:

Vad kostar det att fiska i Mörrumsån?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kostar det att fiska i Mörrumsån?
 2. Vilken fisk kan man fånga i Mörrumsån?
 3. När går laxen upp i Mörrumsån?
 4. Vilken å delar Mörrum?
 5. När ska man fiska i Mörrumsån?
 6. När är det Laxsäsong?
 7. Vad betyder Mörrum?
 8. Hur lång är Mörrumsån?
 9. När börjar fiskesäsongen 2021?
 10. När får man ta upp lax?
 11. När går laxen upp i Älvkarleby?
 12. När får man fånga lax?
 13. Var ligger Mörrumsån?
 14. Var startar Mörrumsån?
 15. Vilket vattendrag ligger Svängsta?
 16. När ska man börja fiska?
 17. När får man fiska?

Vad kostar det att fiska i Mörrumsån?

(Barn upp till 15 år fiskar gratis i målsmans sällskap. Fångst inräknas i målmans kvot.) Vid köp av fiskekort efter kl....SOMMARKORT (1/6 - 31/8) kan endast köpas på plats, 600 SEK.
PeriodPris
1/5 - 31/7150 SEK
1/8 - 31/8200 SEK
1/9 - 30/9350 SEK

Vilken fisk kan man fånga i Mörrumsån?

Fiska vid ett av Sveriges mest anrika vatten! Mörrumsån är känd bland sportfiskare i hela Europa, eftersom det vilda beståndet av lax gör fisket i ån unikt.

När går laxen upp i Mörrumsån?

I juli-augusti stiger som regel stora mängder smålax. Sedan kommer stigningar av havsöring i augusti-september. Det årliga premiärfisket 1 april, följs alltid av både press och tv och har genom åren kunnat visa upp stora fångster av öring och en hel del prominenta gästfiskare.

Vilken å delar Mörrum?

Under flödet mellan Helgasjön och Åsnen är Mörrumsån känd som först Helige å och längre ner Helge å.

När ska man fiska i Mörrumsån?

Från den 1 augusti till 30 september skall alla lax-, havsöring- och hybridhonor med fettfena återutsättas. Nu sjunker temperaturen i ån, perfekt läge för att börja fiska havsöring.

När är det Laxsäsong?

Viltfångad lax från Vänern, Östersjön eller norska och svenska Västkusten har sin säsong under sommaren och hösten, från april, medan odlad lax finns att tillgå året runt.

Vad betyder Mörrum?

Mörrum betyder "sank mark".

Hur lång är Mörrumsån?

Mörrumsån med sina 186 km är den längsta av åarna i Södra Sverige.

När börjar fiskesäsongen 2021?

Under hela fiskesäsongen (1 maj - 30 september) gäller obligatorisk återutsättning av alla laxhonor som är 90 cm och längre. Från och med den 1 augusti gäller obligatorisk återutsättning av alla lax- och öringhonor, samt obligatorisk återutsättning av alla färgade laxar och öringar.

När får man ta upp lax?

Enbart fiskerättsägaren får fiska efter lax med fasta och rörliga redskap på enskilt vatten. För personer utan fiskelicens är det förbjudet att fiska lax innan 1 juli. Havs- och Vattenmyndigheten (HaV) beslutar varje år om fiskestopp för laxfiske när laxkvoten är uppfiskad.

När går laxen upp i Älvkarleby?

– Laxsäsongen är 20 maj till 15 augusti. Jag skulle säga att det är som bäst i juni. Det kommer fiskare från hela världen hit och det kan bli riktigt trångt längs stränderna, säger han. Han berättar att förra året var det fiskare från Brasilien och Dominikanska republiken som rest längst för att finna laxen.

När får man fånga lax?

Får jag fiska lax? Enbart fiskerättsägaren får fiska efter lax med fasta och rörliga redskap på enskilt vatten. För personer utan fiskelicens är det förbjudet att fiska lax innan 1 juli. Havs- och Vattenmyndigheten (HaV) beslutar varje år om fiskestopp för laxfiske när laxkvoten är uppfiskad.

Var ligger Mörrumsån?

Mörrumsånföds i Småland, i trakten av Lindshammar på gränsen mellan Jönköpingsoch Kronobergs län. Mörrumsån rinner söderut och passerar flera sjöar,bl. a. Åsnen och Hönshyltefjorden (139 m ö.

Var startar Mörrumsån?

Den börjar strax söder om Hovmansbygd och slutar ca 100 meter uppströms om fiskvägen vid Hemsjö övre kraftverk.

Vilket vattendrag ligger Svängsta?

Naturreservatet Mörrumsåns dalgång sträcker sig drygt 1 mil längs Mörrumsån mellan Svängsta i söder och Hemsjö i norr.

När ska man börja fiska?

Fiske är förbjudet under tiden från och med 1 oktober till och med den sista mars. Förbudet gäller inte fiske med hummertina. Under perioden 1 april till 30 september är dessutom vissa andra redskap tillåtna till exempel handredskap som ej släpas efter båt. Fiske med angeldon eller liknande metod är inte tillåtet.

När får man fiska?

Under perioden från och med 1 oktober till och med 31 mars är det förbjudet att fiska inom samtliga fredningsområden (se foldern Fiskeregler i Havet). Under perioden den 1 januari till och med 31 mars är det förbjudet att fiska efter torsk, bleka eller kolja innanför trålgränsen.