:

Hur vet man om ett cykellås är godkänt?

Innehållsförteckning:

 1. Hur vet man om ett cykellås är godkänt?
 2. Vad är ett godkänt cykellås?
 3. Vad är godkänt lås?
 4. Hur använda bygellås?
 5. Hur funkar bygellås?
 6. Måste man ha godkänt cykellås?
 7. Hur funkar cykellås?
 8. Hur låser man cykeln på bästa sätt?
 9. Hur fästa bygellås?
 10. Hur funkar ett wirelås?
 11. Hur sätter man fast ett bygellås?
 12. Hur undviker man att få sin cykel stulen?
 13. Hur får man upp ett cykellås utan nyckel?
 14. Hur sätter man fast ett cykellås?

Hur vet man om ett cykellås är godkänt?

Bättre då att leta efter Stöldskyddsföreningens symbol som innebär att låset är certifierat och godkänt. Alla certifierade lås i testet stod emot mejseln, bultsaxen och hammaren utan problem. Det enda som skiljer dem åt är hur länge de klarade den batteridrivna vinkelslipen.

Vad är ett godkänt cykellås?

Säkerhetsgodkända cykellås I Sverige kan ett cykellås vara SSF-godkänt, det innebär att det tar en viss tid att öppna utan nyckel, samt att det är motståndskraftigt mot klippverktyg och hammare.

Vad är godkänt lås?

När man pratar om 'godkända lås' refererar man till den kompletta låsenheten. För att bli godkänd ska hela enheten och alla ingående produkter, tillsammans och var för sig, uppfylla kraven i klass 3 enligt SSF 3522.

Hur använda bygellås?

Har du ett bygellås trär du in det i bakhjulet innanför baktriangeln på ramen, du behöver alltså inte trä bygeln runt ramen utan det räcker att låsa fast hjulet på detta sätt. Anledningen är att det inte går att få bort bakhjulet om du fäst bygeln rätt.

Hur funkar bygellås?

Med ett bygellås kan du antingen låsa fast cykeln i hjulet och ramen eller i ett fast föremål som en lyckstolpe. Det är fördelaktigt att låsa fast cykeln i ett fast föremål eftersom det gör det svårare att för cykeltjuven att stjäla cykeln.

Måste man ha godkänt cykellås?

De flesta försäkringsbolag kräver att en cykel ska vara låst med ett godkänt cykellås för att försäkringsvillkoren ska vara uppfyllda. Alla cykellås som är certifierade eller intygade av SBSC enligt SSF 011 uppfyller kraven på godkända lås.

Hur funkar cykellås?

Bygellås. Bygellås är robusta och lätta lås som är smidiga att ta med på cykeln. ... Med ett bygellås kan du antingen låsa fast cykeln i hjulet och ramen eller i ett fast föremål som en lyckstolpe. Det är fördelaktigt att låsa fast cykeln i ett fast föremål eftersom det gör det svårare att för cykeltjuven att stjäla cykeln ...

Hur låser man cykeln på bästa sätt?

Bästa sättet att låsa cykeln
 1. Lås din cykel med ett godkänt U-lås eller bygellås som komplement till cykelns fast monterade bakhjulslås (som också ska vara godkänt).
 2. Sätt fast låset så att det låser fast både framhjul och ram vid ett fast förankrat föremål.

Hur fästa bygellås?

Ett bygellås kan man nämligen 'spränga' med en domkraft. Det går till så att tjuven klämmer in en domkraft mellan byglarna. Därefter pressas helt enkelt byglarna isär tills de inte längre orkar hålla emot – antingen går godset i bygeln av, eller också släpper låskolven sitt grepp och låset böjs ut och kan öppnas.

Hur funkar ett wirelås?

Bygellås tillverkat av varmgalvaniserat stål används för att klämma fast vajer eller rep. Vajerlås / bygellås används där man inte kan eller vill splitsa en ögla eller kaus. ... Repet går dubbelt genom bygellåset och bildar på så sätt en ögla i andra änden. Öglan fixeras genom att skruva upp låshuset med muttrarna.

Hur sätter man fast ett bygellås?

Ett bygellås kan man nämligen 'spränga' med en domkraft. Det går till så att tjuven klämmer in en domkraft mellan byglarna. Därefter pressas helt enkelt byglarna isär tills de inte längre orkar hålla emot – antingen går godset i bygeln av, eller också släpper låskolven sitt grepp och låset böjs ut och kan öppnas.

Hur undviker man att få sin cykel stulen?

Fler tips för att undvika cykelstöld
 1. Parkera helst cykeln på öppna platser där många människor är i rörelse och där det finns belysning.
 2. Låt inte cykeln stå ute över natten. Ställ in cykeln i låsbart förråd eller garage om du har tillgång till sådant.
 3. Klistra över eller dölj märket om cykeln är dyr.

Hur får man upp ett cykellås utan nyckel?

Kapa bort låset med kapskiva. Annars har jag använt en borr på nitarna som låskolven är fastnitad med, det fungerade bra men se till att ha en bra borr.

Hur sätter man fast ett cykellås?

Så här låser du din cykel med ett bygellås
 1. Parkera din cykel mot ett fast objekt som ej går att flytta, gör detta med drivsidan placerad utåt.
 2. Plocka bort ditt framhjul och ställ det vid bakhjulet.
 3. Fäst bygeln från bygellåset runt det fasta föremålet, sedan genom sadelstagen och de båda hjulen.