:

Vad kostar en Hedemorahöns?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kostar en Hedemorahöns?
 2. Var kan man köpa Silkeshöns?
 3. Var kan jag köpa höns?
 4. Hur är silkeshöns?
 5. Får man ha höns i trädgården?
 6. Vad får man inte ge höns?
 7. Vad kostar värpfoder?
 8. Får man skaffa höns?

Vad kostar en Hedemorahöns?

En höna kostar från cirka femtio kronor upp till 500 kronor för en rashöna. Du kan komma ner i pris genom att köpa ”uttjänta” hönor från stora äggproducenter. Dessa hönor kan fortfarande lägga ägg och du gör samtidigt en god gärning. En höna värper omkring 200 ägg om året tills hon är i femårsåldern.

Var kan man köpa Silkeshöns?

Silkeshöns
 • På gården finns även svarta, vita och röda silkeshöns och jag säljer kycklingar och ibland även vuxna hönor och tuppar.
 • Dessutom säljs avelsägg som kan skickas med posten över hela landet. ...
 • För ytterligare uppgifter om vad som finns till salu, skicka gärna ett mail och beskriv vad du söker!
 • Välkommen!

Var kan jag köpa höns?

Höns går inte att köpa i vanliga djuraffärer, istället är det uppfödare som gäller. Svenska Lanthönsklubben och Svenska Rasfjäderfäförbundet är två bra föreningar för hobbyhönsägare som kan förmedla kontakter till uppfödare. Karin tipsar också om att man kan köpa höns av andra hönsägare.

Hur är silkeshöns?

Silkeshönsen är lugna och nyfikna i sättet med en vanligtvis mild attityd. De mjuka fjädrarna gör att de har svårt att flyga och de är därför både lätta att fånga och att hägna in. Hönorna ruvar ofta villigt och pålitligt och brukar ta väl hand om sina kycklingar.

Får man ha höns i trädgården?

Höns tillhör de djur som du eventuellt måste ha tillstånd för att ha inom detaljplanerat område. Det är upp till kommunen att besluta om tillstånd krävs. Eftersom ansökan om tillstånd är förknippad med en avgift, har antalet höns i villaområdena troligtvis ökat ännu mer.

Vad får man inte ge höns?

I stort sett äter höns vad som helst de själva vill ha, men det är viktigt att hålla koll på vad som kan vara giftigt för dem. Ge dem alltså INTE avokado, mat som har mycket salt i sig, råa bönor, råa ägg (de kan försmak att picka sönder sina egna ägg), socker, choklad och möglig mat.

Vad kostar värpfoder?

Koncentrerat värpfoder kostar mellan 4.50 och 7.00 kr/kg beroende på var och när man handlar, plus moms, så man tjänar på att jämföra priser.

Får man skaffa höns?

Om du bor inom detaljplanelagt eller tätbebyggt område kan det krävas tillstånd för att ha fjäderfä. Du måste även registrera hållning av fjäderfän och andra fåglar i fångenskap till Jordbruksverket.