:

Vad kostar en stuga i Vemdalen?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kostar en stuga i Vemdalen?
 2. Vad betyder Vemdalen?
 3. Vart bo i Vemdalen?
 4. Hur stort är Vemdalen?
 5. Vilka backar är bäst i Vemdalen?
 6. Hur är backarna i Vemdalen?
 7. Hur lång är pers backen i Vemdalen?
 8. Vilken backe är längst i Vemdalen?
 9. Vad kan man göra i fjällen på sommaren?
 10. När stänger liftarna i Klövsjö?
 11. Vilken är Vemdalens längsta nedfart?
 12. Hur är skidåkningen i Vemdalen?
 13. Vilket skidområde är bäst i Vemdalen?

Vad kostar en stuga i Vemdalen?

Stor stuga med skiin/skiout Björnrike Vemdalen V50. 22 000kr LEDIG (städ ingår) V5.

Vad betyder Vemdalen?

Vemdalen är en tätort i Vemdalens distrikt i Härjedalens kommun och kyrkbyn i Vemdalens socken som ligger mellan byn Hede samt byn Vemhån och Klövsjö.

Vart bo i Vemdalen?

I Vemdalen kan du bo i Vemdalsskalet, Björnrike eller Klövsjö/Storhogna. Välj mellan moderna fjällstugor, charmiga fjällhotell eller välutrustade lägenheter. De flesta av våra boende i Vemdalen ligger med ski in-ski outläge så att du enkelt kan ta på dig skidorna precis utanför dörren och glida ut i skidbacken.

Hur stort är Vemdalen?

3.19 km² Vemdalen/Area

Vilka backar är bäst i Vemdalen?

Som mest når man en fallhöjd på 440 meter under ett besök på skalet. I Skalspasset ligger de allra bästa backarna om det är lutning man är ute efter. Skals (1 275 meter) är en favorit - kuperad och hyfsat jämnbrant hela vägen ner. En gång utsedd till en av Sveriges allra bästa av skidtidningen Åka Skidor.

Hur är backarna i Vemdalen?

I Vemdalen gäller ett Skipass i tre skidområden och totalt finns 58 pister och 35 liftar med varierande svårighetsgrader. Tack vare Vemdalens höga höjd över havet, inlandsklimat och ett kraftfullt snösystem är här mycket snösäkert.

Hur lång är pers backen i Vemdalen?

Längsta nedfart: 2 200 m. Total längd preparerade pister: 51,8 km (163,9 ha preparerad yta).

Vilken backe är längst i Vemdalen?

Här kan det gå vilt till på höstarna när stora delar av Härjedalen tar sig hit för att släppa loss. Totalt finns det 21 pister här varav den totala pistlängden är 17,8 km. Det finns flest röda och svarta backar vilket passar den erfarne. Högsta fallhöjden är på 360 meter och den längsta nedfarten är 1956 meter.

Vad kan man göra i fjällen på sommaren?

Bästa aktiviteterna att göra i Sälen på sommaren
 • Cykling i Lindvallen. Lindvallen Skistar Bike Arena. Downhill i Lindvallen. Teen Camp Bike.
 • Cykling i Rörbäcksnäs.
 • Valle kids club.
 • Klätterparken.
 • Padel.
 • Stensjön.
 • Bada.
 • Äventyrsgolf / Minigolf.

När stänger liftarna i Klövsjö?

Öppettider liftar Björnrike säsongsstart 18 dec till 18 april 20/21. Klövsjö/Storhogna 14 dec till 18 april 20/21. Vemdalsskalet 14 dec till 25 april 20/21. Information om öppna backar och liftar idag hittar du här.

Vilken är Vemdalens längsta nedfart?

Klövsjö 6 st. Längsta nedfart: 2 200 m. Total längd preparerade pister: 51,8 km (163,9 ha preparerad yta). Preparerade längdspår: 112 km varav 45 km i kringliggande byar.

Hur är skidåkningen i Vemdalen?

Tack vare Vemdalens höga höjd över havet, inlandsklimat och ett kraftfullt snösystem är här mycket snösäkert. De tre skidområderna Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna har något för alla som gillar skidåkning. Skidområdet har vuxit de senaste åren med sex stycken 6-stols expressliftar och flera nya nedfarter.

Vilket skidområde är bäst i Vemdalen?

I Skalspasset ligger de allra bästa backarna om det är lutning man är ute efter. Skals (1 275 meter) är en favorit - kuperad och hyfsat jämnbrant hela vägen ner. En gång utsedd till en av Sveriges allra bästa av skidtidningen Åka Skidor. Foto: Hög klass på pisterna i Vemdalsskalet.