:

Vad är en stadsdelsnämnd?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är en stadsdelsnämnd?
 2. Vad ingår i Stockholms stad?
 3. Hur är Stockholm uppdelat?
 4. Vilken är den största stadsdelen i Stockholm?
 5. Vad menas med kommundelsnämnder?
 6. Vad gör en Lokalintendent?
 7. Vad gör Stockholms kommun?
 8. Vad har Stockholm stad för organisationsnummer?
 9. Hur många bor det i Stockholm 2021?
 10. Vilken stadsdel tillhör Sveavägen?
 11. Vilket område är bäst i Stockholm?
 12. Vad räknas som innanför tullarna Stockholm?
 13. Är Stockholms stad en kommun?
 14. Vad tillhör Bromma?
 15. Hur gör man en orosanmälan vuxen Stockholm?
 16. Hur kan du komma i kontakt med socialtjänsten i Stockholm?
 17. Hur många bor i Sverige 2021?
 18. Hur många bor i Västerås 2021?
 19. Vilken stadsdel tillhör blåsut?
 20. I vilken stadsdel ligger Årstafältet?

Vad är en stadsdelsnämnd?

Stadsdelsnämnderna tar beslut om kommunal service och omsorg för dem som bor i stadsdelsområdet. fritids- och kulturverksamhet.

Vad ingår i Stockholms stad?

 • Bromma stadsdelsförvaltning.
 • Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning.
 • Farsta stadsdelsförvaltning.
 • Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning.
 • Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning.
 • Kungsholmens stadsdelsförvaltning.
 • Norrmalms stadsdelsförvaltning.
 • Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning.

Hur är Stockholm uppdelat?

Stockholms stad är indelad i 13 stadsdelsområden. Från och med bildar Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö tillsammans Hägersten-Älvsjö stadsdelsområde. Stadsdelsområdena är i sin tur indelade 132 stadsdelar. Här hittar du under respektive rubrik statistik per område och stadsdel.

Vilken är den största stadsdelen i Stockholm?

Den största stadsdelen till ytan är Hässelby Villastad, 758 hektar. Den minsta är Riddarholmen, 6 hektar. Stockholms innerstad består av följande stadsdelar. Gränsen mellan södra och norra innerstaden går i Mälaren-Riddarfjärden-Karl Johansslussen-Norrström-Saltsjön.

Vad menas med kommundelsnämnder?

En kommundelsnämnd eller stadsdelsnämnd är i Sverige en typ av kommunal nämnd som har ett lokalt geografiskt ansvarsområde i stället för ett fackområde.

Vad gör en Lokalintendent?

Du ansvarar och driver lokal- och byggnadsfrågor i samband med inhyrning och med ny-, om- och tillbyggnation av verksamheternas lokaler från inledande programskede fram till projektets genomförande.

Vad gör Stockholms kommun?

Stockholms stad är Sveriges största kommun och hemstad för över 960 000 stockholmare. Varje dag arbetar stadens medarbetare för att ge stockholmarna bra service utifrån beslut i kommunfullmäktige, nämnder och bolagsstyrelser.

Vad har Stockholm stad för organisationsnummer?

Alla fakturor ställda till stadens förvaltningar kommer från och med 2009 hanteras av en gemensam serviceförvaltning. Samtliga förvaltningar har organisationsnummer 212000-0142.

Hur många bor det i Stockholm 2021?

Befolkningen i Stockholm har växt oavbrutet sedan 1982. Vid årsskiftet mellan 2020 och 2021 bodde drygt 975 500 personer i Stockholm.

Vilken stadsdel tillhör Sveavägen?

Sveavägen är en huvudgata genom stadsdelarna Vasastan och Norrmalm i Stockholms innerstad. Namnet är officiellt sedan namnrevisionen 1885. Sveavägen börjar vid Sergels torg och går i nordnordvästlig riktning fram till Sveaplan där den svänger nästan 90° och övergår i västlig riktning fram till Norrtull.

Vilket område är bäst i Stockholm?

125 experter: Bästa framtidsläget
Plac.OmrådeBetyg
1 (2)Västra City8,1
2 (7)Globen Slakthusområdet/Söderstaden7,2
3 (1)Mellersta CBD7,0
4 (3)Hagastaden6,9

Vad räknas som innanför tullarna Stockholm?

Begreppet Staden inom tullarna brukar då avse tullarna som de låg i slutet av denna period. Till stadsdelarna inom tullarna brukar räknas Gamla stan, Kungsholmen, Långholmen, Norrmalm, Riddarholmen, Skeppsholmen, Södermalm, Vasastaden, Östermalm samt Djurgårdsstaden på Djurgården.

Är Stockholms stad en kommun?

Stockholms stad är Sveriges största kommun och hemstad för över 960 000 stockholmare.

Vad tillhör Bromma?

Stadsdelsområdet Bromma består av Abrahamsberg, Blackeberg, Bromma Kyrka, Bällsta, Eneby, Mariehäll, Norra Ängby, Riksby, Södra Ängby, Ulvsunda Industriområde, Åkeshov, Åkeslund, Alvik, Höglandet, Nockeby, Nockebyhov, Olovslund, Smedslätten, Stora Mossen, Traneberg, Ulvsunda, Ålsten och Äppelviken.

Hur gör man en orosanmälan vuxen Stockholm?

En orosanmälan gör man via Socialtjänsten, men det finns däremot ingen blankett för anmälan när det gäller oro för en vuxen person utan endast när det gäller barn. Däremot kan du fortfarande göra en orosanmälan. I anmälan behöver du förklara varför du känner oro för personen i fråga.

Hur kan du komma i kontakt med socialtjänsten i Stockholm?

Kontakta din stadsdelsförvaltning Du vänder dig till den stadsdelsförvaltning som du tillhör och bokar ett första samtal med en socialsekreterare. Du kommer att få ansökningsblankett och ytterligare information av socialsekreteraren.

Hur många bor i Sverige 2021?

Under första halvåret 2021 ökade Sveriges befolkning med 29 953 personer, vilket var 5 152 personer fler än första halvåret 2020. Den 30 juni 2021 uppgick Sveriges folkmängd till personer.

Hur många bor i Västerås 2021?

Befolkning kvartalssiffror
Befolkningsförändringar under 2:a kvartalet 2021 och folkmängd 30 juni 2021
Västerås155 858419
Västmanlands län277 645714
Källa: Statistiska centralbyrån
Befolkningsförändringar under 4:e kvartalet 2020 och folkmängd 31 december 2020

Vilken stadsdel tillhör blåsut?

Blåsut är ett informellt område inom stadsdelarna Johanneshov och Hammarbyhöjden i Söderort inom Stockholms kommun. Vanligen avses det område som betjänas av tunnelbanestationen med samma namn, avgränsat av Blåsutparken i norr, Nynäsvägen i väster, Garagevägen i öster och Sofielundsvägen i söder.

I vilken stadsdel ligger Årstafältet?

Årstafältet, ibland kallad Årsta gärde eller Valla gärde, är en gräsfält och en landskapspark i Årsta i Söderort inom Stockholms kommun. På fältet byggs en ny stadsdel med 6 000 bostäder för 12 000 invånare som skall stå helt klar omkring år 2035.