:

Hur hittar man kabelbrott till robotgräsklippare?

Innehållsförteckning:

 1. Hur hittar man kabelbrott till robotgräsklippare?
 2. Hur hitta brott på Begränsningskabel?
 3. Kan man skarva Begränsningskabel?
 4. Kan man skarva kabel till robotgräsklippare?
 5. Hur vet man om Guidekabeln är av?
 6. Kan man använda vilken Begränsningskabel som helst?
 7. Vad är det för kabel till robotgräsklippare?
 8. Hur djupt ska Begränsningskabel?
 9. Hur lagar man kabel till robotgräsklippare?
 10. Kan man använda vanlig kabel till robotgräsklippare?
 11. Vad kostar ett kretskort till Automower?
 12. Vad är Guidekabel?

Hur hittar man kabelbrott till robotgräsklippare?

Det finns speciella instrument du kan köpa som kan felsöka och hitta avbrottet. Dessa kallas för kabelsökare. Du kopplar bort begränsningsslingan från laddstationen och kopplar istället in instrumentets tongenerator i slingans ena ände, samtidigt som du jordar en sladd från kabelsökaren.

Hur hitta brott på Begränsningskabel?

Använd en testutrustning Sändaren ansluts till slingan och jord och genererar en signal i kabeln. Mottagaren används för att hitta var signalen kan detekteras och var den inte kan detekteras. Någonstans på slingan kommer en liten förflyttning av mottagaren att göra skillnad mellan signal och inte signal.

Kan man skarva Begränsningskabel?

När man lagar eller skarvar begränsningsslingan bör man alltid använda riktiga skarvdon som tål att ligga i fuktig jord i många år. Genomför man skarvningen med dessa skarvdon på rätt sätt kommer de inte att orsaka några avbrott i slingan senare.

Kan man skarva kabel till robotgräsklippare?

Skarva lätt Om du vill förlänga slingan eller om den råkar gå av, är det enklast att använda speciella skarvkopplingar. De har silikon som skydd för skarvningen och kostar ungefär en tjugolapp styck. Du kan köpa dem i alla butiker som säljer robotgräsklippare.

Hur vet man om Guidekabeln är av?

Om din anläggning har en guidekabel ansluten, kan man börja med att koppla in en den ena klämman på den och håll den röda mot en av de andra slingkablarna. På så sätt kan du se om vilken sida av guidekabeln avbrottet är. OBS!

Kan man använda vilken Begränsningskabel som helst?

Du måste inte köpa tillverkarens dyra kabel. Det går bra att använda tredjeparts begränsningskabel från fritidskedjor som till exempel Clas Ohlson.

Vad är det för kabel till robotgräsklippare?

När du anlitar oss för installation av robotgräsklippare ingår alltid begränsningskabel av standardkvalitet i priset. Det är en kabel som är ⌀ 2,7 mm tjock. Ledaren har en kopparklädd och förtennad aluminiumkärna. Standardkabeln passar till alla fabrikat och modeller av robotgräsklippare.

Hur djupt ska Begränsningskabel?

Vi rekommenderar att du klipper gräset så kort som det går i områdets ytterkanter, så att kabeln hamnar så nära marken som möjligt. Men om du vill gräva ned kabeln med en gång föreslår vi ett djup på 3–10 cm.

Hur lagar man kabel till robotgräsklippare?

Laga avbrott på din begränsningsslinga Du lagar enkelt avbrottet med hjälp av ett skarvdon. Kapa båda ändarna av kablarna rakt av. Du behöver inte skala dem, det sker automatiskt via U-elementet inne i skarvdonet. För in kablarna i botten av skarvdonet och kläm åt med en polygrip.

Kan man använda vanlig kabel till robotgräsklippare?

När du anlitar oss för installation av robotgräsklippare ingår alltid begränsningskabel av standardkvalitet i priset. Det är en kabel som är ⌀ 2,7 mm tjock. Ledaren har en kopparklädd och förtennad aluminiumkärna. Standardkabeln passar till alla fabrikat och modeller av robotgräsklippare.

Vad kostar ett kretskort till Automower?

1 025 Kr. Delbetala från 81 Kr månad!

Vad är Guidekabel?

Syftet med guidekabeln är att leda Husqvarna Automower® tillbaka till laddstationen när det behövs. Anslut ena änden av kabeln till laddstationen och lägg sedan ut kabeln till den bortersta delen av gräsmattan så att robotgräsklipparen enkelt kan hitta den.