:

Varför ringer Intrum?

Innehållsförteckning:

 1. Varför ringer Intrum?
 2. Vad är inkassobevakning?
 3. Vad är Intrum fakturaservice?
 4. Vad betyder Intrum?
 5. Kan man dela upp inkasso?
 6. Har jag inkassokrav?
 7. Vad betyder Långtidsbevakning?
 8. Hur ser jag mina inkassokrav?
 9. Vilka inkassobolag har jag skuld hos?
 10. Hur kan jag se mina inkassokrav?
 11. Hur vet jag om något gått till inkasso?
 12. Vart kan man se inkasso?
 13. Vad händer när ett ärende går till inkasso?
 14. Vart ser man inkasso?
 15. Har jag några inkassokrav?
 16. Vart kan jag se mina inkasso skulder?

Varför ringer Intrum?

Varning för bedragare som påstår att de ringer från Intrum och uppmanar dig att betala en skuld via BankID-signering.

Vad är inkassobevakning?

Inkassobevakning. Om inkassoåtgärderna blir resultatlösa på grund av att din kund inte har betalningsförmåga på kort sikt, överförs ärendet till vår långtidsbevakning. Där bevakar vi löpande förändringar i din kunds ekonomi och när den förbättras försöker vi komma fram till uppgörelser, via brev och telefon.

Vad är Intrum fakturaservice?

Om du inte betalar en faktura senast vid förfallodatumet, kan företaget du är skyldig pengar lämna över skulden till ett inkassoföretag. Vi hjälper företag att få betalt och vi finns för att hjälpa dig att bli skuldfri. Det kan finnas många anledningar till att man missar att betala en faktura.

Vad betyder Intrum?

Intrum AB, tidigare Intrum Justitia AB, är ett företag som erbjuder kredithanteringstjänster inklusive inkasso och köp av fordringar. Intrum grundades 1923 och har ca 9 000 anställda i 24 länder.

Kan man dela upp inkasso?

Ja, ofta går det att dela upp betalningen. Avbetalningsplanen kostar 170 kr att lägga upp och vid varje betalningstillfälle tillkommer en aviserings- och bokföringsavgift på 60 kr. Om du missar en betalning och vi skickar en påminnelse tillkommer en avgift på 60 kr.

Har jag inkassokrav?

Vad händer om jag inte betalar? Om du har fått en påminnelse eller ett inkassokrav som du inte betalar innan förfallodatum riskerar du att ärendet går vidare till Kronofogden för betalningsföreläggande som kan leda till en betalningsanmärkning. Betala därför så fort du kan för att undvika detta.

Vad betyder Långtidsbevakning?

Med långtidsbevakning menas att skulden kontrolleras kontinuerligt utifrån den skuldsattes betalningsförmåga. ... Likadant gäller om den skuldsatte innehar mycket och stora skulder samtidigt som kronofogdens utmätning är liten i omfång.

Hur ser jag mina inkassokrav?

För att se din totala skuld är det enklast att logga in på Mitt Ärende med hjälp av ditt BankID. Där både ser och kan du betala. Det går också bra att ringa vår kundtjänst för personlig kontakt.

Vilka inkassobolag har jag skuld hos?

Det finns tyvärr inget nationellt register för vilka skulder du har hos inkassoföretag. De skulder du har hos Kronofogden går att begära ut från myndigheten.

Hur kan jag se mina inkassokrav?

Mitt Ärende är dina egna sidor där du loggar in med personnummer och BankID. Här kan du hitta svaren på vanliga frågor som rör din skuld. Snabbt enkelt och utan väntetid. Öppet dygnet runt, alla dagar.

Hur vet jag om något gått till inkasso?

I påminnelsen ingår uppgifter om den ursprungliga fakturan. Där finns också instruktioner om hur du betalar. Ingen betalningsanmärkning ännu. Om fakturan och inte heller betalningspåminnelsen har betalats, går ärendet vidare i processen och ett inkassokrav skickas ut.

Vart kan man se inkasso?

Mina sidor – hantera dina ärenden digitalt Privatpersoner kan alltid se inkassoärenden och kommunicera med oss på Mina sidor. Logga in med BankID.

Vad händer när ett ärende går till inkasso?

Om du fortfarande inte betalar inkassokravet, eller hör av dig till kundtjänst om ärendet, är det mycket vanligt att en ansökan görs om ett betalningsföreläggande. Denna fastställer din betalningsskyldighet. Kronofogden informerar dig skriftligen om ansökan om betalningsföreläggande.

Vart ser man inkasso?

För att se din totala skuld är det enklast att logga in på Mitt Ärende med hjälp av ditt BankID. Där både ser och kan du betala. Det går också bra att ringa vår kundtjänst för personlig kontakt.

Har jag några inkassokrav?

Har du betalat in fakturabeloppet till borgenären kommer vi att skicka dig ett restkrav på aktuell skuld. Har jag fått en anmärkning? Nej, att du fått ett inkassokrav är inget som syns i några register. Det är först när ansökan gått vidare till Kronofogden som du riskerar att få ett utslag.

Vart kan jag se mina inkasso skulder?

Det finns tyvärr inget nationellt register för vilka skulder du har hos inkassoföretag. De skulder du har hos Kronofogden går att begära ut från myndigheten.