:

Hur stor är fastigheten?

Innehållsförteckning:

  1. Hur stor är fastigheten?
  2. Vad har jag för fastighetsbeteckning?
  3. Vem äger fastigheten Göteborg?
  4. Vem äger tomtmark?
  5. Vad har jag för taxeringsvärde på mitt hus?
  6. Vem har ägt ett hus?
  7. Hur vet jag när mitt hus är byggt?
  8. Vem är ägare till lägenheten?
  9. Finns det fastigheter utan ägare?

Hur stor är fastigheten?

Det säkraste sättet att ta reda på information om sin egen fastighetsbeteckning är att kontakta Lantmäteriet, till exempel genom att logga in på Lantmäteriets gratistjänst “Min fastighet”, där du kan få se en tomtkarta över just din tomt, förutsatt att sådan finns tillgänglig, hur stor din tomt är, var dina tomtgränser ...

Vad har jag för fastighetsbeteckning?

Hur hittar man fastighetsbeteckning? Sök på kartor på Eniro.se eller Hitta.se med tomt-filtret, kolla i dina lånepapper eller köpehandlingar eller kontakta Lantmäteriet.

Vem äger fastigheten Göteborg?

Gör utdrag från fastighetsregistret I den digitala tjänsten Lantmäteriet - min fastighet hittar du också information och akter på din fastighet. Om du har frågor om fastighetsregistrets allmänna del inom Göteborgs Stad, kontakta oss på lantmäteriavdelningen, kontaktuppgifter finns längst ner.

Vem äger tomtmark?

Lantmäteriet har alla uppgifter om vem som äger en viss mark. Du kan köpa fastighetskartor, digitala eller tryckta, eller information om vem som äger en viss fastighet via Lantmäteriets hemsida.

Vad har jag för taxeringsvärde på mitt hus?

Taxeringsvärdet på ditt hus kan du få fram om du loggar in på Skatteverkets Mina sidor. Du kan också göra en ny beräkning om du till exempel har gjort en större utbyggnad och vill se om ditt taxeringsvärde kommer att justeras.

Vem har ägt ett hus?

Lantmäteriet erbjuder en karttjänst på webben, Historiska kartor, med kartor från 1628 och framåt. Här kan du få uppgifter om ägare, hemmansklyvningar och om storskiftet och laga skiften på 1700- och 1800-talen. Lantmäteriet har även den ekonomiska kartan (1935-1978) som baseras på flygbilder och är mycket detaljerad.

Hur vet jag när mitt hus är byggt?

Första steget bör vara att besöka lantmäteriet, som har kartor över nästan alla byar och gårdar i Sverige, för att på så sätt få reda på fastighetens äldre namn och beteckning. I kartmaterialet kan man identifiera sin fastighet och kanske till och med sitt hus. I synnerhet 1800-talskartorna är mycket detaljerade.

Vem är ägare till lägenheten?

Om du vill ta reda på om din mor äger sin lägenhet eller har sålt den/gett bort den till ett syskon/syskonbarn bör du kontakta bostadsrättsföreningen och begära att få ta det av föreningens medlemsregister. Genom att undersöka medlemsregistret bör du kunna få reda på vem som äger lägenheten.

Finns det fastigheter utan ägare?

I samband med att ett aktiebolag begärs i konkurs kan det inträffa att en fastighet kommer att sakna ägare. Efter det att tingsrätten fastställt utdelningsförslag är en konkurs avslutad. Ett aktiebolag är upplöst i och med att en konkurs har avslutats utan överskott.