:

Vad är Yrkeslärarutbildning?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är Yrkeslärarutbildning?
 2. Vad krävs för att bli vårdlärare?
 3. Hur blir man Bygglärare?
 4. Hur blir man lärare på barn och fritidsprogrammet?
 5. Vad gör en vårdlärare?
 6. Vad innebär Halvfartsstudier?
 7. Hur blir man Svetslärare?
 8. Hur blir man mattelärare?
 9. Är det mycket plugg på barn och fritid?
 10. Vad tjänar en vårdlärare?
 11. Vem kan bli yrkeslärare?
 12. Har studenter jullov?
 13. Vad behöver man för att bli svetsare?

Vad är Yrkeslärarutbildning?

Yrkeslärarutbildningen är ett alternativ för dig med kvalificerade yrkeskunskaper som är relevanta för gymnasieskolans yrkesämnen. För att söka utbildningen behöver du dokumenterad arbetserfarenhet. Den tvååriga utbildningen ger dig behörighet att undervisa på yrkesprogram i gymnasiet och vuxenutbildning.

Vad krävs för att bli vårdlärare?

Studierna omfattar 90 hp varav 60 hp består av kurser inom den utbildningsvetenskapliga kärnan samt 30 hp verksamhetsförlagd utbildning (VFU) i en gymnasieskola. Utbildningen ges på modifierad distans, vilket innebär att det ingår ett antal obligatoriska campusförlagda träffar.

Hur blir man Bygglärare?

Men det finns fler vägar för att bli lärare....Gemensamma ämnen.
UtbildningInnehåll
Grundlärare fritidshem (3 år)Utbildningsvetenskaplig kärna och VFU Fritidspedagogik och ett eller två praktiska och estetiska ämnen
Ämneslärare åk 7-9 (4,5 år)Utbildningsvetenskaplig kärna och VFU Två eller tre valbara ämnen

Hur blir man lärare på barn och fritidsprogrammet?

Yrkeslärarutbildningen vänder sig till dig som redan har ämneskompetenser samt relevant yrkeserfarenhet och nu vill bli lärare i praktiska karaktärsämnen på gymnasieskolans yrkesprogram. Yrkeslärarutbildningen är en akademisk professionsutbildning.

Vad gör en vårdlärare?

Som vårdlärare är hon ansvarig för att undervisningen blir så bra som möjligt och att eleverna också ger av sig själva. ... En riktigt bra dag på jobbet är alla elever på plats, upplägget av lektioner är bra, alla deltar i diskussioner och reflekterar och att Ingela Rudberg har tid att äta lunch.

Vad innebär Halvfartsstudier?

Halvfartsstudier på distans Halvfartsstudier underlättar för dig som vill kombinera arbete och studier, och innebär att utbildningen sträcker sig över sex terminer. Undervisningen sker huvudsakligen via internet men varje termin ingår 6 st obligatoriska träffar vid Högskolan Kristianstad.

Hur blir man Svetslärare?

För att bli svetsare kan du läsa det Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik på gymnasiet. På många skolor erbjuds utbildning till Internationellt certifierad svetsare. Det finns även utbildningar till svetsare som ges som arbetsmarknadsutbildningar och som kommunala vuxenutbildningar.

Hur blir man mattelärare?

Vad krävs för att bli mattelärare?
 1. Grundläggande behörighet.
 2. Samhällskunskap 1b/(1a1+1a2)
 3. Matematik 4.

Är det mycket plugg på barn och fritid?

I skolan får man plugga mycket men praktiken gör att du får komma ut i verkligheten och verkligen får känna på och göra det du brinner för. Vilka egenskaper ska jag ha om jag ska läsa barn- och fritidsprogrammet? – Det krävs att du som person är intresserad av psykologi och har en vilja att jobba med människor.

Vad tjänar en vårdlärare?

Vad har en vårdlärare, gymnasieskola i lön?...Löneskillnader mellan män och kvinnor.
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201634 100 kronor34 300 kronor
201734 400 kronor35 100 kronor
201835 300 kronor35 700 kronor
201936 700 kronor37 100 kronor

Vem kan bli yrkeslärare?

För att bli behörig yrkeslärare behöver du ha en Yrkeslärarexamen, på minst 90 hp och tre terminers heltidsstudier på högskolenivå. Du som har en lärar- eller förskollärarexamen har möjlighet att ansöka om en legitimation hos Skolverket.

Har studenter jullov?

Det finns inga officiella lov som till exempel jullov, sportlov eller sommarlov när du studerar på högskola. All tid från terminsstart till dess att terminen slutar räknas som studietid.

Vad behöver man för att bli svetsare?

Yrket kräver utbildning på gymnasienivå eller motsvarande.
 • Gymnasieutbildning. I gymnasieskolan finns utbildning till svetsare inom det Industritekniska programmets inriktning svetsteknik. ...
 • Eftergymnasial utbildning. Lämplig utbildning kan även finnas inom Yrkeshögskolan.
 • Arbetsmarknadsutbildning.