:

Vilka elektroniska lås är godkända?

Innehållsförteckning:

 1. Vilka elektroniska lås är godkända?
 2. Hur säkra är digitala dörrlås?
 3. Vad kostar ett digitalt lås?
 4. Hur bra är Yale Doorman?
 5. Är det säkert med kodlås?
 6. Hur säkra är elektroniska lås?
 7. Vilket dörrlås är bäst?
 8. Är Yale Doorman ett godkänt lås?
 9. Är kodlås godkända?
 10. Vilket lås till cykel?
 11. Vilka nycklar är kopieringsskyddade?
 12. Hur fungerar elektroniska lås?
 13. Vilka lås passar Yale Doorman?
 14. Vilken klass på lås?
 15. Vart kan man köpa cykellås?

Vilka elektroniska lås är godkända?

SSF 3522 klass 3 är det lägsta kravet för en godkänd låsenhet. När det gäller elektroniska lås finns det bara ett sådant på den svenska marknaden som är SSF-godkänt och det är Yale Doorman från Assa Abloy, men det gäller enbart vid användning av låsbricka, med fjärrstyrningen avslagen.

Hur säkra är digitala dörrlås?

Digital teknik i hemmet – Ett digitalt lås från Yale Doorman är lika starkt och säkert som ett mekaniskt lås, man gör inte avkall på något. Framför allt är det en bekväm säkerhet ur den aspekten att låsen är väldigt användarvänliga. Det skapar en trygghet i sig.

Vad kostar ett digitalt lås?

Smarta lås som du sätter i ytterdörren kostar någonstans mellan 1 0 kronor, och beroende på leverantör kan du också behöva lägga till en slant för uppkoppling till app och fjärråtkomst, då det kan handla om tillbehör och tillvalstjänster.

Hur bra är Yale Doorman?

Yale Doorman har testats och certifierats enligt SS 3522 i klass 3 och är därmed godkänt av Svenska Stöldskyddsförening (SSF) under följande förutsättningar: Låset ska vara i bortasäkrat läge med advanced mode.

Är det säkert med kodlås?

Hur säkert är ett kodlås? Ett kodlås är vare sig bättre eller sämre vid ett fysiskt inbrott eftersom det sällan är genom att dyrka upp låset som inbrottstjuven tar sig in. ... Om låset öppnas med bricka kan givetvis även den komma bort men fördelen är att den kan spärras om förlusten upptäcks.

Hur säkra är elektroniska lås?

Hur säkert är ett kodlås? Ett kodlås är vare sig bättre eller sämre vid ett fysiskt inbrott eftersom det sällan är genom att dyrka upp låset som inbrottstjuven tar sig in. ... Om låset öppnas med bricka kan givetvis även den komma bort men fördelen är att den kan spärras om förlusten upptäcks.

Vilket dörrlås är bäst?

Bäst i test smarta lås 2021
 • Bäst i test. Yale. Yale Doorman Classic. Testvinnare hos M3 Smartworld 2020. ...
 • Bästa premium. Yale. Yale Doorman L3. Godkänt av Svenska Stöldskyddsföreningen. ...
 • Bästa budget. Glue Home. Glue Home Smart Lock Pro. Högt betyg på test hos M3 Smartworld 2020. ...
 • Bästa enkla. Danalock. Danalock V3 Scandi.

Är Yale Doorman ett godkänt lås?

Med Yale Doorman slipper du tänka på nycklarna. Öppna enkelt med en kod istället. Du slipper vänta på att hantverkaren ska dyka upp eller lägga en nyckel under dörrmattan. ... Yale Doorman är godkänt av SSF, Stöldskydds- föreningen och försäkringsbolagen.

Är kodlås godkända?

Elektromekaniskt lås/kodlås Låset ska vara godkänt i klass 3 för att uppfylla minimikravet för godkänd låsenhet.

Vilket lås till cykel?

Cykellås
 • Godkänd storsäljare. -15% Bygellås Abus Varedo. 6 kr.
 • Rejält lås i härdat stål. -13% Kättinglås Abus 8900 grå/svart. 7 kr.
 • Godkänd storsäljare. -15% Bygellås Abus Varedo. 6 kr.
 • Rejält lås i härdat stål. -13% Kättinglås Abus 8900 grå/svart. 7 kr.

Vilka nycklar är kopieringsskyddade?

Kopieringsskyddade nycklar passar för låsning av alla typer av dörrar och är särskilt lämpliga för fastigheter där låset används ofta, exempelvis i privatbostäder, föreningslivet eller i olika typer av näringsverksamheter. Vi är certifierade av alla på marknaden förekommande tillverkare av låssystem.

Hur fungerar elektroniska lås?

Många smarta lås fungerar på det viset att det går en kabel under handtaget, där det finns två poler. Detta gör att man kan sätta in ett batteri från utsidan när det blir strömavbrott. Ett smart lås är uppdelat i tre delar. Den centrala huvuddelen sitter på insidan av dörren och har hela processorkraften.

Vilka lås passar Yale Doorman?

Om nyckelbrickor: Om du har ett V1 eller V2 sedan tidigare och köper en Classic eller L3 fortsätter du använda de brickor ni har sedan tidigare. Nyckelbricka Classic fungerar bara i Classic lås medan den tidigare nyckelbrickan, med Yale Doorman märket, fungerar i alla versioner av Yale Doorman.

Vilken klass på lås?

Klass 3 utgör grundkravet i samtliga skyddsklasser och är den rekommenderade låsningen även för bostäder. Klass 4: Låsenhet för användning. Kraven på inbrottsskydd och behörig manövrering är högre än klass 3. Klass 5: Låsenhet för användning.

Vart kan man köpa cykellås?

Hos Biltema hittar du cykellås från runt 30-40 kronor.