:

Vilka använder Alektum?

Innehållsförteckning:

 1. Vilka använder Alektum?
 2. Vad är Alektum Group AB?
 3. Kan ej avbetalas Alektum?
 4. Vem äger Alektum?
 5. Vad är ett inkassokrav?
 6. Vilket inkassobolag har Klarna?
 7. Vem äger Alektum Group?
 8. Kan ej avbetalas?
 9. Vad händer om man hamnar i inkasso?
 10. Vad innebär det att en skuld har lämnats till inkasso?
 11. När går Klarna till inkasso?
 12. Vad är Kontobalans Klarna?
 13. Vad är en inkassobyrå?
 14. Får jag betalningsanmärkning om de går till inkasso?
 15. Vilka skulder ingår inte i en skuldsanering?
 16. När hamnar man i inkasso?
 17. Kan man delbetala ett inkasso?
 18. När går en räkning till inkasso?
 19. Kan inte betala inkasso?
 20. Vad har Klarna för inkasso?

Vilka använder Alektum?

Alektum Groups kunder är framför allt e-handelsföretag. De hittas inom områden som teknik och telekom, men också i resesektorn, bank, fastighet och detaljhandel. Företagen säljer ofta stora volymer på mindre belopp, exempelvis biljetter eller abonnemang.

Vad är Alektum Group AB?

Om Alektum Group | Ett av Sveriges största inkassobolag.

Kan ej avbetalas Alektum?

Vi kan hjälpa dig. Har du frågor är du såklart alltid välkommen att kontakta oss. Om du inte kan betala – kontakta oss så snart som möjligt. ... Om du inte har möjlighet att betala tillbaka hela din skuld på en gång, kontakta oss så ser vi om vi kan hitta en lösning tillsammans, som tex. en avbetalningsplan.

Vem äger Alektum?

Bolagskontroll
BolagÄgareAndel
Aktiv Delgivning Gbg AB Ägare: Gustavsson, Tommy Jan-OlofGustavsson, Tommy Jan-Olof1-25 %
Aktiv Delgivning Gbg AB Ägare: Gustavsson, Marie Ann-KristinGustavsson, Marie Ann-Kristin1-25 %
Valitive Info AB Ägare: Gustavsson, Gösta Erik LennartGustavsson, Gösta Erik Lennart1-25 %

Vad är ett inkassokrav?

Inkasso är en åtgärd från en part riktad mot en annan part för att få en skuld betald. Om räkningar och andra skulder inte blir betalda inom den utsatta tiden kan den som ska ha pengarna vidta inkassoåtgärder mot den som ska betala.

Vilket inkassobolag har Klarna?

Klarna äger inkassobolaget Segoria och koncernen kan på så sätt tjäna på att kunder skickas till inkasso.

Vem äger Alektum Group?

Med lång och gedigen erfarenhet från FinTech- och inkassobranschen, tar Peter Sjunnesson över stafettpinnen som styrelseordförande i inkassobolaget Alektum Group. Han efterträder delägaren Tommy Gustavsson, som fortsätter som styrelseledamot.

Kan ej avbetalas?

Om du inte betalar i tid får du oftast en påminnelse. ... Om du inte betalar efter påminnelsen kan du få ett inkassokrav. Företag har rätt att ta ut en kostnad även för inkassokravet. Om du inte betalar inkassokravet kan den du är skyldig pengar kontakta Kronofogden för att ansöka om ett betalningsföreläggande.

Vad händer om man hamnar i inkasso?

Om du varken betalar eller bestrider ett inkassokrav går ärendet vidare till Kronofogden. ... Det innebär att inkassoföretaget kan låta Kronofogden att driva in skulden genom utmätning. Ett utslag hos Kronofogden innebär även att du får en betalningsanmärkning registrerad på dig.

Vad innebär det att en skuld har lämnats till inkasso?

Inkasso är en åtgärd från en part riktad mot en annan part för att få en skuld betald. ... Skulden kan exempelvis gälla pengar som lånats ut av borgenären men inte blivit återbetalda, tjänster som lovats men inte blivit utförda eller obetalda fakturor.

När går Klarna till inkasso?

Skulle du ha ett delbetalningskonto och missar att betala flera månader i rad får du ett brev med information om hur mycket du behöver betala in för att kunna fortsätta delbetala. Som ett sista steg kan fakturan gå vidare för inkassoåtgärder.

Vad är Kontobalans Klarna?

Det smidiga med delbetalningskonto är att du själv kan bestämma hur mycket du vill betala varje månad, och att du när som helst kan betala in hela skulden för att avsluta delbetalningen. Alla köp du väljer att delbetala med extra lång betaltid (såsom ”Köp nu, betala i augusti”) samlas dessutom där.

Vad är en inkassobyrå?

Indrivning av fordringar genom inkassoåtgärder kallas för inkassoverksamhet. Kredinor är en inkassobyrå som bedriver indrivningsverksamhet på vilken inkassolagen är tillämplig. Som inkassoombud räknas den som driver in fordringar i egenskap av ombud för annan.

Får jag betalningsanmärkning om de går till inkasso?

Att du får ett inkassokrav betyder inte att du har fått eller kommer att en betalningsanmärkning. Det är först om ärendet går vidare till Kronofogden, och om du varken betalar eller protesterar mot kravet som du kan en betalningsanmärkning.

Vilka skulder ingår inte i en skuldsanering?

Ibland förekommer det att vissa skulder inte ingår i skuldsaneringen. Dessa skulder måste du fortsätta att betala på. Är detta aktuellt får du information av oss. Observera att du som vanligt måste betala dina vanliga kostnader såsom hyra, el- och telefonräkningar, och eventuellt underhåll till barn.

När hamnar man i inkasso?

Betalningspåminnelsen skickas av företaget som inte har fått betalt för en räkning, det kallas även för fordringsägaren. ... Om fakturan och inte heller betalningspåminnelsen har betalats, går ärendet vidare i processen och ett inkassokrav skickas ut.

Kan man delbetala ett inkasso?

Om kravet är korrekt men du inte kan betala Om du fått ett krav på betalning som är korrekt men som du inte kan betala just nu kan ni alltid komma överens om en avbetalningsplan.

När går en räkning till inkasso?

Betalningspåminnelsen skickas av företaget som inte har fått betalt för en räkning, det kallas även för fordringsägaren. ... Om fakturan och inte heller betalningspåminnelsen har betalats, går ärendet vidare i processen och ett inkassokrav skickas ut.

Kan inte betala inkasso?

Om du inte betalar inkassokravet kan den du är skyldig pengar kontakta Kronofogden för att ansöka om ett betalningsföreläggande. OBS! Företag har ingen skyldighet att skicka varken påminnelser eller inkassokrav, vilket innebär att ett företag skulle kunna vända sig direkt till Kronofogden om du inte betalar fakturan.

Vad har Klarna för inkasso?

Jag heter Jan, och jag är chef för Klarnas inkassoverksamhet, det vill säga den del av köpen som görs via Klarna där betalningen av något skäl uteblir, och där vi behöver påminna eller hitta ett sätt för kunden att betala för de produkter som kunden köpt, men av någon anledning inte har betalat för.