanter som är fast bosatta på Fårö, och trafikanter som är fast bosatta på Gotland och som p.g.a. arbete på Fårö utnyttjar färjeleden under större delen av året har förtur (gäller 1 juni till 15 augusti). Förtur har även utryckningsfordon, kollektivtrafik och taxi.