:

Vilket golv är bäst i källare?

Innehållsförteckning:

 1. Vilket golv är bäst i källare?
 2. När kan man lägga golv på betongplatta?
 3. Kan man ha laminatgolv i källaren?
 4. När kan man lägga golv på flytspackel?
 5. När kan man gå på Nygjutet golv?
 6. Vad kostar nivell system?
 7. Vad kostar det att lägga Nivellgolv?
 8. Vilken heltäckningsmatta i källare?
 9. Kan man lägga heltäckningsmatta på klinker?
 10. När kan man Flytspackla efter primer?
 11. När kan man Flytspackla?
 12. När kan man gjuta betong?

Vilket golv är bäst i källare?

Både textilgolv, som nålfilt eller heltäckningsmatta, och stengolv som klinker och granitplattor fungerar att lägga i källare direkt på betongplattan. Anledningen till det är att dessa material är vad man brukar kalla ånggenomsläppliga.

När kan man lägga golv på betongplatta?

Temperaturen i rummet ska vara minst +18°C vid läggning och den relativa luftfuktigheten (RF) ska vara 30-60%. Paketen med golv ska lagras i det här klimatet i god tid före läggning (minst 48 timmar) för att få rätt temperatur och RF. Börja med att ta bort alla golvlister.

Kan man ha laminatgolv i källaren?

Välj ett laminatgolv även i källaren Vare sig du vill använda källaren som arbetsrum, partyrum eller tvättstuga – ett laminatgolv är alltid ett bra val för källaren! Du måste bara se till att välja rätt isolering och underlag, eftersom det för det mesta är rätt fuktigt i källaren.

När kan man lägga golv på flytspackel?

Spacklet ska läggas på inom 1–2 dygn efter att du primat golvet.

När kan man gå på Nygjutet golv?

För att betongen i ditt nygjutna golv skall ha uppnått hållfastheten motsvarande dess hållfasthetsklass tar det alltså ca 28 dygn (om ca 20 grader betongtemp).

Vad kostar nivell system?

Nivellsystem 50-fläkt med erforderligt rörsystem. Inkl. jobb och injustering. Priset för detta var ca 20.000 kr.

Vad kostar det att lägga Nivellgolv?

Golvmaterialet ligger på 350 kr/moms per kvm. Själva fläkten ligger på ungefär 5000.

Vilken heltäckningsmatta i källare?

Dom enda mattor du inte ska lägga i en källare är heltäckningsmattor som har gummibaksida, men så länge mattan har en baksida som andas, tex filtbaksida eller actionback så kan luft cirkulera och då går det utmärkt att lägga mattan direkt på ett betonggolv i en källare.

Kan man lägga heltäckningsmatta på klinker?

Underlaget. I de allra flesta fall kan du lägga en heltäckningsmatta ovanpå det golv som redan finns. ... Enda undantagen är egentligen bara om mattan ska läggas på betong, eller om du redan har en mjuk heltäckningsmatta på golvet. I det senare fallet bör den gamla mattan först tas bort.

När kan man Flytspackla efter primer?

Lägg på primer Låt primern torka och bilda film. Om primern sugs upp av underlaget, stryker du en gång till. Undvik pölar. Spacklet ska läggas på inom 1–2 dygn efter att du primat golvet.

När kan man Flytspackla?

Efter 3-4 veckor kan du flytspackla. Har man bråttom menar vår grundspecialist att krympningen i betongen ska ha avtagit redan efter 2 veckor. Beror dock på din typ av betong.

När kan man gjuta betong?

När du gjuter med traditionell betong, får temperaturen inte vara lägre än +5°C eftersom hållfasthetstillväxten avstannar och betongen kan gå sönder. Med Vinter betong kan du gjuta i tempe- raturer ned till –10 °C.