:

Hur stor volym har Globen?

Innehållsförteckning:

 1. Hur stor volym har Globen?
 2. Vad skulle Globen ha hetat?
 3. Vad är Globens officiella namn?
 4. Hur mycket kostar det att byta namn på Globen?
 5. Hur många platser finns det på Hovet?
 6. Hur många platser finns det i tele2 Arena?
 7. Vad heter arkitektkontoret som ritade Globen?
 8. Vem äger Globen?
 9. Vad står Globen för?
 10. Vad liknar Globen?
 11. Vad kostade Globen att hyra?
 12. Har Avicii uppträtt i Globen?
 13. Hur många åskådare tar hovet?
 14. Hur många platser finns det i Tele2 Arena?
 15. Hur många kvadrat är Tele2 Arena?
 16. Hur många tar Tele2 Arena?
 17. Vem ritade Globen i Stockholm?
 18. Vad heter Globen i Stockholm?
 19. Vem äger Globen i Stockholm?
 20. Vad hette Globen innan?

Hur stor volym har Globen?

Byggnadens totala volym är 605 000 kubikmeter.

Vad skulle Globen ha hetat?

2008 tecknade företaget Ericsson ett 10-årigt sponsoravtal med ägaren till Globen, Stockholm Globe Arena Fastigheter AB, som gav Ericsson rätten att döpa om Globen till valfritt namn. En tävling utlystes av Ericsson i slutet av 2008 riktad till allmänheten, med krav att namnet skulle innehålla namnet Ericsson.

Vad är Globens officiella namn?

Globen, ett av Stockholms mest kända landmärken, heter officiellt inte längre Ericsson Globe, som tidigare. Från och med 19 maj heter den sfäriska byggnaden Avicii arena efter artisten Tim Avicii Bergling, som gick bort för tre år sedan efter en tid av psykisk ohälsa.

Hur mycket kostar det att byta namn på Globen?

– Att byta namn på en station kostar i storleksordningen 20 miljoner kronor eftersom en mängd skyltar och trafikinformation måste uppdateras, säger Claes Keisu, som räknar med att stationsnamnet Globen kommer att leva till 2030.

Hur många platser finns det på Hovet?

8 094Hovet / Kapacitet

Hur många platser finns det i tele2 Arena?

Arenan är tänkt att ha plats för cirka 30 000 sittande åskådare, och upp till 40 000 platser inklusive ståplatser vid konserter eller liknande evenemang.

Vad heter arkitektkontoret som ritade Globen?

Fakta / Globen Arkitekt:Berg Arkitektkontor genom Svante Berg, Lars Vretblad och Esbjörn Adamson. Mått:85 meter i takhöjd, 110 meter i diameter. Invigning: 1989. Totalentreprenör: konsortiet Hovetbyggarna (Byggpaul, NCC och Siab).

Vem äger Globen?

Stockholm Globe Arena FastigheterAvicii Arena / Ägare Stockholm Globe Arena Fastigheter AB (SGA Fastigheter) ägs till 100% av Stockholms Stadshus AB, som i sin tur ägs till 100% av Stockholms stad. SGA Fastigheter är med andra ord ett kommunägt bolag. Huvuduppdraget för oss är att äga, förvalta och utveckla arenorna i Globenområdet.

Vad står Globen för?

Globen heter egentligen Ericsson Globe, och hade tidigare namnet Stockholm Globe Arena. I folkmun går den dock alltjämt under namnet Globen. Att Stockholm tidigare ingick i namnet är logiskt, eftersom den snabbt blev ett landmärke för den svenska huvudstaden.

Vad liknar Globen?

Var kommer namnet Globen ifrån?
 • Liknar en jordglob. Den sfäriska formen som Globen har är unik i sin storlek som byggnad. ...
 • Bytt namn. Den andra februari 2009 annonserade Globe Arenas Stockholm i ett pressmeddelande att byggnaden skulle byta namn till Ericsson Globe. ...
 • ”Kommer alltid heta Globen i folkmun” ...
 • Vet mer om Globen.

Vad kostade Globen att hyra?

Den hyra som de 13 fotbollsföreningar det handlar om betalar är väsentligt mindre än vad det kostar att driva arenan. Mellan 500 000 och 2 miljoner kronor är en vanlig hyra för att spela på arenorna.

Har Avicii uppträtt i Globen?

Det kända landmärket heter nu Avicii Arena. På så vis vill man hedra världsstjärnan Tim "Avicii" Berglings minne och stötta arbetet mot självmord och psykisk ohälsa. Fram till i går gick den klotrunda byggnaden i södra Stockholm officiellt under namnet Ericsson Globe. Men nu är det Avicii Arena som gäller.

Hur många åskådare tar hovet?

8 094Hovet / Kapacitet

Hur många platser finns det i Tele2 Arena?

Arenan är tänkt att ha plats för cirka 30 000 sittande åskådare, och upp till 40 000 platser inklusive ståplatser vid konserter eller liknande evenemang.

Hur många kvadrat är Tele2 Arena?

Arenan är tänkt att ha plats för cirka 30 000 sittande åskådare, och upp till 40 000 platser inklusive ståplatser vid konserter eller liknande evenemang. Stockholms stadsbyggnadskontors samrådsredogörelse den var övervägande positiv till den nya arenan, men det framkom även kritik mot projektet.

Hur många tar Tele2 Arena?

Tele2 Arena kommer att ha en maxkapacitet på 7 282 personer när Hammarby på söndag tar emot Halmstad. – En publikinramning på 7 000 personer är ett tifo i sig, säger Djurgårdens biljettansvarige Tomas af Geijerstam.

Vem ritade Globen i Stockholm?

Svante Berg Lars Vretblad Avicii Arena/Arkitekter Fakta / Globen Arkitekt:Berg Arkitektkontor genom Svante Berg, Lars Vretblad och Esbjörn Adamson.

Vad heter Globen i Stockholm?

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Globen är en av Stockholms mest ikoniska byggnader.

Vem äger Globen i Stockholm?

Stockholm Globe Arena FastigheterAvicii Arena / Ägare Stockholm Globe Arena Fastigheter AB (SGA Fastigheter) ägs till 100% av Stockholms Stadshus AB, som i sin tur ägs till 100% av Stockholms stad. SGA Fastigheter är med andra ord ett kommunägt bolag. Huvuduppdraget för oss är att äga, förvalta och utveckla arenorna i Globenområdet.

Vad hette Globen innan?

Stationen betjänas av tunnelbanans gröna linje samt spårvagn. Stationen öppnades 9 september 1951 med namnet Slakthuset. 19 november 1958 bytte den namn till Isstadion (Johanneshovs isstadion invigdes 1955) och den 20 augusti 1989 till Globen.