:

Vad kostar en Thermia bergvärmepump?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kostar en Thermia bergvärmepump?
 2. Vad kostar en bergvärmepump IVT?
 3. Vad kostar en ny Thermia värmepump?
 4. Vilken är den bästa Bergvärmepumpen?
 5. Vad kostar det att få bergvärme?
 6. Hur mycket kostar det att installera bergvärme?
 7. Är bergvärme bäst?
 8. Vilken bergvärmepump ska jag välja?
 9. Hur mycket kostar ett borrhål?
 10. Är bergvärme dyrt?
 11. Vad kostar det att köra AC luftvärmepump?

Vad kostar en Thermia bergvärmepump?

Frågan om kostnad ställs ofta både till oss på Thermia och våra installatörer. Det är en mycket relevant fråga som det tyvärr inte går att ge ett enkelt och entydigt svar på. Man kan grovt säga att priset för en att installera bergvärme brukar hamna någonstans mellan 1, beroende på förutsättningarna.

Vad kostar en bergvärmepump IVT?

Förutom kostnaden för själva bergvärmepumpen tillkommer borrning, installation och driftsättning. Det gör att slutpriset hamnar någonstans mellan 105 000-195 000 kronor efter ROT.

Vad kostar en ny Thermia värmepump?

För att ändå ge dig en uppfattning om nivån på investeringen, så kan man säga att priset för att installera en luft/vatten-värmepump brukar hamna någonstans mellan kr, beroende på förutsättningar och typ av värmepump.

Vilken är den bästa Bergvärmepumpen?

Redaktionens bäst i test bergvärmepump
 • Bergvärmepump Nibe F1255 Frekvensstyrd och Värmepump CTC EcoPart 400.
 • Värmepump CTC EcoPart 400.
 • Bergvärmepump Nibe F1226 Koppar.

Vad kostar det att få bergvärme?

Den totala kostnaden för bergvärme ligger vanligtvis mellan 1 kronor, varav en bergvärmepump omfattar ungefär 55 procent och borrning omfattar ytterligare 35 procent. Installationen omfattar därmed endast 10 procent av totalkostnaden.

Hur mycket kostar det att installera bergvärme?

Den totala kostnaden för bergvärme ligger vanligtvis mellan 1 kronor, varav en bergvärmepump omfattar ungefär 55 procent och borrning omfattar ytterligare 35 procent. Installationen omfattar därmed endast 10 procent av totalkostnaden.

Är bergvärme bäst?

Så lyder formuleringen för 2021 års bästa bergvärmepump som i år blev Daikin Altherma Geo 3 10kw. Med högsta betyg i bland annat effekt, energiklass, pris och köldmedium och ett totalt betyg på 8,9 av 10 möjliga utnämndes Daikin Altherma Geo 3 10kw av Polarpumpens expertpanel som ett särskilt bra val.

Vilken bergvärmepump ska jag välja?

Söker du en bergvärmepump med hög effekt, smidig styrning och är i behov av en stor mängd varmvatten är Bosch Compress 7001l LWMF 12 ett bra val för dig! Med högsta betyg i så många som sex av tolv kategorier och en total poäng på 8,3 av 10 förtjänar Bosch Compress en stadig andraplacering i årets test.

Hur mycket kostar ett borrhål?

Grundkostnaden för borrning ligger mellan 30 000 och 70 000 kronor. En undersökning från Energimyndigheten visar att priserna kan variera med upp till 25 procent beroende på var i landet du bor. Förutom grundkostnaden tillkommer även utgifter för foderrör, vilket du kan läsa mer om nedan.

Är bergvärme dyrt?

Större investering Att installera bergvärme är ofta dyrare än att installera andra typer av värmepumpar, bland annat eftersom borrning och grävning tillkommer. Ingrepp i trädgården Att borra för bergvärme eller att gräva ner markslang kan innebära ett stort ingrepp som gör att trädgården behöver återställas.

Vad kostar det att köra AC luftvärmepump?

De flesta modeller av luft/luftvärmepumpar drar mellan 500-1200W i kyldrift. För enkelhetens skull räknar vi på 1000W och ett elpris om ca 1 krona/kWh, vilket betyder en kostnad om ungefär 1 krona per timmas drift med svalkande kyla.