:

När är Slutantagningen till gymnasiet klar?

Innehållsförteckning:

 1. När är Slutantagningen till gymnasiet klar?
 2. Hur kontaktar man Gymnasieantagningen?
 3. Hur ser man Gymnasieantagningen?
 4. När ska man söka till gymnasiet 2022?
 5. När får man information om gymnasiet?
 6. När ska man börja söka till gymnasiet?
 7. Hur skickar man in sitt gymnasieval?
 8. När skickar man in Gymnasieansökan?
 9. Vad menas med preliminär antagning?
 10. Vad är Antagningskanslier?
 11. Vad är gymnasieval?
 12. När öppnar Gyantagningen?
 13. När slutar gymnasiet 2020?
 14. När är den preliminära antagningen klar?
 15. Kan man ångra sitt gymnasieval?

När är Slutantagningen till gymnasiet klar?

Slutantagningen inför gymnasiet läsåret 2021/22 är nu klar och resultatet finns på Gymnasiewebben från och med 1 juli. Du använder samma inloggningsuppgifter som vid din ansökan för att logga in och se ditt antagningsbesked.

Hur kontaktar man Gymnasieantagningen?

Kontaktuppgifter. Vi finns tillgängliga hela sommaren på vår e-postadress: gymnasieantagningen@storsthlm.se.

Hur ser man Gymnasieantagningen?

Slutgiltig antagning till gymnasiet På många platser i landet ska du runt början av juli logga in på hemsidan för gymnasieantagningen där du bor. Läs noga igenom den information som står i ditt antagningsbesked. Det räcker i princip alltid med att du registrerar ditt svar på webben.

När ska man söka till gymnasiet 2022?

18 januari 2022 (tisdag) Ansökan öppnar.

När får man information om gymnasiet?

I början av juli får du reda på om du har blivit antagen på den gymnasieutbildningen du sökt. I de flesta fall har du då tre veckor på dig att tacka ja till platsen, men det kan ändå vara bra att kolla upp, då tiden du har på dig att svara kan variera lite från kommun till kommun.

När ska man börja söka till gymnasiet?

När du kan ansöka till gymnasiet varierar lite beroende på var i landet du bor. Men oftast öppnar ansökan till gymnasiet i början av januari och är öppet fram till början av eller slutet av februari. Första sökperioden är preliminär, det är också ditt antagningsbesked. Det dyker oftast upp i mars månad.

Hur skickar man in sitt gymnasieval?

Sista dagen för att göra ditt gymnasieval varierar från skola till skola. Den påskrivna ansökan lämnar du sedan in till skolan studie- och yrkesvägledare om inget annat meddelas. Sista inlämningsdag kan variera något. Om du inte går i skolan skickar du din ansökan till din hemkommun.

När skickar man in Gymnasieansökan?

APRIL. I mitten av april öppnas gymnasieantagningens hemsida. Här kan du även se resultat av den preliminära antagningen som görs på dina höstterminsbetyg. Du har även möjlighet att göra ändringar i din gymnasieansökan fram till några veckor in i maj.

Vad menas med preliminär antagning?

Först får du ett preliminärt antagningsbesked i april. Preliminärt betyder att det inte är slutgiltigt. Det preliminära antagningsresultatet visar vilka meritpoäng som preliminärt krävs för att få en plats på olika utbildningar i år.

Vad är Antagningskanslier?

Du söker till gymnasiet via antagningskansliet i ditt län (eller ibland i din kommun). På www.antagningskanslier.se hittar du kontaktuppgifter till samtliga antagningskanslier i hela Sverige. Datumen varierar beroende på var i Sverige du bor och därmed vilket antagningskansli som tar hand om din ansökan till gymnasiet.

Vad är gymnasieval?

Du ansöker till gymnasiet med dina betyg, populära skolor har oftast högre antagningsgräns, det kan variera från år till år beroende på hur många platser skolan har samt hur många elever som söker och vad eleverna som söker har för betyg. Ofta kan du se tidigare års statistik på antagningskansliet i ditt län.

När öppnar Gyantagningen?

Antagningen till gymnasieskolan öppnar i mitten av januari. Då är det dags att göra ditt gymnasieval. Här har vi samlat allt som är viktigt att tänka på inför, under och efter att du har gjort din ansökan.

När slutar gymnasiet 2020?

Hösttermin: 17 augusti – 22 december. Vårtermin: 9 januari – 9 juni.

När är den preliminära antagningen klar?

Preliminärt antagningsresultat Från den 15 april kan du logga in på ansökningswebben och se det preliminära resultatet för dina val. Där ser du det lägsta preliminära meritvärdet som krävs för att bli antagen till de utbildningar du har ansökt till. Du kan jämföra ditt meritvärde med de preliminära antagningsgränserna.

Kan man ångra sitt gymnasieval?

Det går inte att ändra i ansökan men du kan göra en sen ansökan om du vill. Då hamnar du i kö och kan bara få en plats om det skulle finnas en ledig. Men om du ger upp den plats du har så kommer du vara beroende av att det skulle bli en ledig plats på skolan du vill gå i. ... Och sedan försöka byta när skolan har börjat.