:

Vilka avdelningar finns på Mölndals sjukhus?

Innehållsförteckning:

 1. Vilka avdelningar finns på Mölndals sjukhus?
 2. Vad är kontaktpunkten?
 3. Vad heter sjukhusen i Göteborg?
 4. Vilken akut ska jag åka till Göteborg?
 5. Vad är kontaktpunkten Sahlgrenska?
 6. Varför heter det Sahlgrenska sjukhuset?
 7. Kan man vaccinera sig på Sahlgrenska?
 8. Vilken akut ska jag åka till Stockholm?
 9. När är det mycket folk på akuten?
 10. Vilka avdelningar ingår i respektive klinik?
 11. Varför heter det jubileumskliniken?
 12. Vilka sjukhus ingår i Sahlgrenska?
 13. Var finns lediga Vaccinationstider Göteborg?
 14. När akuten Danderyd?
 15. Hur mycket kostar akutmottagning?
 16. Vad händer om man går från akuten?
 17. Vad heter kliniken?
 18. Vilka sjukhus finns i Uppsala?

Vilka avdelningar finns på Mölndals sjukhus?

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett flertal avdelningar och mottagningar på Mölndals sjukhus. Akutmottagningen tar emot sökande med ortopediska eller medicinska besvär. Du som har huvud- eller ansiktsskador eller buksmärtor ska söka vård på akuten Sahlgrenska eller akuten Östra.

Vad är kontaktpunkten?

Kontaktpunkterna är statliga webbportaler där företagare i tjänstesektorn kan få information och sköta administrativa ärenden. De drivs av nätverket EUGO med nationella samordnare.

Vad heter sjukhusen i Göteborg?

Sedan 1 januari 1999 är SU en del av Västra Götalandsregionen. Sahlgrenska Universitetssjukhuset har cirka 17 000 anställda och har verksamhet på fem platser i Göteborg och Mölndal: Sahlgrenska sjukhuset, Mölndals sjukhus, Östra sjukhuset, Högsbo sjukhus och Rågården (tidigare Lillhagsparkens sjukhus).

Vilken akut ska jag åka till Göteborg?

Gäller det livshotande tillstånd ska du i stället åka till en akutmottagning på ett sjukhus eller ringa 112.

Vad är kontaktpunkten Sahlgrenska?

Kontaktpunkten, dit våra patienter kan ringa och få hjälp med sina vårdärenden, har fått kritik i media. Vi har pratat med verksamhetschefen Jan-Olof Andrén som besvarar frågor om kritiken mot Kontakpunkten.

Varför heter det Sahlgrenska sjukhuset?

Det hade sina lokaler i en byggnad på bastionen Carolus Dux vid Västra Hamngatan under åren 1855–1900. Anläggningen finns fortfarande kvar, nu under namnet Sociala Huset. Maj 1900 flyttades alltså Allmänna och Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg till nya lokaler i Ängården. 1936 ändrade namnet till Sahlgrenska sjukhuset.

Kan man vaccinera sig på Sahlgrenska?

Vaccination av barn och unga i riskgrupp Vårdnadshavare till barn 12-15 år i specifika riskgrupper kommer att kontaktas av sjukhuset för vaccination. Övriga uppmuntras att boka tid för vaccination på vårdcentral eller annan vaccinatör via 1177.se när bokning för denna åldersgrupp öppnar.

Vilken akut ska jag åka till Stockholm?

Vid fara för liv - ring 112 Du ska ringa 112 i en nödsituation, det vill säga när någon är allvarligt sjuk eller svårt skadad och behöver omedelbar hjälp. Du kommer då till SOS Alarm där den som svarar ställer frågor till dig för att ta reda på vad som hänt och hur allvarlig situationen är.

När är det mycket folk på akuten?

Som Vårdfokus tidigare berättat fortsatte väntetiderna på akutmottagningarna att öka under 2016. Varannan patient tillbringar mer än tre timmar på akuten, var tionde sju timmar eller längre. Längst väntetider är det för personer över 80 år.

Vilka avdelningar ingår i respektive klinik?

Verksamhetsområden
 • Akutsjukvård.
 • Anestesi- och intensivvård.
 • Geriatrik.
 • Hjärt och fysiologi.
 • Internmedicin och infektion.
 • Kirurgi och urologi.
 • Kvinnosjukvård och förlossning.
 • Medicinsk specialistvård.

Varför heter det jubileumskliniken?

Syftet med sammanslagningen var att på bästa sätt ta tillvara de samlade resurserna för sjukvård i Storgöteborg, för att på så sätt kunna tillförsäkra invånarna en god vård nu och i framtiden. Sedan 1 januari 1999 är Sahlgrenska Universitetssjukhuset en del av Västra Götalandsregionen.

Vilka sjukhus ingår i Sahlgrenska?

Tre sjukhusSahlgrenska sjukhuset, Östra sjukhuset och Mölndals sjukhus – slogs ihop till ett 1997 och det finns även verksamheter på ett par andra ställen, Högsbo sjukhus och Rågården, som ingår i sjukhuset. På Sahlgrenska finns över 2000 vårdplatser och cirka 17000 anställda jobbar där.

Var finns lediga Vaccinationstider Göteborg?

Göteborg: Drive In Nötkärnan Slottsskogen
 • Boka tid via webben hos Drive In Nötkärnan Slottsskogen (Mer än 1600 lediga tider kommande 2 veckor)
 • Information om drop-in tider hos Drive In Nötkärnan Slottsskogen.
 • Ingen e-legitimation? Hitta telefonnummer till Drive In Nötkärnan Slottsskogen.

När akuten Danderyd?

Vid livsfara ring alltid 112. Närakuten är till för dig som behöver mer akut vård än din vårdcentral kan erbjuda. Till exempel misstänkta frakturer, hjärnskakning, sårskador, misstänkt lunginflammation och akuta allergiska problem. Vi har inga bokade tider utan hjälper dem som är sjukast först.

Hur mycket kostar akutmottagning?

För vuxna från och med 18 år kostar det 400 kronor att besöka en akutmottagning, för barn och unga kostar det 120 kronor. Avgiften ingår i högkostnadsskyddet.

Vad händer om man går från akuten?

Patienter som avviker från Akutmottagningar ska rapporteras till Socialstyrelsen. VGR har tagit ett beslut och enats om koden AVVEK – Avviker på eget bevåg. Alla öppenvårdsmottagningar ska registrera patienten i ELVIS under fältet Ut till from 2015-02-01 som AVVEK.

Vad heter kliniken?

Klinik är en tidigare benämning på sjukhusavdelning där praktisk undervisning i medicin gavs, numera en enhet på ett sjukhus, ansvarig för en viss eller ett par specialiteter. Ordet "klinik" kommer ursprungligen från det grekiska ordet "kline" som betyder bädd. I många länder är privata kliniker ett vanligt fenomen.

Vilka sjukhus finns i Uppsala?

Sjukhusvård
 • Akademiska sjukhuset. I Region Uppsala finns ett av landets universitetssjukhus, Akademiska sjukhuset. ...
 • Lasarettet i Enköping. I Region Uppsala finns också ett mindre sjukhus, Lasarettet i Enköping. ...
 • Aleris Elisabethsjukhuset. Elisabethsjukhuset är ett privat sjukhus beläget i Luthagen i centrala Uppsala.