:

Vilka däck till hästtransport?

Innehållsförteckning:

 1. Vilka däck till hästtransport?
 2. Vilka däck passar släpvagn?
 3. Vad kostar däck till hästtransport?
 4. Var köper man däck till husvagn?
 5. Vilka däck till husvagn?
 6. Vad är belastningsindex på däck?
 7. Vilka däck passar min husvagn?
 8. Vad är skillnaden mellan C och CP däck?
 9. Vad betyder C på ett däck?
 10. Vad betyder 98t på däck?
 11. Vad är hastighetsindex på däck?
 12. Vad betyder CP däck?
 13. Får man ha c-däck på personbil?
 14. Hur ser man om det är c-däck?
 15. Vad betyder H och V på däck?
 16. Vad betyder FP på däck?
 17. Vad betyder 91t på däck?
 18. Vad menas med XL på däck?
 19. Vad betyder det som står på däcket?

Vilka däck till hästtransport?

Viktigt att tänka på vid köp av däck för släpvagn är att däcket ska klara av den maximala totalvikten för den lastade släpvagnen. För däck till tyngre släpvagnar rekommenderar vi vanligtvis c-däck. C-däck lämpar sig dels för släpvagnar, men även för andra tyngre fordon såsom husbil, lätt lastbil och skåpbil.

Vilka däck passar släpvagn?

Om dragbilen har dubbade däck måste även släpvagnen ha dubbade däck när det är vinterväglag. Kravet gäller släpvagnar som dras av personbil, lätt lastbil eller buss med en totalvikt av högst 3,5 ton samt även släpvagnar (med totalvikt av högst 3,5 ton) som dras av tunga fordon.

Vad kostar däck till hästtransport?

VINTERDÄCK KOMPLETT HJUL 155/80 R13 dubb.....5 kr/hjul - Greenmax. obs! vid köp av kompletta hjul med dessa två fälgtyper tillkommer tillägg med .....

Var köper man däck till husvagn?

Däck till din husvagn eller husbil finns hos Däckia.

Vilka däck till husvagn?

C-däck är till för skåpbilar och husvagnar, små transportbilar, och klarar av att hantera en högre belastning. C står för ”commercial” och deras stela hölje gör att däcket är mycket mer robust. Detta är nödvändigt då två däck på en husvagn ska klara av samma tyngd som fyra däck på en bil till exempel.

Vad är belastningsindex på däck?

Belastningsindex anger den maximala tyngden eller belastningen som ett däck klarar. ... Den maximala belastningen hör ihop med dina däcks hastighetsindex – som du kan läsa om här – och bestämmer egentligen den maximala belastningen som däcket får utsättas för vid maximal hastighet.

Vilka däck passar min husvagn?

Korrespondenstabell storlekar däck / fälgar
FälgbreddMinimal bredd på däckRekommenderade däckbredder
51551
5.51651
61751
6.51851

Vad är skillnaden mellan C och CP däck?

Husbilsdäck måste möta vissa krav. Så kallade “CP-däck“ har utvecklats och godkänts för bruk på husbilar. Märkningen “CP“ står för “Camping Pneu“. De är C-däck, vilket innebär att de är däck gjorda för kommersiell användning eller för lastning.

Vad betyder C på ett däck?

C-däck är till för skåpbilar och husvagnar, små transportbilar, och klarar av att hantera en högre belastning. C står för ”commercial” och deras stela hölje gör att däcket är mycket mer robust. Detta är nödvändigt då två däck på en husvagn ska klara av samma tyngd som fyra däck på en bil till exempel.

Vad betyder 98t på däck?

Alla däck som säljs måste ange ett belastningsindex, detta ”index” är en siffra som talar om hur mycket vikt ditt däck kan bära. Belastningsindex är egentligen inget annat än ett numeriskt värde som anger den maximala lastvikten som varje däck klarar av. ... Desto högre slutsiffra desto högre vikt.

Vad är hastighetsindex på däck?

Däckets hastighetsindex hittar du på däckets sida. Exempelvis 205/55-R16 H, här är det bokstaven H som är däckets hastighetsindex, alltså däckets rekommenderade maxhastighet är 210 km/h (se tabell). ... Ifall du vill ha bättre respons vid styrning så är det bara att skaffa ett däck med högre hastighetsindex.

Vad betyder CP däck?

Märkningen “CP“ står för “Camping Pneu“. De är C-däck, vilket innebär att de är däck gjorda för kommersiell användning eller för lastning. Därför är de optimerade för att uppfylla speciella krav, såsom det långa tjänstelivet hos husbilar. CP-däck är tillverkade av Michelin och Continental, bland andra.

Får man ha c-däck på personbil?

Detta beror bland annat på att dessa däck har en speciell högtrycksventil som klarar av däcktryck över 450 kPa. Vanliga personbildäck saknar ofta ett tillräckligt högt belastningsindex och därmed är det ett måste att investera i ett C-däck. När det kommer till lagar och regler så är det samma som för en personbil.

Hur ser man om det är c-däck?

Dessa lastbilsdäck är förstärkta däck och uppbyggda av fler lager än vad däck till en personbil är. De är även tyngre och har styva däcksidor. När det gäller däckmärkning så har ett C-däck alltid ett C i sin beteckning. Ett exempel är 215/65 R16 C 108.

Vad betyder H och V på däck?

Hastighetskapacitet (TyreSpeed indication), även kallat hastighetsindex, anger vilken maxhastighet däcket klarar. Symbolen V, innebär exempelvis att det klarar en hastighet på max 240 km/h. ... Vanliga standardbilar har vanligtvis symbolen T eller H.

Vad betyder FP på däck?

Bromssträcka på vått underlag Symbolen med ett regnmoln bredvid däcket visar helt enkelt hur bra däcket bromsar på vått underlag. Och skillnaden mellan ett A-graderat däck och ett däck som har F-märkning är två billängder, det vill säga tio meter.

Vad betyder 91t på däck?

Denna siffra anger den maximala belastningen som ett däck tål. Ex. 91. Däcken ska ha en belastningsförmåga som motsvaras av bilens största tillåtna axelbelastning.

Vad menas med XL på däck?

XL innebär att bilen kan ha däck med högre lastindex (Extra Load). I vårt exempel är lastindex 94. Om index var 91 skulle inte märkningen XL behövas. De flesta däckmodeller har en Extra Load-modell och en modell för normal last.

Vad betyder det som står på däcket?

16 = Fälgens diameter i tum. 91 = Belastningsindex, anger den maximala belastningen (i kg) på det enskilda hjulet. W = hastighetskod, anger den maximala hastighet hjulet får utsättas för. 1009 = betyder att däcket tillverkats vecka .