:

Hur mycket kostar en katt blocket?

Innehållsförteckning:

 1. Hur mycket kostar en katt blocket?
 2. Hur mycket kostar det att adoptera en katt?
 3. Var säljs kattungar?
 4. Hur köpa kattunge?
 5. Hur mycket ska man betala för en katt?
 6. Vad kostar det att köpa en sibirisk katt?
 7. Vad kostar det att ha en katt i månaden?
 8. Vad kostar en chinchilla perser?
 9. Hur mycket kostar en orange katt?
 10. När får man köpa en kattunge?
 11. Kan man ha en kattunge?
 12. Vad kostar en blandras katt?
 13. Hur mycket kostar kattmat i månaden?
 14. Hur mycket kostar en Allergifri katt?
 15. Hur mycket ska en sibirisk katt äta?
 16. Vad kostar det att ha en katt?
 17. Vad kostar en ragdoll i månaden?
 18. Vad kostar det att försäkra en ragdoll?

Hur mycket kostar en katt blocket?

Blockets regler för katter Att köpa djur är ett stort ansvar och skall inte vara en ogenomtänkt impulshandling. Därför har Blocket regler för lägsta pris på katter (500 kr).

Hur mycket kostar det att adoptera en katt?

Att adoptera en katt från ett katthem kan kosta allt från några hundra kronor till några tusenlappar beroende på kattens ålder. Kontakta ett katthem nära dig om du vill veta mer om deras regler för adoption och vad det kostar.

Var säljs kattungar?

Att hitta köpare till kattungarna Det är bra att ha en egen hemsida där man kan visa upp katterna och samtidigt informera om vad man förväntar sig av en kattungeköpare. När man föder upp raskatter kan man annonsera hos SVERAK (Sveriges kattklubbars riksförbund) eller hos ett kattsällskap för den särskilda rasen.

Hur köpa kattunge?

Att tänka på vid kattköpet:
 1. Skriv ett köpekontrakt. ...
 2. Be att få se veterinärintyg som bekräftar att katten du köper är frisk. ...
 3. Kontrollera att katten är vaccinerad och be om information så att du vet när det är dags för nästa vaccination.
 4. Kontrollera att katten är idmärkt. ...
 5. Teckna en kattförsäkring.

Hur mycket ska man betala för en katt?

Priset för en katt kan variera mycket. På Blocket har man t ex satt en minimikostnad på 500 kr. Sen kan priset vara högre eller lägre beroende på ras, vilka föräldrar katten har och så vidare. En raskatt kostar ofta 7000 kr eller mer.

Vad kostar det att köpa en sibirisk katt?

För att kunna täcka sina kostnader måste en ansvarsfull uppfödare sätta ett visst pris per katt. Sibiriska katter som kommer från en registrerad uppfödare kostar ungefär 7000 kronor per djur.

Vad kostar det att ha en katt i månaden?

En katt kostar pengar, vare sig du har fått eller köpt en katt billigt eller om du väljer en raskatt, så kostar en katt ca 175 kr/månad i mat, kattsanden lika mycket, ev veterinärvård och försäkring får du också räkna in. Du har dessutom en engångs avgift för kastrering, ca 700 kr för hanar och det dubbla för honor.

Vad kostar en chinchilla perser?

Detta är naturligtvis inte billigt: en perserkatt kan kosta upp mot 8000 kronor, för djur med stammtavla kan priset även gå upp emot 15000 kronor. För det här priset får man inte bara en katt utan även engagemanget och ansvaret som uppfödaren tar.

Hur mycket kostar en orange katt?

Totala kostnader
VaraEngångskostnadMedelstor budget (per år)
Köpa en kattunge0-20 000kr-
Mat-2500kr
Veterinärskostnader1500-5000kr900kr
Försäkring-1000kr

När får man köpa en kattunge?

Kattungar behöver vara hos sin mamma tills de är 12 veckor gamla. Det är så länge som de behöver hennes mjölk, omvårdnad och sociala träning för att utvecklas bra på alla sätt. Länsstyrelsen har dessvärre fått in fler och fler indikationer på att kattungar skiljs från modern och säljs redan vid 8–10 veckors ålder.

Kan man ha en kattunge?

Kattungar är något av det sötaste som finns och att skaffa en kattunge är en helt underbar upplevelse – och samtidigt ett stort ansvar som kräver att man tänker efter ett extra varv. En katt kräver tid, pengar och kärlek genom alla sina levnadsår.

Vad kostar en blandras katt?

Många katter såldes som blandras oftast med inslag av Norsk Skogkatt, Maine Coon eller Perser. Dessa katter betingade ofta ett pris runt 1500 kronor eller mer.

Hur mycket kostar kattmat i månaden?

Har du råd? En katt kostar pengar, vare sig du har fått eller köpt en katt billigt eller om du väljer en raskatt, så kostar en katt ca 175 kr/månad i mat, kattsanden lika mycket, ev veterinärvård och försäkring får du också räkna in.

Hur mycket kostar en Allergifri katt?

Den som till slut blir erbjuden att köpa får vara beredd att betala. Ett fint exemplar kostar uppemot 10 000 kronor. Uppfödarna tror att allergivänligheten beror på att sibiriska katter saknar proteinet Feline F1.

Hur mycket ska en sibirisk katt äta?

Exempel på torrfoder Torrfoder ger mer energi än våtfoder, så din katt behöver betydligt mindre av den. Enligt utfodringsrekommendationen för torrfoder för Purizon Adult Fish är mängden mat för en 2 kilo tung katt endast 20 till 35 gram, medan en 5 kilo stor katt behöver 40 till 70 gram per dag.

Vad kostar det att ha en katt?

Priset för en katt kan variera mycket. På Blocket har man t ex satt en minimikostnad på 500 kr. Sen kan priset vara högre eller lägre beroende på ras, vilka föräldrar katten har och så vidare. En raskatt kostar ofta 7000 kr eller mer.

Vad kostar en ragdoll i månaden?

Hur mycket kostar en Ragdoll? En Ragdoll är en raskatt som kostar ofta mellan 15000–20000 kronor beroende på vilka föräldrar katten har och vem uppfödaren är. När du raskatt är det viktigt att du får med stamtavla och ägarbevis av uppfödare då de finns olagliga marknader för raskatter.

Vad kostar det att försäkra en ragdoll?

Kostnader Ragdoll
FörsäkringsbolagKostnader kattungeKostnader vuxenkatt
Folksam87kr123kr
Trygg hansa/Sveland86kr155kr
Agria/Länsförsäkringar120kr128kr
Svedea116kr128kr