:

Hur får man bort fettfläckar på stenplattor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man bort fettfläckar på stenplattor?
  2. Kan man måla direkt på betong?
  3. Hur rengöra skiffer?
  4. Hur får man bort oljefläckar på betong?
  5. Hur får man bort målarfärg på stenplattor?
  6. Kan man måla direkt på betongvägg inomhus?
  7. Hur måla betong?

Hur får man bort fettfläckar på stenplattor?

Fläckarna torkas torra med papper och tvättas med lösningsmedel som sedan sugs upp av papper eller absorberande medel. Lösningsmedlet kan vara lacknafta, thinner/cellulosaförtunning, aceton eller blyfri motorbensin (95 oktan). Sitter fläcken djupare används pastametoden (se faktarutan).

Kan man måla direkt på betong?

JOTUN Mur akryl är lämplig för målning av betong. Om betongen är sugande går det också att använda systemet JOTUN Mur silikat. OBS! Jotun rekommenderar inte att målning av betongelement.

Hur rengöra skiffer?

Golvplattor, fönsterbänkar mm bör porstängas före användning och det gör du enkelt med såpa. Efter att fogen är helt torr bestryker du ytan med en blandning av 1/3 såpa och 2/3 vatten. Upprepa strykningen tills ytan är mättad. Marksten och mursten av skiffer kan vid behov tvättas av med högtryckstvätt med vatten.

Hur får man bort oljefläckar på betong?

Blanda sågspån med tunnare färg tills det är fuktigt och sprid sedan det blötlagda sågspånet över fläcken. Låt det blötläggas i oljefärgen i 20 minuter. Sopa upp sågspån och upprepa vid behov. Detta kan vara ett bra första steg för tunga oljefläckar, följt av rengöring med koncentrerat tvättmedel.

Hur får man bort målarfärg på stenplattor?

I gelform. Löser de flesta typer av färger och lacker, olje-, alkyd- och latexfärger, fernissa m.m. målade på trä, metall, sten, betong o.d.

Kan man måla direkt på betongvägg inomhus?

Man kan förstås vilja måla på betong även inomhus, till exempel om man frilagt en vägg eller låtit gjuta ett betonggolv som sedan slipats. I det senare fallet kan dock ett bättre alternativ vara att blanda pigment i betongen innan man gjuter så att man redan från början får den nyans man vill ha och sedan kan slipa.

Hur måla betong?

Så här målar du om betong
  1. Tvätta rent från smuts och fett m.m. med Original målartvätt. Om ytan är angripen av mögel eller alger tvätta med Original Hustvätt. ...
  2. Skrapa bort löst sittande färg. ...
  3. Färdigmåla 2 gånger med Murtex Acrylic eller Murtex StayClean.