:

Vart kan man kasta kartong?

Innehållsförteckning:

  1. Vart kan man kasta kartong?
  2. Vart slänga säng?
  3. Var kastar man vykort?
  4. Kan man återvinna kartong?
  5. Hur blir jag av med min gamla säng?
  6. Vad kostar det att kasta skräp?

Vart kan man kasta kartong?

som privatperson lämnar du dina pappersförpackningar på närmsta återvinningsstation (ÅVS). Om det blir mycket pappersförpackningar i ditt företag, verksamhet eller BRF så kan Stena Recycling hjälpa er med återvinningen.

Vart slänga säng?

Istället för att slänga dem på återvinningscentralen kan du skänka dem till en välgörenhetsorganisation eller till loppis.

Var kastar man vykort?

Lämnas till: Kärl eller fack för restavfall/soppåsen.

Kan man återvinna kartong?

Kartong är en tjockare papperstyp som oftast används till förpackningar men en del går givetvis till annan användning som ytterskikt på gipsskivor, pärmar på böcker osv. ... Själva återvinningen går till så att kartongen sönderdelas och slammas upp i vatten.

Hur blir jag av med min gamla säng?

Om du köper din säng med leverans till sovrum så har du möjlighet att även få hjälp med bortforsling av din gamla säng. Det kan vara både praktiskt och ett sätt att minska det totala antalet transporter. Din Sovkoncept-butik ombesörjer då transporten till en lokal återvinningscentral.

Vad kostar det att kasta skräp?

Du som lämnar in grovsopor och farligt avfall behöver inte betala för skräpet när du kör in på återvinningscentralen. Trots det är det inte gratis, eftersom du redan betalar avgiften på annat håll. Priset bestäms utifrån vilken kommun du bor i och om du bor i villa, fritidshus eller lägenhet.