:

Vad hette Randstad innan?

Innehållsförteckning:

 1. Vad hette Randstad innan?
 2. Vad betyder Randstad?
 3. Hur ägs Randstad?
 4. Hur många anställda har Randstad?
 5. I vilka länder finns Randstad?
 6. Hur är det att jobba för Randstad?
 7. Har Randstad kollektivavtal?
 8. Hur mycket tjänar en konsultchef?
 9. Hur vanligt är det med provanställning?
 10. Hur ägs Uniflex?
 11. Vad är Uppdragslön?
 12. Vad gör man på Uniflex?
 13. Vad tjänar en Rekryteringsspecialist?
 14. Hur mycket tjänar man som rekryterare?
 15. Får man alltid provanställning?
 16. Har alla rätt till provanställning?
 17. Vad betyder GFL lön?

Vad hette Randstad innan?

2016 förvärvade Randstad det nordiska bemanningsföretaget Proffice Group. I november samma år bytte Proffice namn till Randstad.

Vad betyder Randstad?

Randstad, alternativt Randstad Holland (efter det nederländska ordet 'rand' som betyder kant och landskapsnamnet Holland) eller Deltametropool, är den mer eller mindre sammanvuxna storstadsregion i centrala Nederländerna där de fyra största städerna Amsterdam, Rotterdam, Haag och Utrecht ligger.

Hur ägs Randstad?

Randstad Sverige[redigera | redigera wikitext] Randstad Sverige är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag, och är en del av det globala HR-service företaget Randstad Holding. Randstad har varit verksamma i Sverige sedan hösten 2004 då bemanningsspecialist-företaget Arvako förvärvades.

Hur många anställda har Randstad?

Idag blir Proffice och Randstad en gemensam företagsgrupp med ett gemensamt namn – Randstad. Den nya företagsgruppen har 10 000 anställda i Sverige, Norge och Danmark.

I vilka länder finns Randstad?

Idag blir Proffice och Randstad en gemensam företagsgrupp med ett gemensamt namn – Randstad. Den nya företagsgruppen har 10 000 anställda i Sverige, Norge och Danmark. - Randstad, världens näst största bemannings- och rekryteringsföretag, köpte Proffice för snart ett år sedan.

Hur är det att jobba för Randstad?

Produktiv och omhändertagande arbetsgivare Randstad är en fantastisk arbetsgivare. De värnar om både sina egna och utomstående på ett egendomligt sätt, vilket sammantaget ger organisationen en välförtjänt marknadsledande position.

Har Randstad kollektivavtal?

Som konsult hos Randstad omfattas du därmed av kollektivavtalens villkor för till exempel lön, försäkringar, pension och semester.

Hur mycket tjänar en konsultchef?

Lönen för en konsultchef kan variera stort beroende på erfarenhet, kön och företag. Löneläget brukar vanligtvis ligga mellan 30 0 kronor i månaden.

Hur vanligt är det med provanställning?

Det är vanligt att en tillsvidareanställning inleds med en så kallad provanställning. Provanställning innebär att en tillsvidareanställning (fast anställning) inleds med en kortare prövoperiod där båda parter får möjlighet att prova på och utvärdera arbetsuppgifterna och arbetsplatsen.

Hur ägs Uniflex?

Bolaget ägs av Dan Olofsson, Lars Kry och Martin Hansson. Alla med gedigen erfarenhet från bemannings- och konsultbranschen. Den nya huvudägaren tillträder om några veckor när Konkurrensverket granskat transaktionen.

Vad är Uppdragslön?

I bemanningsavtalen står det alltid reglerat hur bemanningsföretag skall sätta löner för de anställda. ... Däremot så kan man sätta en annan uppdragslön ute hos de kundföretag man är bokade så att de är i linje med vad deras egna anställda tjänar men den får aldrig understiga lägsta lön enligt vad kollektivavtalet säger.

Vad gör man på Uniflex?

Vi har redan många års erfarenhet som ett auktoriserat bemanningsföretag inom vår specifika nisch. Och vare sig du behöver personal inom industri, lager, bygg, el, administration, försäljning eller kundservice – vi vet vad som krävs för att hitta rätt person.

Vad tjänar en Rekryteringsspecialist?

Marknadslönen 2021 för HR-specialister ligger mellan 36 000 och 48 000 kronor per månad. I uppgifterna ingår eget arbete avseende personaladministrativt utredningsarbete inför förhandlingar och avtalsfrågor, personalutveckling, utbildnings- och arbetskraftsbehov, rekrytering och socialt arbete med mera.

Hur mycket tjänar man som rekryterare?

Här nedanför visar vi en tabell och en graf hur fördelningen ser ut mellan kvinnor och män och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren....Löneskillnader mellan män och kvinnor.
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201739 800 kronor44 000 kronor
201841 000 kronor42 500 kronor
201942 400 kronor46 100 kronor

Får man alltid provanställning?

Svar: Det finns ingen lag som hindrar arbetsgivaren från att tillämpa provanställning när en ny tjänst ska tillsättas. Kollektivavtal kan däremot ställa striktare krav för när och hur provanställningar ska användas. Arbetsgivaren kanske har som standard att tillämpa det vid nyrekryteringar.

Har alla rätt till provanställning?

Provanställningen i sig är en visstidsanställning där syftet är att den efter viss tid ska övergå till en tillsvidareanställning. Arbetsgivaren har rätt att under max sex månader anställa någon på prov, det som i LAS kallas prövotid. ... Om anställningen inte omfattas av kollektivavtal är det LAS regler som är tillämpliga.

Vad betyder GFL lön?

GFL, genomsnittligt förtjänstläge, är inskrivet i kollektivavtalet mellan Kompetensföretagen och LO-förbunden. Syftet med GFL är att fastställa lön vilken lön konsulten ska ha. För att kunna beräkna GFL måste kundföretaget tillhandahålla en del information om löneläget.