:

Var kan man köpa element?

Innehållsförteckning:

 1. Var kan man köpa element?
 2. Vilka vattenburna element är bäst?
 3. Vad kostar det att driva ett element?
 4. Vad för element?
 5. Vilken radiator ska jag välja?
 6. Finns det batteridrivna element?
 7. Vilken typ av radiator är bäst?
 8. Hur bra är Konvektorelement?
 9. Vad kostar elradiatorer?
 10. Hur vet man hur stort element man behöver?
 11. Hur stort element ska man ha?
 12. Vad är det för olja i element?
 13. Var ska element placeras?
 14. Hur stort element till 15 kvm?
 15. Vilka element drar minst el?
 16. Kan man lägga ett oljeelement?
 17. Är oljeelement bra?
 18. Är Fläktkonvektor bra?
 19. Vad kostar ett element i timmen?

Var kan man köpa element?

Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Uppvärmning är en stor utgiftspost i de flesta hem. Med moderna element kan du ofta spara stora belopp och värmen sprids dessutom jämnare i hemmet. Hos Byggmax hittar du vattenburna element men också oljefyllda element.

Vilka vattenburna element är bäst?

Redaktionens bäst i test element 2020
 • Tego Roundline ECO.
 • LVI Yali Digital och Element Adax Basic.
 • Adax Neo NP KDT/DT Vit.
 • Gnosjö Klimatprodukter 1480.
 • Thermopanel.

Vad kostar det att driva ett element?

Eller ca 6 kr/månaden, vilket ju låter inom det normala för ett eluppvärmt hus på 47 kvm beroende på årstid... Ett "normalhus" beräknar dra ca 70w/m2. Räknar man på dina 47 kvm så skulle du komma upp i ca 78 kwh/dygn = ca 100 kr/dygn.

Vad för element?

Element kan syfta på:
 • Element – två skilda men närbesläktade betydelser inom kemi och fysik, se grundämne.
 • Klassiska element – en uppsättning av element som anses återspegla den enklaste väsentliga delar och principer som allt består av.
 • Värmeelement – en anordning för att värma upp inomhusluft.

Vilken radiator ska jag välja?

Vilket system du har avgör om du ska köpa el- eller vattenburna element. ... Oljefyllda element ger en mer konstant jämn värme medan direktverkande el är snabbare på att värma upp men kan ge en något ojämn temperatur, låta lite samt lukta bränt när de drar igång. Oljefyllda element är generellt något dyrare.

Finns det batteridrivna element?

Det elektriska värmeelementet har låg energiförbrukning och är enkel att använda. Kika också in vårt portabla element med fjärrkontroll.

Vilken typ av radiator är bäst?

Om du har elburen värme har du möjlighet att välja på oljefyllda element eller element med direktverkande el. Oljefyllda element ger en mer konstant jämn värme medan direktverkande el är snabbare på att värma upp men kan ge en något ojämn temperatur, låta lite samt lukta bränt när de drar igång.

Hur bra är Konvektorelement?

Konvektorelement – fristående element som ger mycket värme Ett konvektoreleement värmer snabbt upp rummet och fungerar enligt samma princip som ett panelelement. ... Fördelarna med ett konvektorelement är att det är flyttbart och värmer upp rummet snabbt. Men du bör inte ha det påslaget utan tillsyn.

Vad kostar elradiatorer?

Ta bort och ersätta element – Priser
Ta bort ett litet element1 timma800:-
Ta bort ett medelstort element1-2 timmar1000:-
Ta bort ett stort element1-2 timmar1200:-
Byta ut ett litet element2 timmar1500:-
Byta ut ett medelstort element2t immar1700:-

Hur vet man hur stort element man behöver?

För ett genomsnittligt hus i nordiskt klimat med standardisolering och en takhöjd på 2,40-2,50 meter är effektbehovet cirka 70-75 W per kvadratmeter golvyta. För att beräkna hur mycket effekt som går åt för andra takhöjder kan du räkna med ett effektbehov på 30 W per kubikmeter.

Hur stort element ska man ha?

För ett genomsnittligt hus i nordiskt klimat med standardisolering och en takhöjd på 2,40-2,50 meter är effektbehovet cirka 70-75 W per kvadratmeter golvyta. För att beräkna hur mycket effekt som går åt från andra takhöjder kan du räkna med ett effektbehov på 30 W per kubikmeter.

Vad är det för olja i element?

Den olja som används i elementen är nämligen en specialolja som inte brinner så lätt.

Var ska element placeras?

Generellt ska element sitta under samtliga fönster och vara lika långt som fönstret är brett. Det minskar risken för att den varma luften stiger uppåt och den kalla stannar vid golvet. – Att välja rätt storlek på elementen och hitta rätt placering kan vara knepigt.

Hur stort element till 15 kvm?

För ett genomsnittligt hus i nordiskt klimat med standardisolering och en takhöjd på 2,40-2,50 meter är effektbehovet cirka 70-75 W per kvadratmeter golvyta. För att beräkna hur mycket effekt som går åt från andra takhöjder kan du räkna med ett effektbehov på 30 W per kubikmeter.

Vilka element drar minst el?

Letar du efter element som drar lite el ska du titta på oljefyllda element. För det första har de en inbyggt termostat som automatiskt anpassar temperaturen till en bekväm nivå. Antingen ställer du in önskad temperatur själv, eller så låter du elementet sköta det själv.

Kan man lägga ett oljeelement?

Ett oljeelement är flyttbart, så du kan enkelt placera det där det behövs bäst för stunden. Oljelement är miljövänliga och passar bra för den som har allergi eller astma. Kanske har du hört någon berätta om hur farliga oljeelementen är.

Är oljeelement bra?

Oljefyllda element ger en mer konstant jämn värme medan direktverkande el är snabbare på att värma upp men kan ge en något ojämn temperatur, låta lite samt lukta bränt när de drar igång. Oljefyllda element är generellt något dyrare.

Är Fläktkonvektor bra?

För den som har ett hus med direktverkande elradiatorer och saknar ett vattenburet värme- system är fläktkonvektorer ett mycket bra alter- nativ om man vill konvertera värmesystemet till vattenburen värme tillsammans med exempel- vis en luft/vatten värmepump.

Vad kostar ett element i timmen?

2kr per timme om det går för fullt.