:

Finns det något värde i LP skivor?

Innehållsförteckning:

 1. Finns det något värde i LP skivor?
 2. Hur man packar och skickar LP skivor?
 3. Vad kan man få för gamla LP skivor?
 4. Hur sätter man upp vinylskivor på väggen?
 5. Hur mycket väger en vinylskiva?
 6. Vad får man för begagnade LP skivor?
 7. Var kan man köpa vinylskivor?
 8. Vad väger en Singelskiva?
 9. Är vinyl bättre än cd?

Finns det något värde i LP skivor?

För vissa är slitaget en del av charmen. Men för samlare handlar det ofta om känslan av att kunna resa tillbaka i tiden och att komma nära upplevelsen av skivan då den gavs ut. Därför är rätt LP-skiva i rätt skick ofta en dyrgrip. En ovanlig skiva i perfekt skick är nästintill ovärderlig.

Hur man packar och skickar LP skivor?

Det absolut bästa för skivorna är de läggs mellan ett par för ändamålet tillsågade plywoodskivor. Annars går det utmärkt att packa dem väl i en "vanlig" kartong.

Vad kan man få för gamla LP skivor?

Om man har ett exemplar från det allra första omslaget (med en pung i bild) så kan man få upp emot 42 000 kronor. Annars ligger priset på en hundralapp. Allting som är släppt på skivbolaget ”Vertigo”, är värt mycket pengar. Till exempel den här Black Sabbath-plattan, som kan gå på 21 000 kronor.

Hur sätter man upp vinylskivor på väggen?

 1. Sätt ihop skenan, håll den sedan mot StickUp för att säkerhetsställa att magneterna är åt rätt håll. Använda den inkluderade klistermärket för att håll ihop skena.
 2. I mån om plats, för in skenan antingen i omslaget eller i plastfickan.
 3. Alt 1 - Skruv. ...
 4. Sätt upp omslaget mot staven och dela din bild med #MyStickUpWall.

Hur mycket väger en vinylskiva?

De vinylskivor som pressas i dag väger 180 gram, ett viktmått som används som en kvalitetsstämpel i marknadsföringen. Under lp-skivans storhetstid vägde de 120 eller rentav bara 90 gram. ”Råmaterialkostnaden är avgörande när man tillverkar en volymprodukt som lp-skivan var.

Vad får man för begagnade LP skivor?

Bob Hund har väldigt stort andrahandsvärde, de kan gå på mellan 1000-1500 kronor. Omslaget ska vara helt och rent. Skivan ska vara fri från repor. Viktigt är skick, omslag och skiva.

Var kan man köpa vinylskivor?

Vinylbörsen (Ängelholm) Vinylborsen-Skivbutik har förstås ett viktigt fokus på lp-skivor, eller vinylskivor. Både vanliga skivor och de mer exklusiva audiofil-pressningarna. Här finns också produkter för skivvård, för högklassig ljudåtergivning – kablar, tillbehör och mycket annat.

Vad väger en Singelskiva?

Beräkning Singelsten 5-10 mm
Resultat
Mängd1,00
Beräknad vikt (ton)1,50ton
Vikt +15% Kompression1,73ton
Priser Singelsten 5-10 mm

Är vinyl bättre än cd?

En äkta audiofil - När du lyssnar på musik från 19-talet klår vinylerna cd:n med klar marginal. Det beror på att musiken då gjordes med gammal teknologi. Därför låter den bättre när den spelas upp med gammal teknologi, säger Häyrinen.