:

Vad kostar en gatsten?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar en gatsten?
  2. Hur mycket kostar stenar?
  3. Var kan jag köpa runda stenar?
  4. Var kan man köpa gatsten?
  5. Vem säljer stenmjöl?
  6. Vad är Storgatsten?
  7. Vad kostar det att lägga plattor på uppfart?
  8. Vad tillverkas gatsten av?
  9. Vad är gatsten gjort av?

Vad kostar en gatsten?

Smågatsten kostar någonstans mellan 500-700 kronor per kvadrat, detsamma gäller färdigpassad natursten och marktegel. Vi rekommenderar dock att du satsar på kvalitet och väljer sten som visat sig hållbar i tester.

Hur mycket kostar stenar?

Pris per kvadratmeter för marksten Ungefär 1 kronor per kvadratmeter är det som de allra flesta som utför en stensättning kommer få betala. Några saker som påverkar vad du får betala är: Kvalitet på stenen. Sten med struktur, ovanliga material och former kostar mer än ordinär grå och fyrkantig sten.

Var kan jag köpa runda stenar?

Med olika typer av stenar från Byggmax fixar du enkelt din perfekta utomhusmiljö. Med detta praktiska och vackra naturmaterial skapar du snygga stenläggningar i din trädgård eller en fin uppfart. Hos oss hittar du allt från mursten, kantsten och grus till dekorsten och marksten i olika färger.

Var kan man köpa gatsten?

Flisby har många olika sorter, allt från vår lokala gatsten Bodafors till andra svenska sorter som Spinkamåla, Bohus, Halland, Vånga och Bjärlöv. Vi har också grå portugisisk gatsten.

Vem säljer stenmjöl?

STENMJÖL 20KG (P-02801) | Byggmax.

Vad är Storgatsten?

Svensk storgatsten från Benders i rustikt utförande som passar utmärkt till stenläggning på trottoarer, torg, gågator eller uppfarten vid villan. Med gatsten skapar du trivsamma trädgårds- och stadsmiljöer med en ombonad och gammeldags charm. Gatstenen håller i hundratals år och blir bara vackrare ju mer den används.

Vad kostar det att lägga plattor på uppfart?

Kostnaden för en stenläggning med marksten beror som sagt på vilka utgifter som uppkommer i samband med ditt projekt. Generellt brukar man säga att materialkostnaden landar någonstans mellan 200-500 kr/m2.

Vad tillverkas gatsten av?

Gatsten tillverkas huvudsakligen av granit. För att skapa färgkontrast vid stensättning av övergångs- ställen och andra markeringar används ibland även andra stentyper av olika kulör.

Vad är gatsten gjort av?

Gatsten är stenar som avsiktligt anordnats, eller avses att anordnas, till varandra för att bilda en slitstark ytbeläggning på gata eller väg. Vanligast i urbana gatumiljöer i äldre stadskvarter (områden cirka 70 år–äldre). Om stenarna är naturligt rundade bildas en kullerstensgata.