:

Vad får man för vinylskivor?

Innehållsförteckning:

 1. Vad får man för vinylskivor?
 2. Vad står LP och EP för?
 3. Hur värderar man LP skivor?
 4. Var kan jag sälja mina LP skivor?
 5. Vad kan man göra med gamla LP skivor?
 6. Vad är Abba skivor värda?
 7. När slutade man använda LP skivor?
 8. Vad kostade en LP 1970?
 9. Hur mycket får man för gamla LP skivor?
 10. Vem köper gamla stenkakor?
 11. Hur många LP har ABBA gjort?
 12. Hur funkar en LP?
 13. Hur många minuter på en LP?
 14. Vad kostade en LP 1980?
 15. Hur mycket är Abba skivor värda?
 16. När slutade man med Stenkakor?
 17. Vad var Stenkakor gjorda av?
 18. Vad hette Abba från början?
 19. Vart kommer Abba ifrån?
 20. Vad kostade en LP skiva 1960?

Vad får man för vinylskivor?

De vinylskivor som säljs bäst ligger i intervallet 50-250 kronor. – Våra kunder är trötta på att ladda ner musik eller streama. De vill ha en fysisk produkt, något att hålla i handen. Jag tycker man märker det i samhället i stort, titta bara på loppisarna och återvinning hur stort det har blivit.

Vad står LP och EP för?

Vinylskivor i 7 tums singelformat som spelas på 33⅓ varv/min (mot singelns normala 45 varv/min) benämndes EP (extended play), medan LP-stora 12-tums vinylskivor som spelas på 45 varv/min benämnes maxisingel.

Hur värderar man LP skivor?

Vissa versioner är mycket mer värda än andra, liknande sådana. En mycket viktig egenskap som bidrar till vinylskivans värde är dess skick. För att avgöra skivans och omslagets skick, skapades en 'goldmine rating'. En skiva kan vara allt från sämsta skick till bästa skick.

Var kan jag sälja mina LP skivor?

Här är LP-skivorna som tillsammans skulle ge runt 1 500 kronor i butik. På sajter som Ebay, Discogs, Tradera och Blocket kan de ge det dubbla eftersom där inte finns några mellanhänder.

Vad kan man göra med gamla LP skivor?

Re: Vad göra med gamla vinylskivor? om det nu är helt uteslutet att själv spela skivorna för det stora nöjets skull och du inte orkar sälja skivorna en och en eller buntar per artist på ebay/tradera så tar du skivorna till en skivbörs och säljer dem.

Vad är Abba skivor värda?

För även om Abba sålt i storleksordningen 200-500 miljoner skivor över hela världen så finns det Abbaskivor som sålts för över 40 000 kronor styck. Andra mer vanliga för omkring 2000. ... Rätt version av singeln ”Waterloo” är värd 2 000 kronor. Den vanliga dock bara ett par kronor.

När slutade man använda LP skivor?

1954 gick försäljningen av vinylskivor för första gången förbi 78-varvare i USA, och 1957 upphörde produktionen av 78-varvare helt i USA liksom i stora delar av västvärlden (i bland annat Sovjetunionen, Asien och Sydamerika dröjde vinylskivans genomslag dock längre.)

Vad kostade en LP 1970?

En LP-skiva kostade knappt 70 kr. Flera faktorer måste ha samverkat för att CD-skivans snabba etablering, elektroniken sjönk i pris och bekvämare hantering.

Hur mycket får man för gamla LP skivor?

Om man har ett exemplar från det allra första omslaget (med en pung i bild) så kan man få upp emot 42 000 kronor. Annars ligger priset på en hundralapp. Allting som är släppt på skivbolaget ”Vertigo”, är värt mycket pengar. Till exempel den här Black Sabbath-plattan, som kan gå på 21 000 kronor.

Vem köper gamla stenkakor?

Är det någon som har annons om köpes så kan du E-maila listan och se vad du får för svar. Med glimten i ögat, ring Sveriges radio och fråga om dom har användning för stenkakor. Sverige har en av världens största skivarkiv. Annars Tradera med ett högt startpris och lång budtid.

Hur många LP har ABBA gjort?

Under mitten av 1970-talet var de försäljningsmässigt världens mest framgångsrika popgrupp. Abba har närmare 70 singlar som listettor över hela världen och över 60 albumettor. I Storbritannien hade de 18 raka topp 10-singlar, 9 stycken singelettor samt nio album som nr.

Hur funkar en LP?

Beskrivning. Skivan som oftast är 7, 10 eller 12 tum (motsvarande 178, 2 mm) i diameter och 1–3 mm tjock spelas upp med hjälp av en grammofon/skivspelare, där en nål (fäst på ett tonhuvud eller "pickup") på en (ton)arm läser av de graverade spåren i skivan.

Hur många minuter på en LP?

– En 12” LP, skuren i 33,3 RPM, rymmer cirka 23 minuter musik per sida, lite beroende på ljudinnehållets dynamik och totala volym. – En 12” Maxi-singel, skuren i 45 RPM, rymmer cirka 12 minuter musik per sida, lite beroende på ljudinnehållets dynamik och totala volym.

Vad kostade en LP 1980?

När CDn introducerades i mitten/slutet på 80-talet så var vinylmarknaden i en mognadsfas. I Göteborg var priset lägre än någon annanstans. En LP-skiva kostade knappt 70 kr. Flera faktorer måste ha samverkat för att CD-skivans snabba etablering, elektroniken sjönk i pris och bekvämare hantering.

Hur mycket är Abba skivor värda?

För även om Abba sålt i storleksordningen 200-500 miljoner skivor över hela världen så finns det Abbaskivor som sålts för över 40 000 kronor styck.

När slutade man med Stenkakor?

1954 gick försäljningen av vinylskivor förbi stenkakorna, som sedan upphörde helt i USA 1957.

Vad var Stenkakor gjorda av?

Det är från detta material den något nedsättande benämningen stenkaka härstammar. Schellack blev det dominerande men inte enda tillverkningsmaterialet under huvuddelen av 78-eran. Särskilt åren kring 1930 experimenterades med ett flertal andra, delvis lättare och mjukare material.

Vad hette Abba från början?

ABBA, popgrupp bestående av Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Anni-Frid (Frida) Lyngstad, bildad 1972 under gruppnamnet Björn, Benny, Agnetha och Anni-Frid. Namnet ABBA, som är bildat av initialerna i gruppmedlemmarnas förnamn, antogs 1973.

Vart kommer Abba ifrån?

Stockholm, Sverige ABBA/Origin

Vad kostade en LP skiva 1960?

En LP-skiva kostade knappt 70 kr. Flera faktorer måste ha samverkat för att CD-skivans snabba etablering, elektroniken sjönk i pris och bekvämare hantering.