:

Hur måla trapp?

Innehållsförteckning:

 1. Hur måla trapp?
 2. Vad ska man måla trappan med?
 3. Kan man måla trappa med väggfärg?
 4. Vad är Slipolja?
 5. Kan man måla Betongtrappa?
 6. Hur målar man betong?

Hur måla trapp?

Måla trappan - så här gör du
 1. Rengör ordentligt. Fösta steget när du ska måla om din trappa är att rengöra den noggrant. ...
 2. Skrapa och slipa lätt. Skrapa bort löst sittande färg eller lack. ...
 3. Spackla. ...
 4. Isolera med kvistlack. ...
 5. Grundmåla. ...
 6. Måla två lager med Diamond Floor.

Vad ska man måla trappan med?

Till trappstegen fungerar vanlig golvfärg bäst. Välj en vattenbaserad golvfärg som inte luktar så mycket och som är miljövänlig. Till trappans sidor och till sättstegen (de vertikala stegen i trappan) passar det dock inte så bra med golvfärg eftersom den har en tendens att rinna innan den hunnit torka.

Kan man måla trappa med väggfärg?

Välja färg Till trappans sidor och till sättstegen (de vertikala stegen i trappan) passar det dock inte så bra med golvfärg eftersom den har en tendens att rinna innan den hunnit torka. Här kan en vattenbaserad lackfärg vara en bättre lösning. Den absolut tåligaste golvfärgen är så kallad tvåkomponents epoxifärg.

Vad är Slipolja?

Slipolja är något man inte bör spara in på när man ska slipa en trappa. Det är den som gör att ditt slippapper inte fångar upp så mycket damm att du behöver byta den stup i kvarten. Givetvis behöver slippapperna bytas även om du har mycket slipolja, men inte alls lika ofta.

Kan man måla Betongtrappa?

Målning av obehandlad betongtrappa. Vill du måla en obehandlad betongkonstruktion så måste du först slipa bort alla betonghud dvs. det översta skiktet på betongen. Detta görs för att färgen ska fästa bra. Använd sandblästring eller slipning med diamantklinga.

Hur målar man betong?

Så här målar du om betong
 1. Tvätta rent från smuts och fett m.m. med Original målartvätt. Om ytan är angripen av mögel eller alger tvätta med Original Hustvätt. ...
 2. Skrapa bort löst sittande färg. ...
 3. Färdigmåla 2 gånger med Murtex Acrylic eller Murtex StayClean.