:

Hur tvättar man tegelpannor?

Innehållsförteckning:

 1. Hur tvättar man tegelpannor?
 2. Hur tvättar man Altantak?
 3. Hur rengör man innertak?
 4. Hur göra rent Plasttak?
 5. När kan man tvätta altanen?
 6. När kan man tvätta trädäcket?

Hur tvättar man tegelpannor?

Vi rekommenderar att rengöra taket noggrant med en professionell algrengöring som Tergents Tercol. Tercol tar effektivt bort alger, mögel, smuts och påväxt från alla typer av tak, exempelvis tegel-, betong- eller plåttak. Tercol missfärgar inte underlaget eller etsar glasrutor.

Hur tvättar man Altantak?

Tvätta plattan med en lösning av mild tvål eller diskmedel/rengöringsmedel och ljummet vatten. Använd en mjuk trasa eller svamp för att avlägsna smuts. Spola med kallt vatten och torka med en mjuk trasa för att förhindra vattenfläckar. På större ytor kan du använda en högtryckstvätt.

Hur rengör man innertak?

Tak. Tak målade med tvättbar färg tvättas med vatten och milt rengöringsmedel och torkas torrt. Du kan undvika smutsränder genom att tvätta en bit i taget och låta de tvättade ytorna överlappa varandra. Tänk dig för innan du börjar tvätta taket för långtifrån alla tak går att tvätta.

Hur göra rent Plasttak?

Kanalplasttak
 1. Spola av plattan med vatten.
 2. Tvätta plattan med en lösning av mild tvål eller diskmedel/rengöringsmedel och ljummet vatten. ...
 3. Spola med kallt vatten och torka med en mjuk trasa för att förhindra vattenfläckar.
 4. På större ytor kan du använda en högtryckstvätt. ...
 5. Rensa hängrännor/stuprör från löv och annat skräp.

När kan man tvätta altanen?

Rengöra altanen är något de flesta vill göra inför vår- och sommarsäsong. Såpa och ättika är två bra medel som fungerar utmärkt på de flesta trädäck. Här tipsar vi om hur du får altanen att bli härlig att vistas på igen – och vad du ska undvika. Visst är det mycket att tänka på inför sommaren.

När kan man tvätta trädäcket?

Se till att hålla träet är fuktigt hela tiden. När hela ytan är rengjord spolar du av den med vatten och låter trädäcket torka i några dagar med fint väder innan du ytbehandlar den. Väljer du att använda terrasstvättmedel bör du tänka på att resterna av medlet hamnar i din trädgård, nära blommor och andra grödor.