:

Kan inte växla upp?

Innehållsförteckning:

  1. Kan inte växla upp?
  2. Varför kuggar kedjan över?
  3. Vad är en bakväxel?
  4. Hur fungerar en Navväxel?

Kan inte växla upp?

Hoppar kedjan inte ner måste skruven justeras ut så att växeln kan röra sig lite mer. I detta läge ska vajern precis vara spänd, hänger den löst kommer inte växlarna fungera. Har din ram justerskruvar i vajerstoppet, eller om det sitter justerskruvar på höljet, är det lätt att finjustera med dessa.

Varför kuggar kedjan över?

Kedjan kan glida på grund av kedjans naturliga försvagning. Med tiden kommer kedjan att sträcka sig ut och en lös kedja innebär mer glidning när du trampar hårt. Kedjan kan också glida om dina kuggar är nedåt. Kuggarna / veven slits också över tiden och kan lämna kedjan med inte mycket att "ta tag i".

Vad är en bakväxel?

Bakväxeln är mekanismen som flyttar kedjan från kugge till kugge på kassetten baktill på cykeln. Växelreglaget på styret drar vajrarna (eller använder sig av elektriska kablar) för att flytta växeln mellan olika växlar, vilket i sin tur gör att kedjan hamnar på rätt kugge på kassetten.

Hur fungerar en Navväxel?

Integrerade växelsystemet är ett avancerat växelsystem som liknar en växellåda till en bil. Systemet som är integrerat i navet och kräver inget direkt underhåll. Navväxel finns även utan fotbroms,och då är det i kombination med handbromsar istället. I stora drag räcker det att smörja kedjan och hålla rent i allmänhet.