:

Vilken färg till tegelpannor?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken färg till tegelpannor?
  2. Kan man måla tegeltak?
  3. Hur väljer man fasadfärg?
  4. Kan man måla på Mexitegel?
  5. Kan man måla på Silikatfärg?
  6. Hur göra rent tegeltak?
  7. Hur identifiera färgtyp?

Vilken färg till tegelpannor?

Vid tillverkningen av tegelpannor så kan man blanda kemikalier i leran och egentligen skapa vilken kulör som helst. De vanligaste är dock rött, orange, mörkare grönt, svart, grått, brunt - både mörk och ljus - grönt samt gult.

Kan man måla tegeltak?

Ska jag måla det också? – Javisst. Du får ett tak som ser fantastiskt ut till bråkdelen av kostnaden för ett nytt. Tegelrött, svart och grönt är vanliga kulörer.

Hur väljer man fasadfärg?

Är man osäker på vilken typ av färg huset är målat med, så är vårt råd att ta med en färgflaga till din Nordsjö-butik så hjälper de dig med att bestämma färgtyp. Är huset omålat, då finns det flera olika typer av fasadfärg att välja mellan.

Kan man måla på Mexitegel?

Ja visst kan du måla på mexitegel. Använd Alcro Kalk, en färdig kalkfärg för inom- och utomhusmålning. Om du har fler frågor eller indrar över någonting annat kring målning eller våra produkter är du välkommen åter.

Kan man måla på Silikatfärg?

Att måla på puts Färgtypen som huset målats i tidigare styr valet av färg, så kolla det innan du börjar. Be fackhandeln om hjälp om du är osäker. ... Försöker du måla silikat på en annan färgtyp så trillar den av. Putsfärg – Smidig färg som man gärna kan använda när man målar en putsad mur – men silikatfärg är bättre.

Hur göra rent tegeltak?

Vi rekommenderar att rengöra taket noggrant med en professionell algrengöring som Tergents Tercol. Tercol tar effektivt bort alger, mögel, smuts och påväxt från alla typer av tak, exempelvis tegel-, betong- eller plåttak. Tercol missfärgar inte underlaget eller etsar glasrutor.

Hur identifiera färgtyp?

Välj färgtyp Hur vet man då vilken färgtypen är? För att ta reda på om huset är målat med olje-/alkydoljefärg eller akrylatfärg slipar du på ytan med sandpapper. Om färgen blir till “damm” är det olje-/alkydoljefärg. Om färgen fastnar på sandpappret, är det akrylatfärg.