:

Hur mycket kostar bil?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket kostar bil?
  2. Vad kostar bilen Motormännen?
  3. Vad är billigast buss eller bil?
  4. Vilken är den billigaste Pendlarbilen?
  5. Vad kostar det att köra en mil med elbil?

Hur mycket kostar bil?

Normal månadskostnad för bil: 2 2 kr om vi räknar med värdeminskning.) Att äga en bil kan alltså kosta runt 2 247 kr i månaden, eller 26 964 kr om året.

Vad kostar bilen Motormännen?

I Motormännens nya bilkostnadsberäkning går det att räkna på både nya eller begagnade bilar. – Det finns många kostnader i ett bilägande. Något som den nya kalkylen visar särskilt tydligt är hur stor påverkan bilens värdeminskning har, säger Carl-Erik Stjernvall, teknisk expert på Motormännens Riksförbund.

Vad är billigast buss eller bil?

Du sparar pengar genom att ta bussen till jobbet istället för bilen. Varje gång du kör, betalar du inte endast bensinkostnaden utan även slitage- och underhållskostnader för bilen. Om du dessutom har månads- eller årskort så blir bussresorna ännu billigare!

Vilken är den billigaste Pendlarbilen?

Nuvarande pendlarbilen är en Kia Ceed 2,0GT och drar 0,63l/mil när farthållaren är satt på straxt under 120km/h. Dock ligger skatten på 3000:-/år.

Vad kostar det att köra en mil med elbil?

– Om du dessutom laddar hemma så betalar du runt 1–1,50 kronor per kilowattimme och milkostnaden hamnar någonstans runt 2–3 kronor milen. Om du laddar bilen på en laddstation så kanske det kostar tre kronor per kilowattimme i stället, vilket betyder en milkostnad om sex kronor.